avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate LLUngA

Activitate LLUngA

Din decembrie 2011 si pana in ianuarie 2013, nu am achitat nimic la intretinere, din cauza problemelor financiare din familie. S-a adunat o suma "frumusica", din care 40 % reprezinta penalitati.
Am facut o cerere catre asociatia de proprietari in care am solicitat reesalonarea sumei restante si stoparea penalitatilor, cerere care nu s-a aprobat.
Daca achit integral, doar restanta fara penalitatile calculate, ajung la zi cu plata intretinerii, adica acele penalitati se scad ?
Multumesc.
Buna seara,
Ce probe trebuiesc in cazul in care doresc sa dau in judecata o persoana fizica pentru hartuire verbala? Este suficienta doar o inregistrare pe care o am ?
Multumesc
Buna ziua,

Persoana angajata din 1991 pana in 2000,aproape 10 ani la o companie mare in Romania. Contractul a fost desfacut conform art 130 lit. i. Acum s-a angajat , iar firma angajatoare ii cere cartea de munca pentru a putea sa-i calculeze sporul de vechime. ( Mentionez in ca perioada 2000-2011,nu a lucrat in tara ).Persoana nu a dat cartea de munca motivad ca a pierdut-o si atunci au cerut o adeverinta de la societatea angajatoare cu stagiul de cotizare. Ce se poate intampla daca in cartea de munca apare desfacerea contractului conform art 130 lit.i, o poate afecta la noul loc de munca?
multumesc
Răspuns la discuția ma obliga sa demisionez...!
Poate fi reprogramat concediu, dar atata timp cat concediul este aferent anului 2011, cred ca nu poate fi reprogramat.
Dar refuzarea detasarii, nu poate fi refuzata pe motive profesionale, dora motive personale temeinice? Atata timp cat eu am realizari, imi fac bugetul zilnic obligatoriu, nu trebuie sa existe niste motive temeinice din partea angajatorului pentru detasare, tinand cont ca postul ramane liber ( sau trebuie sa aduca un alt coleg sa ma inlocuiasca ).
Multumesc
1. Da a fost aprobat.
2. Angajatorul poate decide, fara motivatie aceasta detasare, pentru ca asa vrea el ????
Atata timp cat pe postul pe care sunt , vine un alt salariat din alta agentie, pentru a face loc, UNEI PILE !
E o atitudine normala a angajatorului?
Revin cu subiectul de mai sus, dar nu il mai pot intitula " ma obliga sa demisionez" ci schimbare din functie.
Acum sunt consilier clientela si dupa toate discutiile avute cu dir, ultima "schema" a lui a fost sa intocmeasca un act aditional in care nu era specificat ca trec din functia de consilier in functia de operator casier, ci doar modificare contract de munca.
Am fost chemata ieri de un alt directoras ( ca sunt mai multi decat operativi ) sa imi dea acel act ad sa il semnez. Am refuzat sa il semnez cerad motivele retrogradarii.
Astazi dimineata foarte nervos si agitat, dir m-a chemat si mi-a spus ca el nu m-a intrebat daca vreau , ci pur si simplu sa semnez ca daca nu " te trimit la mama dracului " la alta agentie........limbajul a fost infect si mi-a spus ca fac glume cu el si daca vreau sa joc asa, treaba mea....ca nu stiu cu cine am de-a face, ca de pe data de 01.03 ma va trimite cu decizie interna acolo....."la mama dracului", eu spunandu-i ca si pentru aceasta mutare trebuiesc motive!
L-am intrebat cu ce am gresit, de ce aceasta mutare, eu avand realizari si facand performanta de-a lungul celor 6 ani de cand sunt angajata in aceasta banca si mi-a spus : pt ca nu imi place mie cum lucrezi ca si consilier, e bine ?"
Eu luni pe data de 27.02 am facut cerere pentru CO aferent anului 2011 ( mai am de efectuat 26 zile din CO pt 2011 ), incepand cu data de 01.03
Si finalul a fost : afara !
Am salutat respectuos si am iesit !

