avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate radusb2004

Activitate radusb2004

Sunt indeplinite cele doua conditii pe care le-ati punctat. Din raspunsul dvs. inteleg ca e nevoie de actiune in instanta. E singura varianta? Intreb asta deoarece e posibil ca cheltuielile de judecata (incluzand si cheltuielile cu avocatul) sa fie mai mari decat valoarea terenului...
Buna ziua. In urma cu mai bine de 60 de ani bunicul meu a primit "pe vorbe" (deci fara acte) un anumit teren la tara. L-a lucrat, a platit an de an impozit pentru el, iar dupa moartea lui (in 1982) de teren s-au ocupat parintii mei care au platit, la randul lor, impozitul. Problema e ca in acte terenul are alt proprietar, ceea ce ingreuneaza eventuala vanzare a terenului. Ce pasi trebuie urmati pentru a trece terenul pe numele parintilor mei? Multumesc!
Buna tuturor!
1. Sa ne imaginam mai intai urmatorul exemplu: in Romania nu ar exista lege care sa sanctioneze, sa zicem, furtul. Sau, daca vreti, agresiunea fizica... Sau ce vreti voi (lista exemplelor prin care iti poate fi incalcat un drept e lunga). Ce poate face un cetatean oarecare (sa-l numim Badea Gheorghe din Fofeldea) cand se loveste de un astfel de caz? (subliniez "oarecare", deci nu unul din aia care au PCR - pile, cunostinte, relatii). Imi veti spune, probabil, ca se lupta in instanta cu hotul, agresorul, persoana care i-a incalcat acel drept. Deci Badea Gheorghe din Fofeldea trebuie sa faca rost de bani pentru asa ceva... Dar cu statul roman nu ar trebui sa se lupte, statul roman care ii bate la usa sa isi plateasca taxele si impozitele si care nu misca un deget intr-o astfel de situatie? Daca in UE exista legi care sanctioneaza faptele respective, dar ele nu exista in Romania, statul roman nu este vinovat? Ce face statul roman pentru Badea Gheorghe intr-o astfel de situatie? Ii recomanda doar sa dea in judecata hotul, agresorul etc? Nu e prea putin?
2. Cum te poti lupta cu statul roman in cazul de mai sus? La CEDO nu poti ajunge decat dupa ce ai epuizat toate caile de atac interne. Poti da statul in judecata in Romania? Adica... te poti lupta cu statul roman in Romania?
3. Mai sus am folosit un exemplu pentru a ma face mai bine inteles pentru ce voi scrie acum: IN ROMANIA NU EXISTA ARTICOL DE LEGE CARE SA SANCTIONEZE DETINATORII DE ANIMALE DE COMPANIE CARE PRODUC DISCONFORT FONIC VECINILOR. Priviti imaginile urmatoare, e greu de crezut ca veti avea rabdare sa le priviti cap-coada:
[ link extern ]
Este un mic rezumat, reprizele de latrat au fost si sunt mult mai lungi si - lucru important - cainii aia latra nu doar atunci cand sunt filmati, ei latra mult mai des, atat ziua cat si noaptea. "Ne-au fost prezentate 8 carnete de sanatate ale cainilor" (din raspunsul Politiei Locale sector 2, care a facut cercetari). Sunt aproximativ 15 caini, deci jumatate sunt cu stapan, cealalta jumatate sunt maidanezi patrunsi pe acel teren ingradit si luati in primire de proprietari. Mi-a fost luat dreptul de a dormi noaptea, dreptul de a folosi propria locuinta in conditii normale. Si toate astea pentru ca nu exista articol de lege care sa sanctioneze astfel de fapte!
Da, in 3 ani de zile de cand fac sesizari pe la autoritati, am obtinut raspunsuri gen: "nu exista reglementari prin care sa sanctionam detinatorii de animale de companie care produc disconfort fonic altor persoane". Iar sesizarile mele au ajuns pana si pe biroul primarului sectorului , primarului general sau Primului-ministru. "Nu putem sanctiona, nu putem face nimic, nu exista lege, dati in judecata proprietarii". Idem Politia Locala, idem Avocatul Poporului...
