avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Activitate jwx

Activitate jwx

Am decizie de pensionare anticipata cu penalizare din2019 dar lucrez în continuare. Am vârsta 63.ani si8 luni. Locuiesc în Reșița și beneficiez de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani. Pot să trec la pensie pentru limita de vârstă fără penalități ?
Răspuns la discuția Calculare cote teren intravilan
La mine în cf este trecut procent 61,08%. Și 301/521 (greșit) 318/521 corect, iar la vecinul meu 31.85% si220/521(greșit) 203/521 corect. Cum pot rezolva problema deoarece la un apartament apare-17mp iar la altul+17mp. Vă rog să mă ajutați sa rezolv problema. Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Drept la șomaj
Mulțumesc mult pentru răspuns.


Discuție Drept la șomaj
Bună ziua. Am și eu o întrebare ;lucrez la o firma privata de 23 ani și acum se fac restructurări. Salariul mediu brut de 3200 lei. Dacă ies în șomaj am dreptul la salariu compensatorii? Cit ar fi cuantumul șomajului? Menționez că am 61 ani și 39 de ani vechime.
Bună ziua. Locuiesc în curte cu un vecin. În planul de situație din1957 scrie cotă teren intravilan și procentul fiecărui apartament. În cf este trecut procent din curte comuna. La mine este calculat corect și intabulat. La vecinul meu este calculat greșit și intabulat greșit 20mp în plus. Pot cere înscriere corecta în cf cota teren intravilan și cotele aferente apartamente conform planului de situație care a fost la baza înscrierii în cf? Va mulțumesc pentru ajutor.
Multumesc pentru raspuns .Intrebare- daca pritr-o hotarire judecatoreasca OCPI poate fi obligat sa- rectifice-conform cu originalul planului de situatie in baza caruia sa facut inscrierea Multumesc.
Buna ziua .Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea situatie. Planul de situatie din condomiul in care locuiesc a fost transcris cu greseli in CF. Suprafata 521mp in loc de 511 ,iar raportul de proprietate al terenului intravilan a devenit raport de proprietate al suprafetelor comune ,plus calcule gresite la transcriere.Astfel vecinul din condomiu detine 220/521mp.in loc de 198,5/511mp 38,85%din suprafata..cu 21mp mai mult..Am facut plingere la OCPI conf art 50.2 legea 7/1996 ,a fost respinsa ,iar la judecatorie ;OCPInu are calitate procesuala.,desi am invocat art 915 c.p.civ .raspunderea pentru tinerea defectuoasa a CF..Mentionez ca greselile au fost facute in anul 1958 cind sa facut transnotarea,deci intra sub incidenta legii 115/1938.Ce mai pot face -recurs-pentru ca nu a fost facuta dezbaterea pe fond.si rezolvata..La judecatorie am prezentat si originalul planului de situatie pentru a vedea diferentele clare fata de CF
buna ziua . am si eu o intrebare .in1957 sa facut un plan de situatie al terenului care a fost impartit la 4 proprietari .in baza acestui act sa facut un cf.in acest cf apar greseli de transcriere .suprafata 521mp in loc de511mp ,un sopron de la ap3 la ap4 si diferenta de calcul la suprafete in comun de 20mp.am fost cu actul original la cartea funciara si am cerut rectificarea erorilor de transcriere.am primit respins .nu recunosc acest plan de situatie desi este original .cine ne apara de aceste greseli???