avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate ginjuandreia

Activitate ginjuandreia

Locuiesc la un bloc tip vila, care are si curte interioara. Sunt 2 scari de bloc, cu 8 apartamente, detinute de mai multe familii. In curte(care este proprietate comuna), fiecare locatar are in proprietatea sau un garaj, magazie, etc. Intr-o astfel de anexa vreau sa instalez o centrala termica pe lemne. Doar ca teava cu apa calda va trebui sa traverseze aceasta curte care este proprietate comuna. Am nevoie de autorizatie pentru a putea sapa acest sant? Daca da, despre ce autorizatii este vorba? Imi trebuie acordul vecinilor pentru a sapa acest sant? Si daca nu obtin acordul de la toti cei 7 proprietari este vreo problema? (am deasupra mea niste vecini pusi pe cearta si reclamatii, care cu siguranta nu isi vor da accordul).Ce pot face in aceasta situatie? Multumesc mult
Am urmatoarea problema: firma produce produse de panificatie, care apoi sunt trimise, pe baza de aviz de insotire a marfii catre punctul de lucru.Cand inregistrez trimiterea painii catre magazin, aceasta devine marfa. Gestiune punctului de lucru este tinuta cantitativ-valoric. La sfarsitul fiecarei zile, descarc gestiunea pe baza raportului de vanzare detaliat (scos din casa de marcat), printr-un bon de consum, folosind conturile 607 si 371. Problema este ca pentru aceste produse, eu am o cheltuiala dubla...O data cand le produc (cu materii prime) si inca o data cand le vand si descarc gestiune prin contul 607...Ce inregistrari pot face pentru a evita aceasta cheltuiala dubla??
De la inceputul acestui an incerc sa donez fiicei mele apartamentul in care locuiesc. Acesta este compus din apartamentul propriu zis, plus cateva cladiri anexe(garaj, magazie, si o extindere de apartament). Initial, pamantul pe care au fost construite cladirile anexe, in suprafata de 1540 mp, era al primariei, eu fiind proprietara doar pe constructii. Ulterior, impreuna cu ceilalti vecini, am obtinut un ordin al prefectului prin care eram improprietariti si cu terenul de sub cladiri.
In momentul in care ne-am prezentat la prefectura, pentru a ridica acest ordin si a putea face actele pentru donatie, in acesta era trecuta suprafata de 1640 mp. Am incercat sa rezolvam intr-un fel problema, dar am alergat de la primarie la cadastru, la notariat si tot asa si desi au trecut aproape 6 luni, sunt plimbata dintr-un birou in altul, toata lumea recunoaste ca undeva este o greseala, dar nimeni nu isi asuma vina si nimeni nu imi ofera o solutie de rezolvare a acestei probleme.
Va rog sa imi spuneti ce as putea face sau cui ar trebui sa ma adresez in aceasta situatie. Multumesc.
Vreau sa imi deschid o mica afacere, ca si PFA. Am un apartament pe numele meu, situat la parterul unui bloc.Langa bloc am concesionat o suprafata de pamant si am ridicat o cladire, care la momentul respectiv urma sa devina living.Intre timp, m-am hotarat sa imi deschid in acest spatiu o mica florarie. Inainte sa ma apuc de finisaje si sa ii dau forma finala, as vrea sa stiu ce autorizatii imi sunt necesare si de unde trebuie sa le obtin, si daca sunt obligata ca in acest spatiu sa am toaleta si loc de depozitare special amenajat, tinand cont de faptul ca pot trece foarte usor in apartament pentru a ajunge la toaleta si ca detin garaj si magazie in imediata vecinatate, pe care as putea sa le transform in spatii de depozitare.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.
Parintii mei au divortat in urma cu 6 ani, de comun acord si nu au facut partajul nici pana astazi.Apartamentul in care locuiesc in prezent cu tatal meu este pe numele ambilor parinti. Daca tata vrea sa imi vanda partea lui de apartament este posibil acest lucru fara a se face partaj?