Raspuns ASPA (autoritatea pentru supravegherea si protectia animalelor): "Nu exista articol de lege... [...] iar cainii pot fi ridicati doar cu acordul proprietarilor acelui teren". Ati ghicit, proprietarii nu sunt de acord.
Timp de 3 ani de zile am incercat sa actionez legal, ignorand recomandarile tuturor de a rezolva problema "altfel" (intuiti la ce ma refer). Dar - din cate se vede - e foarte greu sa actionezi legal in Romania!
Revin la intrebarile mele:
- statul roman nu e vinovat pentru lipsa legii cu privire la acest aspect?
- cum ma lupt in Romania cu statul roman, pentru a putea ajunge ulterior la CEDO?
Buna tuturor. Am depus la dosar, pe DVD, probe video, insa as dori ca la proces sa-mi sustin punctul de vedere avand in fata anumite imagini si discutand pe marginea lor. Cum se poate face acest lucru, tinand cont ca nu detin laptop sau tableta?
Răspuns la discuția Despre latratul cainilor...
Am pus pe net o mica selectie cu imagini filmate in vara-toamna lui 2012.
[ link extern ]
Sunt imagini filmate prin geamul de la dormitor, deci ala e sunetul pe care il aud din interiorul locuintei. Acolo, la "descriere" am trecut cateva chestii.
Am aflat, deci, in ultimii 3 ani, parerea autoritatilor, ceva de genul: "Suntem prea comozi sa va rezolvam problemele, nu contati pentru noi decat atunci cand va platiti impozitul".
Astept acum parerea avocatilor, inclusiv a celor iubitori de animale (ma includ in aceeasi categorie), sa gasim impreuna temeiul legal de rezolvare a problemei.
Cainii sunt in curtea de vizavi, intr-o curte ce are o suprafata cam cat 2 terenuri de fotbal, deci o suprafata imensa (trebuia sa se faca un ansamblu de blocuri, dar a venit criza si nu s-a mai facut). Pun aici un mic filmulet pt a fi inteles mai bine - e filmare pe timp de noapte, nu se vede intreaga suprafata, ci doar zona cea mai apropiata de mine.
[ link extern ]
Am si alte imagini filmate, atat de zi, cat si de noapte, ore intregi, dar sunt foarte mari, e mai complicat sa le atasez. Le-am pus pe dvd-uri.
Asadar, distanta din imagini e distanta minima fata de mine, cam de 40 m in linie dreapta (stau la etajul 9), nu cred ca un aparat cu ultrasunete are efect. Aia latra peste tot, sunt imprastiati pe toata suprafata. Latratul e deranjant si cand latra la o distanta mai mare. Vorbim, totusi, de latratul a 10-15 caini deodata, inclusiv pe timpul noptii cand e liniste in atmosfera si deranjeaza si latratul unui singur caine.
Si nu ar fi o solutie ca la 2 noaptea, cand aia latra, sa ma dau repede jos din pat, sa ma imbrac, sa ies afara in cea mai mare graba, sa ma urc pe gard pt a-i potoli cu aparatul ala - pana cobor, ei au terminat "sedinta". Iar la 4 dimineata, cand repriza de latrat se repeta, sa repet si eu acelasi scenariu... Apoi la ora 7... Si tot asa in fiecare noapte...
In sesizarile mele, le-am cerut celor de la politia comunitara sa-i oblige pe proprietari sa le puna zgarda antilatrat (7 din ei au carnete de sanatate, deci au stapan - asta mi-au spus cei de la politia comunitara). Nici vorba de vreo obligatie. Ei au doar drepturi. Obligatiile imi revin mie: sa cumpar diverse aparate, sa-mi pun dopuri in urechi sau sa-mi izolez fonic apartamentul. Si va jur ca sunt la zi cu plata taxelor si a impozitelor. Cuantumul impozitului nu l-am stabilit eu! L-au stabilit ei, aia care se plang ca nu au bani sa ne ofere un mediu sanatos de viata! Mi-au cerut un leu impozit, le-am platit un leu. Mi-au cerut 10 lei, le-am dat 10 lei. Mi-au cerut 100, le-am dat 100. DE CE NU AU BANI? Trebuie sa dau mai mult decat imi cer? Asta ar fi chiar culmea: sa ma duc sa fac cerere la Primarie sa imi dea voie sa le platesc impozit dublu, ca sa aiba ei mai multi bani!!!
legally_aid

