avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la o cota din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la o cota din mostenire

Suntem trei frati care, in urma decesului parintilor si dezbaterii succesorale am devenit proprietarii unui imobil , fiecare in cota de 1/3. In prezent doi frati vor sa renunte la cota lor din mostenire in favoarea celui de-al treilea , imobilul sa ramana liber de orice sarcini. In acest sens va rog sa-mi spuneti care este modalitatea juridica pentru a finaliza ceea ce v-am relatat. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dyym1 , utilizator 12:14, 9 Septembrie 2013
Nu se mai poate renunta la cota de mostenire. In acest moment sunteti coproprietari , deci singura solutia prin care imobilul devine proprietatea excluziva a unuia dintre frati este un act de donatie la notar sau un contract de vanzare cumparare.
Atentie! Actul de donatie poate fi supus reductiunii de catre mostenitorii donatarului dupa decesul acestuia, daca se depaseste rezerva succesorala.
Multumesc pentru lamuriri! O saptamana buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
?pprocura specială sau generală ?a Mysti Mysti Buna ziua , după un proces de succesiune in instanța ; dupa efectuarea unei tranzacții ; eu si fratele am rămas unicii mostenitori pe respectivul imobil ; ... (vezi toată discuția)
Probleme moștenire: donație făcută unuia din doi moștenitori. pot bloca vânzarea imobilului până în momentul dezbaterii succesiunii? Equaliser Equaliser Buna ziua. Am o situatie in care exista 2 mostenitori de acelasi nivel al unei persoane. Persoana a carei mostenire este problematica este inca in viata si a ... (vezi toată discuția)