avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate ioana2122

Activitate ioana2122

Sunt anumite vicii care se văd în timp, nu atunci pe moment, din păcate nu ne-am permis câteva mii de lei pentru o expertiză imobiliară!
Plus ca prin procesul verbal de recepție imobilul are un fel de garanție 3 ani de zile până la procesul verbal final de receptie, aici e nedumerirea mea de fapt dacă am înțeles eu cum trebuie partea aceasta a legii!
În calitate de avocat mi-ați răspuns?

Adam Grecu a scris:

Era bine daca v-ati fi asigurat...
Acum, uitati-va bine in contractul de vazare-cumparare si cred ca o sa vedeti ce drepturi aveti, pate sunteti intr-un termen de garantie si abeti mai multe sanse sa-l determinati pe dezvoltator sa remedieze, pe cheltuiala sa acele vicii ascunse., Eventual apelati la serviciile unui avocat.
Succes!

Buna ziua, in luna iunie am achizitionat o casa nou construita de la dezvoltator, prin credit ipotecar, ulterior achizitionarii am intampinat urmatoarele probleme:
1) infiltrat apa in tavan (care dupa inca un strat de hidroizolatie pe acoperis s-a remediat-lucrare realizata de catre dezvoltator)
2) pe anumite portiuni in casa gresia s-a fisurat pe unele portiuni chiar si de peste 1 m
3) pe exteriorul casei la baza se vede ca si cum ar fii umed, in interior nu avem probleme de umiditate
4) la geamul terasei de jos cand bate vantul afara, se misca perdeaua si in interior;
Cam acestea ar fii problemele mai mari observate de noi, mai sunt si mai mici (finisaje, calitate a produselor, plintele nu sunt lipite corespunzator) dar nu suntem absurzi, problema este ca dezvoltatorul nu doreste a remedia nimic, care este procedura prin care putem noi sa il facem sa le remedieze, pentru ca toate costa si avand deja un credit, este putin mai greu sa faci si investitii, cine ne poate face o evaluare a imobilului legat de vicii ascunse si probleme, si care ar fii pasii ulteriori?
Va multumesc!
Îmi puteți indica un articol exact?
Am găsit doar cu referire la modul general in Capitolul 2!

Aurora Safcea a scris:

Legea 153/2017

Îmi puteți spune un articol de lege care spune asta?
Sau din ce lege ma pot informa exact?

Aurora Safcea a scris:

Studii superioare.

Care este nivelul studiilor pentru angajare șef serviciu apa-canal?Postul este in cadrul unei primarii de comuna și este funcție contractuala.
Discuție radiere masina
Bună ziua, în luna iunie sotul meu a vandut o mașina unui domn, masina nu mai avea itp si rca valabile.A depus la directia fiscala contractul dintre el si domn și acum cand a iesit contractul trebuia sa se întalnească cu el sa ii scrie pe talon ca ii instrainată să ia numerele si sa ii de un exemplar din contract sa o înscrie pe el.Azi l-a sunat pe numitul cumparător si i-a raspuns ca el a vandut mașina mai departe.
Ce facem noi mai departe pentru a radia mașina????#-o#-o#-o
Răspuns la discuția vouchere de vacanta
dar sunt stopate si maririle de salarii?acordare tichete de masa?
si cum este cu decizia CA data pentru marire de salarii dar ne pusa in aplicare?
Buna dimineata, intrebarea mea este urmatoarea: se acorda sau nu vouchere de vacanta pe anul 2016?
Este obligatorie acordarea voucherelor de vacanta?
Este stopata marirea de salarii, acordarea de tichete de masa sau prime pe anul 2016?
Daca societatea la care lucrez are data o hotarare CA la prima sedinta a lunii ianuare prin care se spune ca se vor majora salariile incepand cu 1 ianuarie in limita fondului de salarii aprobat in BVC 2016 si salariile nu s-au marit nici acum nu este o problema?
Tin sa mentionez ca societatea la care lucrez este o fosta regie transformata in SA care apartine de Consiliul Local dar care se finanteaza din bani proprii.
Va multumesc mult!
Buna ziua, in 13 februarie 2015 m-am intors la serviciu dupa concediu crestere copil si in luna octombrie am fost la medicul de familie pentru concediu medicl, dupa verificarea medicului mi s-a transmis ca nu pot beneficia de concediu deoarece eu la Casa de Asigurari de Sanatate figurez ca fiind neasigurata(mentionez ca eu aveam adeverinta de la serviciu cu dovada ca mi s-au platit toate contributiile catre CAS).
De la serviciu mi-au dat o noua adeverinta mai detaliata pe care am du-o la CAS si mi s-a spus ca in 30-45 de zile mi se va modifica statutul din neasigurat in asigurat.
Problema mea e urmatoarea pentru perioada in care eu am figurat la CAS neasigurata (desi mi s-au tras si virat bani catre CAS) imi pot recupera banutii?
Mi se pare anormal sa platesc pentru un serviciu de care eu nu pot beneficia...
Răspuns la discuția zile concediu de odihna
Va multumesc mult pentru raspuns