Buna ziua!
Ma intereseaza sa stiu, va rog, ce lege era valabila in domeniul asociatiilor de proprietari, inainte de aparitia L230/2007.
Am trei procese, in calitate de Presedinte de Asociatie, eu fiind de meserie inginer de instalatii, cu trei "domni" care, desi sunt instalate repartitoare de costuri, isi fac propriile calcule la intretinere, in functie de suprafetele apartamentelor. Au acumulat diferente mari fata de calculele noastre cf. ord 343/2010, ei fiind considerati "fara repartitoare".
La o expertiza contabila, expertul mi-a cerut "regulamentul propriu" intocmit de Comitetul Executiv, cf . HG 1588, art. 40, alin.(1), cu privire la repartizarea consumurilor cu energia termica. Un asemenea regulament nu exista la noi pentru ca decizia a fost luata de proprietarii scarii respective cu unanimitate in anul 2005, pentru montarea sistemului de repartitoare, in conformitate si cu L 230/2007, aparuta ulterior (hotararea luata de cei direct afectati...).
Vreau sa stiu si ce spunea Legea anterioara Legii 230, pentru ca repartitoarele au fost montate in 2005.
Concluzia expertului, care se pronunta din proprie initiativa, fara sa-l fi intrebat cineva, este aceea ca repartitoarele nu trebuiau luate in calcul si repartizarea en. term. trebuia facuta la suprafata !!!
Poate aveti si un link, de unde pot descarca aceasta lege anterioara L230, daca nu cer prea mult.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns:
Adriantot , moderator
23:06, 18 Ianuarie 2016