avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde jumatate din apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde jumatate din apartament?

Parintii mei au divortat in urma cu 6 ani, de comun acord si nu au facut partajul nici pana astazi.Apartamentul in care locuiesc in prezent cu tatal meu este pe numele ambilor parinti. Daca tata vrea sa imi vanda partea lui de apartament este posibil acest lucru fara a se face partaj?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:41, 27 Februarie 2012
În urma divorţului, regimul de proprietate al bunurilor comune se modifică din co-proprietate în devălmăşie în co-proprietate obişnuită pe părţi comune.

Ca atare, este posibil să vândă cota sa parte de 50%.

Problema este că, dacă mama nu este de acord cu cota de contribuţie de 50% la dobândirea bunurilor comune, poate ataca actul de vânzare cumpărare.
Cel mai corect pentru dvs ca sa "dormiti linistit" este ca parintii sa faca partajul si apoi sa va vanda. Este posibil asa sa obtineti dreptul de proprietate asupra intregului apartament sau ambii parinti sa va faca donatie, aceasta fiind scutita si de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Cota parte apartament-proceduri si drepturi Cradu85 Cradu85 Buna. Parintii mei sunt divortati dar inca au un apartament asupra caruia nu au facut partaj. Tata vrea sa imi vanda mie cota lui din acest apartament. Care ar ... (vezi toată discuția)
Am rugămintea să îmi clarificați și mie noțiunea de indiviziune, respectiv ce înseamnă ieșirea din indiviziune prin partaj voluntar sau judiciar Jurindex Jurindex Bună ziua! Am rugămintea să îmi clarificați si mie notiunea de indiviziune, respectiv ce inseamna iesirea din indiviziune prin partaj voluntar sau ... (vezi toată discuția)