avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... plan de situatie transcris cu greseli in cartea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

plan de situatie transcris cu greseli in cartea funciara

Buna ziua .Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea situatie. Planul de situatie din condomiul in care locuiesc a fost transcris cu greseli in CF. Suprafata 521mp in loc de 511 ,iar raportul de proprietate al terenului intravilan a devenit raport de proprietate al suprafetelor comune ,plus calcule gresite la transcriere.Astfel vecinul din condomiu detine 220/521mp.in loc de 198,5/511mp 38,85%din suprafata..cu 21mp mai mult..Am facut plingere la OCPI conf art 50.2 legea 7/1996 ,a fost respinsa ,iar la judecatorie ;OCPInu are calitate procesuala.,desi am invocat art 915 c.p.civ .raspunderea pentru tinerea defectuoasa a CF..Mentionez ca greselile au fost facute in anul 1958 cind sa facut transnotarea,deci intra sub incidenta legii 115/1938.Ce mai pot face -recurs-pentru ca nu a fost facuta dezbaterea pe fond.si rezolvata..La judecatorie am prezentat si originalul planului de situatie pentru a vedea diferentele clare fata de CF
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 12:17, 25 Noiembrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
- entitatea care NU are calitate procesuală (admiterea exceptiei conduce la respingerea actiunii ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală, dacă a fost invocată exceptia lipsei calitatii procesuale active, sau împotriva unei persoane lipsită de calitate procesuală pasivă dacă s-a contestat calitatea procesuală a pârâtului de a sta în proces-cazul de față), trebuie chemată în judecată PRIN REPREZENTANT LEGAL, de exemplu : chem în judecată Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara ”X” cu sediul în . . ., prin reprezentant legal.Cineva răspunde pt faptele acelei entități cu drept de a sta în scaunul de judecată.
- NU veți avea câștig de cauză (dvs. sunteți în drept și liber să atacați hotărârea instanței de fond) nici în calea de recurs, deoarece : instanța din oficiu ori pârâta a ridicat excepția lipsei calității procesuale.Așa fiind, instanța, pe baza ridicării excepției, a respins acțiunea dvs.
Multumesc pentru raspuns .Intrebare- daca pritr-o hotarire judecatoreasca OCPI poate fi obligat sa- rectifice-conform cu originalul planului de situatie in baza caruia sa facut inscrierea Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
- potrivit cerințelor art.55 din Legea nr.7/1996 (Legea Cadastrului), erorile materiale săvârșite cu prilejul înscrierilor se pot îndrepta printr-o încheiere motivată.
- rectificarea de Carte Funciară presupune cu necesitate o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă prin care să se constate una dintre situațiile expres și limitativ prevăzute în speță, față de situația de fapt susținută, înscrierea sau actul în temeiul căruia s-a efectuat înscrierea a fost . . . ”plus calcule gresite la transcriere”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura recurs dumifilote dumifilote Am initiat o actiune de rectificare TP in care am chemat in judecata toate institutiile respectiv Institutia Prefectului, UAT, OCPI, CJFF si CLFF. In prima ... (vezi toată discuția)
Greselile la cartea funciara crida crida Buna ziua! Am o problema care imi depaseste limitele intelegerii, dar poate ca aveti dvs. vreo idee sau sfat. In 2002, in urma unei sentinte judecatoresti, ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)