avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte apartament-proceduri si drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte apartament-proceduri si drepturi

Buna. Parintii mei sunt divortati dar inca au un apartament asupra caruia nu au facut partaj. Tata vrea sa imi vanda mie cota lui din acest apartament. Care ar fi procedurile pentru asta. Nu exista actul fizic de proprietate, acesta fiind la mama. Ambii parinti sunt plecati din tara (si eu dar asta e altceva).
Urmaresc sa obtin un credit garantat cu cota respectiva. Este posibil asta sau e nevoie de ambii co-proprietari sa fie de acord.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:08, 27 Martie 2016
Ori ambii vi-l vand impreuna, tot apartamentul sau o cota parte ( pt restul ramanand coprorprietari) , ori fac partaj intai si abia apoi tatal va poate vinde cota sa.
Deci sa inteleg faptul ca fara partaj nu poate vinde doar cota lui?
Da, asta sa înțelegeți, pentru ca nu are o cota determinata, imobilul e în coproprietate devalmasa, nu pe cote părți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde jumatate din apartament? ginjuandreia ginjuandreia Parintii mei au divortat in urma cu 6 ani, de comun acord si nu au facut partajul nici pana astazi.Apartamentul in care locuiesc in prezent cu tatal meu este ... (vezi toată discuția)
Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)
Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)