@darida Ma amuza modul dumneavoastra de a pune problema !
Cunosc foarte bine parerea dlui Profesor Liviu Dumitrescu si departe de mine gandul de a o contesta in vreun fel! Am citit si articolul respectiv din Revista Instalatorul!
Cu toate acestea nu am auzit, din partea dlui Profesor, sa fi luat atitudine in cadrul Conferintei de Instalatii pe aceasta tema, de fata cu reprezentantii guvernamentali si cei ai firmelor Techem si ISTA Romania.
Si nici nu am auzit o critica din partea dumnealui referitoare la acest mod de REPARTIZARE a costurilor cu energia termica, desi face o larga expunere pe marginea diferentelor dintre ORD. 343 si MC 001, in articolul respectiv.
Ma bucur ca aveti o imagine atat de vasta in domeniu, dar ma surprinde, inca o data, faptul ca toti "inamicii" sistemelor de repartizare a energiei termice pe baza de repartitoare de costuri, considera ca toata legislatia in vigoare din Romania este un "smen legislativ in favoarea firmelor" .
Daca exista oameni atat de competenti ma si mir cum de apar asemenea initiative legislative !
AIIR ar face bine sa se implice mai mult in intocmirea acestor normative, dar, din pacate, nu face mare lucru pentru membrii sai si nu protejeaza suficient breasla instalatorilor din Romania.
AIIR exista doar la nivel universitar !!! Aceasta este realitatea, cruda ce-i drept !
Consecinta fireasca a acestui lucru este lipsa de sustinere din teritoriu, numarul tot mai mic de membrii cotizanti cat si intrarea multor neaveniti in acest domeniu al instalatiilor.
Daca nu te faci prezent, vizibil (asa cum o fac alte bresle: medici, avocati, notari, arhitecti) daca nu ai o lege care sa te recunoasca, nu poti avea pretentia unei recunoasteri la nivel national si nu poti avea pretentia de a fi consultat la intocmirea TUTUROR normativelor, prescriptiilor, legilor si ordinelor in domeniu.
Va legati de terminologie !!! Da, sunt de acord ! Numai ca nu tineti cont de efectele produse de aceste sisteme de repartizare, care sunt in favoarea folosirii lor atata timp cat nu exista altele legale.
Ar fi bine sa dati solutii si sa lasati critica sterila a sistemului legislativ din Romania !
Mai toti cei cu care am purtat discutii, mai mult sau mai putin contradictorii, pe aceasta tema se refera la inadvertentele existente in legislatia de profil.
Tot astept sa vina cineva si sa spuna:
Uite, mai exista o solutie de CONTORIZARE, a consumurilor din apartamente, care este conforma cu toate normativele, legile ...., in vigoare !
Nimeni nu face o semenea afirmatie !
Am citit cu interes raspunsul MDR
[ link extern ] !
Sigur ca cele doua institutii (AIIR si ANRSC) trebuie sa colaboreze, desi mai toate punctele prezentate acolo ca fiind din partea unor "organizatii reprezentative ale asociatiilor de proprietari" (vezi aberatiile lui Opaina, daca organizatia lui poate fi numita reprezentativa !!!), sunt false !
Singurul lucru pozitiv, da, este cel al armonizarii legislatiei si metodologiilor de calcul, pe baze stiintifice, unanim acceptate de specialisti.
Cu respect si cu mai putina patima !