Ce valoare are taxa de timbru? Fostul sot e plecat din septembrie 2010, si-a deschis o firma in Belgia motiv pentru care s-a stabilit definitiv acolo.
Va multumesc!
M-am casatorit iar dupa cateva zile de la casatorie am cumparat un teren, teren care a fost achitat de catre mine. Sotul nu a contribuit la achitarea terenului cu nicio suma de bani, fapt care se poate dovedi prin extrase de cont. Am divortat, iar cand am depus cererea de divort nu am depus si pentru partaj. Am inteles faptul ca nu pot instraina bunul, acesta fiind considerat bun comun dobandit in timpul casatoriei. Avand in vedere faptul ca fostul sot nu s-a prezentat la niciuna dintre infatisarile de la tribunal pentru a divorta, divortul pronuntandu-se in lipsa acestuia, doresc sa stiu daca si partajul se poate face fara a fi el prezent. Mentionez faptul ca fostul sot nu doreste sa se prezinte, el fiind plecat in strainatate si nu doreste sa colaboreze in niciun fel. Mai doresc sa stiu daca exista vreo cale legala prin care fostul sot este obligat sa-mi returneze lucrurile mele personale (haine, incaltaminte, bijuterii), lucruri pe care pana in prezent nu le-am putut recupera.
Ma intereseaza daca pot rezilia contractul inainte de termen si fara a fii nevoit sa platesc despagubiri companiei telefonice cu care am contract pana in 2013.
Situatia se pezinta astfel:
- am activat un nr. de telefon in feb. anul acesta pe firma, el fiind introdus in grup.
- in luna iunie am observat ca desi acel numar era inclus in grup el nu beneficia de tarifele negociate ale acestuia.
- am facut o sesizare la serviciul clienti, au recunoscut ca au gresit si vor rezolva problema.
- problema a fost rezolvata intr-un mod favorabil tot lor.
Anume prejudiciul firmei mele fiind de 100 euro, (dupa recalcularea apelurilor efectuate de pe acel telefon pana in luna in curs), iar compania de telefonie imi restituie 60 euro ca si cum mi-ar fi reportat suma de la o luna la alta dar din motive contractuale nu poate sa imi reporteze mai mult de suma restituita.
In acest moment doresc sa reziliez contractul cu ei si doresc sa aflu daca prin faptul ca nu au respectat contractul semnat si stampilat, pot cere rezilierea fara a fi nevoit sa platesc daune catre ei pentru incetarea contractului inainte de termen.
Buna ziua!
Am cumparat un teren imediat dupa casatorie, inca nu aveam buletinul schimbat, deci pe contractul de vanzare-cumparare apare numele meu de inainte de a ma casatori iar in paranteza este trecut faptul ca sunt casatorita cu X. Pamantul a fost achitat integral din banii mei (pot face dovada in cazul in care este nevoie) deci pamantul imi apartine. Datorita faptului ca eu si sotul meu intentionam sa divortam as dori sa stiu daca pot vinde/dona terenul fara ca sotul meu sa fie prezent la semnarea actelor. Mi-e teama ca in cazul in care se va ajunge la un partaj, va avea pretentii la terenul acesta, desi nu a contribuit cu niciun ban la achizitionarea lui.
Va multumesc!
La notar nu stiu daca se mai pune problema ptr ca nu mai am incredere ca va veni in tara.
Daca depun cererea la judecatorie iar paratul nu se prezinta la nicio infatisare care este perioada maxima in care se poate pronunta divortul? Stiu faptul ca se poate pronunta divortul si in lipsa, dar cat poate dura un astfel de proces?
Amandoi aveam domiciliul in Brasov, am locuit o perioada(foarte scurta) in Belgia, avem carte de identitate ca si rezidenti in Belgia iar acum eu locuiesc in Sf Gheorghe, sotul fiind in Belgia si acum. Ca si concluzie: domiciliul comun a fost mai intai Brasov, apoi Belgia(6 luni), iar acum eu locuiesc in Sf Gheorghe(viza de flotant); pot depune cererea la judecatoria Sf Gheorghe?
Si o ultima intrebare: Daca depun cererea de divort acum, eu fiind insarcinata, voi depune cererea pentru un divort cu minori chiar daca copilul nu este inca nascut?
Buna seara,
am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
Sunt despartita de sot de 6 luni de zile, nu suntem inca divortati ( una din cauze este faptul ca nu se afla in tara si faptul ca am avut promisiunea ca va veni si vom divorta de comun acord la primarie sau un notar.)
In momentul de fata sunt cu o persoana cu care urmeaza sa avem un copil eu fiind insarcinata in luna 4. Clar nu vom divorta inainte sa se nasca copilul si nu stiu exact procedura prin care pe certificatul de nastere al copilului se poate trece tatal biologic si nu sotul.