buna ziua,
in luna iunie 2008 m-am pus garant la o terta persoana la un car.cred ca a achitat vreo 6-7 rate pana in ianuarie 2009,in data de 10 08 2009 respectiva societate m-a dat in judecata iar pe 04 11 2009, apare pe portal incuviintare executare silita.
pe 23 08 2012 se pronunta sentinta irevocabila.
intrebarea mea este:
daca nu dau de respectiva persoana pt a achita debitul,eu avand poprire pe 1.2 din venitul salarial(pentru un imprumut acordat de societatea unde lucrez pt o perioada de 20 de luni-aprilie 2014),neavand nici bunuri imobile pe numele meu(am vandut fiului meu in anul 2010 luna iunie casa cu clauza uzufruct) ce poate face executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului?;
sotul meu are varsta de 53 de ani si este pensionat gr II fara drept de munca. vrem sa stim daca perioada de pensionare pt invaliditate, se considera vechime in campul muncii si daca se ia in calcul la stabilirea vechimii,cand va avea dreptul la pensie limita de varsta
buna ziua,
va rog, daca poate cineva sa-mi raspunda la intrebarea de mai sus .
multumesc
buna ziua,
daca cesiunea a fost cedata catre firma de recuperare in dec 2009 iar ultima plata a fost facuta in mai 2010, de la ce data curge termenul de prescriptie?
va multumesc pt promptitudinea raspunsurilor data pana acum.
fiul meu vrea sa imprumute de la o persoana fizica o anume suma de bani cu ipoteca pe o perioada de 5 ani, pentru achitarea unui credit pe numele lui.garantie vrea sa puna un imobil pe care l-a cumparat cu clauza uzufruct -deci este proprietar de drept- de la parinti.
In situatia in care o firma de recuperare trimite spre executare acest imobil(sotul meu a facut imprumut de la banca pt niste prieteni, fara ipoteca, iar acestia de apr 2 ani de zile nu au mai achitat nimic) poate fi executat acest imobil, daca este ipotecat pt o valoare mai mare decat cea datorata bancii?
un imobil ipotecat unei persoane fizice pentru un imprumut poate fi executat(persoana care a imprumut are datorii la banca neachitate) de catre o firma de recuperare?
va multumesc.
am uitat sa mentionez faptul ca la data obtinerii creditului, sotul meu figura si figureaza in evidentele spitalului de psihiatrie cu diagnosticul de *tulburari de personalitate *avand si carnet de dispensarizare.
cu ce ma pot ajuta aceste documente tinand cont ca creditul nu a fost facut pt familia mea?
[editat scris cu majuscule]
unde pot sa ma informez daca dosarul a fost trimis la judecatorie ,ca nu mai locuim in adresa din buletin din mai 2008 si am fost in imposibilitatea primirii de somatii sau citatii, avand in vedere ca nici noii proprietari ai apartamentului pe care lam vandut in anul 2010 luna mai nu ne-a instiintat.
vor cauta la cartea funciara in arhiva electronica si fara acordul proprietarului?
daca da , in baza carui temei.