Am făcut o asigurare medicala pentru o excursie în străinătate. Excursia respectivă nu s-a mai efectuat, deci n-am ieșit din țară. Pot solicita anularea asigurării și restituirea contravalorii
acesteia întrucât trebuia sa plec pe 4 iunie 2024?
Am cumpărat in anul 2007 un teren prin act de vanzare-cumpărare la notar, cu documentația cadastrală aferentă. La data respectivă nu am verificat granițele după cadastru și în prezent am constatat că o suprafață de circa 500 metri pătrați a fost și este și în prezent folosită de fostul proprietar. Vă rog să-mi spuneți care sunt pașii de urmat pentru a intra în posesia suprafeței respective pentru care am plătit impozit de la cumpărare și până în prezent. Vă mulțumesc anticipat!
In forma finala a legii salarizarii unice, adoptata de Camera Deputatilor si trimisa spre promulgare, presedintelui a fost inlaturat articolul referitor la suspendarea recalcularii pensiilor speciale?
O procura speciala ce are ca obiect un act de vanzare cumparare si care a fost intocmita la consulatul Romaniei din New York, mai trebuie inregistrata in tara? Ma refer la Registrul Notarial de Evidenta a Procurilor si Revocarilor Acestora si care este procedura?
In prezent am incheiata o asigurare facultativa a locuintei, fara asigurare obligatorie. Pana la expirarea acestei asigurari facultative, in caz de dauna voi beneficia de despagubire, avand in vedere reglementarile introduse prin noua lege? Va multumesc anticipat!
Suntem trei frati care, in urma decesului parintilor si dezbaterii succesorale am devenit proprietarii unui imobil , fiecare in cota de 1/3. In prezent doi frati vor sa renunte la cota lor din mostenire in favoarea celui de-al treilea , imobilul sa ramana liber de orice sarcini. In acest sens va rog sa-mi spuneti care este modalitatea juridica pentru a finaliza ceea ce v-am relatat. Va multumesc anticipat!