Mergeti prea departe, eu raman la propria camasa, ca e mai aproape de mine: cainii care nu ma lasa sa dorm de peste 3 ani de zile. "Ma grabesc sa propun moartea lor"???? Nu am cerut asa ceva, nici eu, nici "ionstanca", initiatorul acestui topic! Va rog recititi ce am scris! Ca platitor la zi de taxe si impozite, doar cer statului roman sa gaseasca o solutie pt a impaca "si capra si varza": eu sa pot dormi noaptea, iar cainii aia sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti. Puteti sa va pronuntati in sensul asta, sa veniti cu o sugestie, fara sa va abateti de la subiect? Nu este un topic despre claxoane si ciocanele vecinilor.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu unul as apara gratis cainii maidanezi.
Ca pe ei chiar ii cred ca nu au bani si ca sunt nevoiasi.:)

Nu cred ca strainii ne ocolesc din cauza cainilor vagabonzi.
Am vazut si in Sicilia ( Italia) caini vagabonzi.
Si in Grecia si Turcia.

Strainii ne ocolesc ca in Romania se fura mult, ca serviciile sunt la pamant, ca hotelurile de la mare ar trebui demolate si ridicate altele de investitori seriosi, ca infrastructura este la pamant si multe alte lucruri.
Nu cainii vagabonzi constitie problema de baza a Romaniei.

Am auzit si eu ca negrii se tem de caini dar nu se tem de lei sau de serpi...
Insa si negrii se invata cu cainii.
Negrii ar trebuie sa fie neinficati ( ma refer la cei din triburile din Africa).

O rugaminte, domnule avocat Lascoschi: aveti un raspuns si pentru mine? Postul meu e aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Vad ca ne recomandati sa lasam cainii si sa ne ocupam de nivelul de trai. Pai eu, de peste 3 ani de zile, nu am dormit nicio noapte cap-coada, mereu ma trezesc de cateva ori/noapte din cauza latratului. Uneori dorm doar 3-4 ore/noapte, din cauza lor. Si, in cazul asta, sunt preocupat sa nu-mi scada performantele la locul de munca, pt a nu-mi pierde serviciul. Va asigur ca nu-mi e usor. Sa ma preocup de nivelul de trai al cui, daca nivelul meu de trai e pus in pericol?
Ca fapt divers: scriu aceste randuri in timp ce ei au "sedinta". Nu pot dormi, desi e aproape 1 noaptea, astept sa termine sedinta. Si, mai mult ca sigur, nu e singura din aceasta noapte.
"Ionstanca" avea dreptate: nu cerem eutanasierea cainilor, cerem incetarea incalcarii drepturilor pe care le avem. Ca avocat, ar trebui sa intelegeti mai bine nuanta.
Si, in cazul meu, ca sa impacam si capra si varza: propun sa ramana cainii aia acolo unde sunt acum (ca sa va fac pe plac celor care "aparati si gratis cainii maidanezi"), iar eu imi vand locuinta si imi cumpar in alta parte. Acceptati voi, aparatorii de caini, sa-mi platiti costurile aferente unei astfel de mutari?
Eu va cazez gratis la mine, dar va asigur ca veti fi obosit a doua zi!
Ceea ce imi cereti sa solicit de la primarie, politie etc (ma refer aici la amenzile aplicate) am solicitat, insa ei nu mi-au raspuns concret. Mai exact, au refuzat sa-mi spuna ce amenzi au dat (si daca au dat). S-au rezumat la a-mi spune ca "politistii locali monitorizeaza zona, urmand sa ia masuri impotriva celor care incalca legea". Adica e ceva de genul: "stati linistit, noi ne facem treaba." Isi fac treaba pe naiba, ca eu ma trezesc de 3-4 ori in fiecare noapte de latratul cainilor!

