Buna ziua! As avea o intrebare..soacra mea s-a intors din strainatate de 1 an si nu a reusit sa se angajeze inca. As putea sa o angajez ca bona sau menajera, desi nu am firma, sunt persoana fizica?
Daca da, aveti idee daca se merita, sau mai mari sunt taxele pe care le-as plati decat vechimea pe care si-ar putea-o plati singura?
Multumesc frumos!
Multumesc pentru raspuns, dar spre rusinea mea nu prea am inteles ce anume trebuie sa fac. :">
Buna ziua!
Sunt in concediu crestere copil si beneficiez de indemnizatie pana in luna februarie inclusiv. Mi s-a oferit un nou loc de munca la alta firma si nu as vrea sa pierd ocazia dar nici sa renunt la indemnizatie pana nu sunt sigura pe locul de munca. Am dreptul sa incep lucrul de proba, legal, fara sa renunt la indemnizatie?
Multumesc!
Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra..
Am cateva intrebari legate de completarea adeverintei pentru acordarea indemnizatiei crestere copil, dar intai vreau sa va spun ca am nascut pe 11 martie 2014 si am intrat in concediu maternitate pe 14 ianuarie 2014.
1. Trec pe adeverinta ”a beneficiat de indemnizatie de maternitate in perioada 14 ian 2014 pana la 11 martie 2014?”- adica din prima zi de concediu de maternitate pana in ziua nasterii inclusiv, pana la sfarsitul lunii in care s-a nascut sau pana in ziua precedenta zilei nasterii ?
2.E vreo problema daca de la 14 ian pana la 24 aprilie (concediu prenatal+lauzie 42 zile) sunt doar 95 de zile, nu 126?
3. daca cele 42 de zile de lauzie se implinesc in 24 04 2014, concediul pentru cresterea copilului incepe pe 25.04.2014, nu?
4. Daca nu am prezentat concediile medicale la timp angajatorului si ele nu au fost inca inregistrate, dar am fost platita..e o problema daca trec pe adeverinta ca am primit indemnizatia de maternitate?
Multumesc mult!
Buna ziua!
Practic, in luna iunie nu s-au mai tinut cursuri pt ca a fost perioada de pregatire a lucrarii de disertatie. E ok adeverinta cu data sustinerii examenului si nota obtinuta, care se da temporar in loc de diploma, sau trebuie sa cer una de un anumit tip/formular ?
Va multumesc mult pt raspuns.
Din pacate am avut CFP 1 luna intreaga, de la 1 iunie pana la sfarsitul lunii. Dar eu am fost studenta la master, cursuri de zi si am dat examenul final pe data de 20 iunie 2013. ma ajuta acest lucru in vreun fel? sa se cumuleze cu restul lunii de CFP si sa fie justificata? nu inteleg de ce nu se accepta luna intreaga de CFP, nu se plateste impozit pt ea? eu nu pot plati pt luna aceea in locul angajatorului??
Multumesc!
O zi buna!
Buna seara! sunt insarcinata in 5 luni, luna martie ar trebui sa fie luna nasterii. Pot beneficia de indemnizatie daca din cele 12 luni necesare in primele 3 luni am salariu net 800 lei, o luna am avut conceniu fara plata, apoi in urmatoarele 8 luni salariul brut este de 100 lei pt ca am avut o schimbare de program, muncind 1 fractiune de norma de 1 h/zi, 5 h/ sapt?
Va multumesc!
pai si in noul contract colectiv de munca national scrie ca nu mai ai dreptul la nici o zi libera cu ocazia evenimentelor din familie?
exista un nou contract colectiv de munca national care zice altceva?
eu m-am casatorit in 2011 si nu s-a tinut cont de zilele acelea, desi sotul meu le-a avut, mama mea, fratele meu...pentru ei e valabil si pt mine nu? asta nu inteleg..
Buna!
lucrez de 4 ani in acelasi loc.angajarea s-a facut pe o firma pe care sefii mei au desfiintat-o sau ceva de genul acesta..au infiintat o noua firma pe care mi-au facut un nou contract de munca..problema mea este ca eu nu am semnat nici o demisie pt firma veche si nici nu am primit nici un contract semnat de ITM . Singurul contract pe care il am este semnat de mine si seful meu..si atat..e valabil? cum pot verifica daca nu am muncit 4 ani la negru fara sa-mi dau seama?
Am si eu dreptul la 5 zile libere la casatorie?
multumesc!