Buna ziua. In cazul in care o persoana de nationalitate germana vrea sa ma adopte,eu avand dubla cetatenie romano-germana,cum va recunoaste statul roman aceasta adoptie? In Germania inca se mai fac adoptii cu drepturi restranse,ceea ce permite pastrarea relatiilor cu rudele de sange. Imi voi pierde cetatenia romana si toate drepturile in Romania? Vreau sa specific ca tatal meu natural traieste in Romania si s-ar putea ca peste cativa ani sa aibe nevoie de ingrijire...voi mai putea eu sa i-o ofer ca fiica naturala?
va multumesc anticipat!
Ne-am casatorit in Pakistan ...am transcris certificatul de casatorie la Ambasada Romaniei de la Islamabad....dar trebuie sa vina mai intai in Romania ...si apoi sa facem reintregirea familiei . ..dar pentru asta are nevoie de viza tip D...
Cu o saptamana in urma sotului (din PAKISTAN) i s-a refuzat acordarea vizei tip D pentru reintregirea familiei. Eu sunt rezidenta in GERMANIA. De la Ambasada Romaniei din PAKISTAN mi s-a spus k orice membru al familiei din ROMANIA ii poate face invitatie sotului meu pentru obtinerea vizei. Viza i-a fost refuzata de la Bucuresti ;motivul: EMIGRATIE ILEGALA. Intrebare mea ar fi urmatoarea: daca ii fac eu din ROMANIA invitatia mai exista riscul sa-i fie respinsa cererea pt viza? Am inteles k s-ar putea sa-i fi fost refuzata deoarece eu nu locuiesc momentan acolo(in ROMANIA).
.... intrebrea nr 2 : daca-i fac eu invitatie la ORI...tot de doua luni au nevoie pt aprobare?
....nr 3 ...cam ce conditii ar trebui indeplinite pt a duce totul la bun sfarsit?...valoarea contului bancar...etc etc (cam ce le-ar place celor de la ORI sa gaseasca pt a aproba invitatia)...Este bine stiut faptul k autoritatile romane nu vad cu ochi buni casatoriile mixte....dar nu cred k-mi poate impune cineva cu cine sa ma casatoresc .
VA MULTUMESC MULT SI SPER K RASPUNSURILE D-VS SA-MI FIE DE UN REAL FOLOS!
In urma cu 1 luna am incheiat casatoria in Pakistan iar apoi imediat am inscris certificatul la Ambasada ROMANIEI la Islamabad. As dori sa stiu : 1) daca este necesara invitatia avizata de ORI pentru k sotul sa obtina viza in PAKISTAN....2) avand in vedere k eu lucrez (legal) in GERMANIA ,se poate k altcineva din ROMANIA (TATAL MEU) sa faca invitatia la ORI...(avand in vedere k nu-mi pot permite imediat un concediu pentru a merge in ROMANIA).... VA MULTUMESC ANTICIPAT!
In cazul in care alt membru al familiei mele face o invitatie unui cetatean strain (non EU),se poate folosi acesta de extrasul meu de cont pentru a face dovada celor 50 de euro /zi ? Specific k persoana respectiva are imputernicire facuta de mine (la banca).....sau este necesara o imputernicire notariala?....va multumesc anticipat!
BUNA ZIUA! As dori sa aflu daca in cazul in care fac invitatie unui cetatean pakistanez acesta trebuie sa se afle pe teritoriul PAKISTANULUI in tot acest timp(1-2luni)...pana cand mi se aproba invitatia?....specific k momentan lucreaza pe teritoriul altui stat si urmeaza sa se intoarca definitiv in PAKISTAN in luna mai ....va multumesc anticipat !