Am punctat si pericolul generat de iesirea lor in strada - nu s-a rezolvat nici problema asta. Le-as propune celor care refuza sa ia masuri sa-s lase copiii la joaca in zona respectiva. Doar atat le-as mai propune... Ca ce le-am propus pana acum - nici vorba sa-i intereseze!

Despre solicitarea unor date legate de carnetele lor de sanatate - sincer nu m-a preocupat chestia asta, deoarece cainii aia latra indiferent daca au sau nu carnete de sanatate. Politia comunitara a spus ca 7 au carnete de sanatate, iar restul sunt maidanezi. I-am crezut pe cuvant, nu avea rost sa cercetez daca au sau nu dreptate. Pe mine ma intereseaza problema latratului, le-am propus chiar si varianta zgardei anti-latrat. Degeaba... Mai degraba mi-ar propune ei dopuri pt urechi!...

Numele societatii - cei de la primarie mi-au spus ca e HERA. Pe poarta scrie si VEKA, si INCERC... Dumnezeu stie ce-i acolo. Ca - asa cum am mai spus - spatiul e impartit in mai multe zone, cainii trec dintr-o parte in alta... va trebui sa ma judec cu 3 firme probabil, iar ei vor arunca fiecare vina dintr-o parte in alta...

Dupa 3 ani de zile de sesizari si nesomn, mi-am pierdut rabdarea de a mai solicita ceva de la primarie, DVS sau politia comunitara. Tinta mea e clara: instanta. As merge direct la pct c) prezentat de mine mai sus. Adica CEDO. Pot face asta, sau trebuie mai intai sa ma judec cu statul aici, in Romania?
Buna. Incerc sa fiu scurt si la obiect: in imediata vecinatate a locuintei in care stau se afla, intr-o curte ce apartine unei societati comerciale, aprox 15 caini (nu sunt catelusi, sunt adevarati dulai) care latra zi de zi si - mai ales - noapte de noapte. Nu va puteti imagina cat de neplacut e sa auzi, in fiecare noapte, 15 caini latrand sub fereastra ta!.. De 3 ani de zile fac sesizari la politia comunitara, la primarie, la asociatia care administreaza cainii fara stapan, am atasat si imagini video, dar degeaba. Raspunsurile primite s-au invartit in jurul aceleiasi idei: "pana la construirea unor adaposturi pentru caini nu putem face nimic, legea protectiei animalelor nu ne permite sa facem nimic". Precizez ca, din spusele celor de la politia comunitara, 7 dintre ei au carnete de sanatate, iar restul sunt maidanezi. Cainii circula in voie si pe strada, portile fiind deschise ziua.
As avea nevoie de un sfat: ce varianta sa aleg?
a) sa dau in judecata societatea care detine spatiul respectiv? Sincer sa fiu, habar nu am cui apartine acel spatiu. E o suprafata cam cat 2 terenuri de fotbal, compartimentata in mai multe curti mai mici, separate prin niste garduri cu gauri in ele - cainii trec dintr-o curte in alta, prin acele gauri din gard.
b) sa dau in judecata statul roman, incapabil sa rezolve problema de 3 ani de zile (de cand fac sesizari)? El, statul roman, se agata de problema cainilor maidanezi, desi eu nu reclamam existenta unor caini maidanezi, ci existenta unei surse de poluare fonica!
c) sa fac actiune direct la CEDO, pentru incalcarea unui drept fundamental al omului - dreptul la un mediu sanatos?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.