avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege anterioara Legii 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege anterioara Legii 230/2007

Buna ziua!

Ma intereseaza sa stiu, va rog, ce lege era valabila in domeniul asociatiilor de proprietari, inainte de aparitia L230/2007.
Am trei procese, in calitate de Presedinte de Asociatie, eu fiind de meserie inginer de instalatii, cu trei "domni" care, desi sunt instalate repartitoare de costuri, isi fac propriile calcule la intretinere, in functie de suprafetele apartamentelor. Au acumulat diferente mari fata de calculele noastre cf. ord 343/2010, ei fiind considerati "fara repartitoare".
La o expertiza contabila, expertul mi-a cerut "regulamentul propriu" intocmit de Comitetul Executiv, cf . HG 1588, art. 40, alin.(1), cu privire la repartizarea consumurilor cu energia termica. Un asemenea regulament nu exista la noi pentru ca decizia a fost luata de proprietarii scarii respective cu unanimitate in anul 2005, pentru montarea sistemului de repartitoare, in conformitate si cu L 230/2007, aparuta ulterior (hotararea luata de cei direct afectati...).
Vreau sa stiu si ce spunea Legea anterioara Legii 230, pentru ca repartitoarele au fost montate in 2005.
Concluzia expertului, care se pronunta din proprie initiativa, fara sa-l fi intrebat cineva, este aceea ca repartitoarele nu trebuiau luate in calcul si repartizarea en. term. trebuia facuta la suprafata !!!
Poate aveti si un link, de unde pot descarca aceasta lege anterioara L230, daca nu cer prea mult.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:06, 18 Ianuarie 2016
Inainte de adoptarea legii 230/2007 si HG 1588/2007, asociatiile de proprietari functionau in baza Hotărârii nr. 400 din 02/04/2003, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 311 din 08/05/2003

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încalzire la bloc cu centralã proprie viorel99 viorel99 Bună seara . Ce act normativ regelemntează repartizarea cheltuielilor că încălzirea, în bloc sunt şi proprietari cu CT proprie. (vezi toată discuția)
Ordinul 343/2010 al anrsc suziquatro suziquatro în legătură cu legea 343 ANRSC cu împărțirea părților comune pt toti locatarii dintr-o asociație ori sunt cu centrale termice personale ... (vezi toată discuția)
Legislatie parti comune la bloc cprn1992 cprn1992 buna ziua! care este legea ce stipuleaza despre partile comune la care au dreptul toti locatarii de la bloc? multumesc!! (vezi toată discuția)