avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters243056

Activitate ContSters243056

infractiunea de lipsire de libertate presupune sechestrarea unei persoane....sechestrarea nu poate fi o infractiune distincta...Codul penal nu prevede o asemenea infractiune ("sechestrarea").
Avand in vedere ca infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal permite si sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penala, fara sa fie o infractiune pentru care plangerea penala se pune in miscare numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate in termen de 2 luni, apreciez ca sesizarea organelor de politie s-a efectuat in mod legal.

De regula pentru lipsire de libertate in mod ilegal se dispune trimiterea in judecata, dar exista si sansa scoaterii de sub urmarire penala, iar in faza judecatii, daca probatoriul va este defavorabil, se poate pronunta fie o solutie de condamnare cu executarea pedepsei inchisorii, fie o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei inchisorii, insa pentru a obtine o solutie care sa va avantajeze este foarte important sa va consultati in prealabil cu un avocat inca din faza actelor premergatoare, fiind imperios necesar sa va asigurati o asistenta juridica corespunzatoare inca din aceasta faza judiciara preliminara.
In functie de circumstantele reale si personale ce vor rezulta din probatoriul administrat in cauza, pentru infractiunea savarsita se poate pronunta fie o solutie de netrimitere in judecata (scoatere de sub urmarire penala), fie o solutie de trimitere in judecata, caz in care se poate dispune fie o condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare, fie o condamnare la pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii.

Solutia depinde de apararea de care intelegeti sa va prevalati, dar si de ceilalti factori care vor influenta in final convingerea organelor judiciare.

In privinta dreptului de a sustine examenul pentru permisul de conducere, apreciez ca asupra acestei chestiuni se pot face discutii numai dupa ce se va pronunta una dintre solutiile enuntate mai sus.
Răspuns la discuția divort cu minori
Intr-adevar, potrivit NCC, casatoria poate fi desfacuta pe cale notariala chiar daca exista copii minori, insa tinand seama de aspectele precizate in raspunsurile anterioare.
Răspuns la discuția divort cu minori
Avand in vedere ca exista doi 2 copii minori, casatoria nu se poate desface decat de catre instanta de judecata.
Probabil ca fapta dvs. nu este prevazuta de legea penala, nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni sau a existat vreo cauza care inlatura caracterul penal al faptei, insa aceasta fapta intruneste elementele constitutive ale unei contraventii, motiv pentru care s-a dispus prin rezolutie neinceperea urmaririi penale si aplicarea unei amenzi contraventionale.

In baza rezolutiei, dvs veti plati amenda contraventionala la serviciul de impozite si taxe sau, dupa caz, la alt serviciu competent, in functie de organizarea locala, din cadrul primariei localitatii de domiciliu, in caz contrar se vor declansa procedurile de executare a obligatiei de plata a amenzii care sunt similare cu procedurile specifice executarii creantelor la bugetul de stat, termenul de prescriptie fiind de 5 ani.
Răspuns la discuția amenintari la telefon
Depinde ce intelegeti dvs prin amenintari! Daca va ameninta cu vreo infractiune sau cu vreo fapta de natura sa va pagubeasca, in asa maniera incat sa va creeze o temere puternica si reala, atunci ar fi justificata o plangere penala, insa ar trebui sa inregistrati convorbirea sau sa salvati mesajele. Daca totusi actiunile lui se rezuma la simple afirmatii care prin continutul lor si fata de persoana interlocutorului nu sunt susceptibile de a provoca o temere serioasa, atunci nu putem vorbi de o infractiune de amenintare. Pe cale de consecinta, va sfatuiesc sa evaluati situatia cat mai responsabil si ulterior, daca apreciati ca se impune, este bine sa formulati o plangere penala.
Răspuns la discuția corupere de minori
Este vorba de un denunt legal formulat. Asemenea plangerii, si denuntul este un mod de sesizare al organelor de urmarire penala. Ca atare,se poate angaja raspunderea penala in sarcina faptuitorului si in cazul in care sora minorei aduce la cunostinta organelor de politie infractiunea in discutie, actiunea penala putand fi pusa in miscare si din oficiu, nu numai la plangerea prealabila a victimei.
Răspuns la discuția corupere de minori
Persoana care a intretinut relatii sexuale cu un minor sub 15 ani va raspunde penal pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor, dar numai in situatia in care a existat acordul acestuia, in caz contrar fiind in prezenta infractiunii de viol in varianta agravata.

Intra-adevar daca faptuitorul nu avea cunostinta de varsta minorului, fiind convins ca partenera este majora sau are varsta de cel putin 15 ani, aspecte relevate de continutul discutiilor cu aceasta sau de trasaturile ei fizionomice, avand un fizic foarte dezvoltat si maturizat prematur, atunci sunt incidente dispozitiile referitoare la eroarea de fapt, caz de inlaturare a caracterului penal al faptei. In aceasta situatie, faptuitorul este exonerat de raspundere penala, neexistand infractiune.

Insa, totul depinde de probatoriul care va fi administrat in cauza de catre organele judiciare in urma denuntului formulat, intrucat sora victimei nu poate introduce plangere penala in numele acesteia. In ipoteza de fata, plangerea penala nu se poate introduce decat de catre parintii minorei aceasta din urma neavand capacitate de exercitiu. Ca atare, sora minorei a sesizat in mod legal organele de politie printr-un denunt.

Daca se probeaza ca faptuitorul stia ca persoana cu care s-a consumat actul sexual avea in acel moment varsta sub 15 ani, se va angaja raspunderea penala pentru infractiunea aratata mai sus, bineinteles daca nu va interveni vreun alt caz de exonerare de raspundere.

In orice caz, faptuitorul nu se afla intr-o situatie juridica fericita, fapt pentru care il sfatuiesc sa apeleze cat mai repede la un avocat care sa-i asigure o asistenta juridica corespunzatoare, atat in cadrul actelor premergatoare cat si in cadrul procesului penal, daca vor fi probe sau indicii temeinice ca acesta a savarsit o fapta prevazuta de legea penala si se va incepe urmarirea penala.
Răspuns la discuția Dor de tata
Emotionant! Din nefericire aceste versuri descriu in mod fidel realitatea socio-familiala de astazi!