Care sunt pasii legali pe care pot sa ii urmez in acest caz?

Multumesc mult !
Pot sesiza ITM-ul chiar daca nu mi-am data demisia ( ca demisia nu mi-o dau ! ) ?
S-a transmis astazi tot prin seful meu, ca de pe data de 01 martie voi fi mutata , undeva in spate....la numarat bani. Atunci am facut cerere de concediu de odihna incepand cu data de 01 martie ( avand restanta de anul trecut ).
S-a transmis ca o sa imi trimita un act aditional....si gata.
Atunci seful meu , a ripostat si a spus, dar nu se poate asa, nu sta nimeni de vb cu angajatul sa i se aduca la cunostinta toate astea, angajatul nu va semna........!!!!
Si atunci......luni ma voi duce la discutii......ce fel de discutii nu stiu.......ce sa imi spuna....ce nu au voie sa faca si ei fac ???
Sincer.....nu inteleg de ce acest comportament !!!
Evaluarea anuala a fost finalizata. De la 1 la 6, eu am notele 2 si 3, ca multi alti colegi de-ai mei.
Cu cel care imi transmite, am vb intre patru ochi, dar este si el la fel de mirat de atitudinea celor de "sus".
La cursuri m-am inscris pe parcursul celor 6 ani, de cand sunt angajata, dar au fost cateva la inceputul activitatii, adica in primul si al doilea an, si ATAT......." PAI DACA SUNT ATAT DE BUNA PROFESIONAL, CE IMI TREBUIESC CURSURI, NU ? :D "
Lucrez intr-o institutie bancara, relativ mare...! Ca si vechime aici am aproape 6 ani, cu multe realizari si de multe ori printre primii in ceea ce priveste realizarea bugetului.
De anul trecut de la inceputul lunii decembrie, conducerea in prima faza indirect, adica prin seful meu, mi-a transmis ca ar fi bine sa imi caut un alt loc de munca, pentru ca in ultimul timp am prea multe greseli facute, prea multe dosare intocmite cu erori si imaginea in general nu este buna.Vreau sa mentionez ca sunt la jumatatea clasamentului pe anul trecut in realizarea bugetului.
Seful mi-a transmis si atat. Inainte de sarbatorile de iarna am fost chemata personal de fiecare din conducere si m-i s-a spus sa dau pana la sfarsitul anului un raspuns , daca nu voi trece pe un post inferior-fara modifiare salar , iar celalat dir mi-a spus ca de la 01 ian nu voi mai avea servici.
CV-uri am depus, dar fara sa primesc un raspuns....deocamdata !
La inceputul lunii ianuarie, dir a sunat seful si i-a spus sa imi transmita ca mai am timp pana pe 15 ian sa plec. A sunat iar la inceputul lunii februarie, foarte nervos....rugand seful meu sa imi transmita neaparat ca mai am timp pana pe 15 febr sa imi iau zborul, ca el nu mai are rabdare sa ma astepte pe mine sa imi gasesc servici. Ultimul telefon tot la seful meu, a fost acum cateva zile, cand i-a transmis ca .... nu se mai poate asa.....si am termen pana la sf lunii februarie daca nu....ma va muta...undeva unde sa fac naveta, la o alta unitate.
Binenteles ca in tot acest timp eu mi-am facut treaba, ducand la indeplinire toate sarcinile de servici, fara sa comentez sau sa ripostez in vre-un fel.
Nu inteleg atitudinea lor si care este motivul pentru comportamentul acesta vis-avis de mine( din culise....dir ar dori ca angajatele sa fie toate tinerele si sa arate intr-unfel.......am 39 ani ).
Ce curs poate sa aibe toata povestea asta? Sau cat poate continua?
Eu nu cedez si sunt pe pozitie.
Multumesc.