avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

Buna ziua,
In situatia in care tatal are dreptul la stimulentul de insertie,eu pentru a putea sta acasa cu copilul am dreptul la cfp?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:38, 12 Aprilie 2014
1. Puteti solicita angajatorului un concediu fara plata (CFP) pentru interese personale.

2. Angajatorul poate sa va aprobe sau nu acest CFP.

3. Vedeti in contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern (R.I.) al acesteia care sunt conditiile si modalitatile de aprobare a CFP.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra..
Am cateva intrebari legate de completarea adeverintei pentru acordarea indemnizatiei crestere copil, dar intai vreau sa va spun ca am nascut pe 11 martie 2014 si am intrat in concediu maternitate pe 14 ianuarie 2014.
1. Trec pe adeverinta ”a beneficiat de indemnizatie de maternitate in perioada 14 ian 2014 pana la 11 martie 2014?”- adica din prima zi de concediu de maternitate pana in ziua nasterii inclusiv, pana la sfarsitul lunii in care s-a nascut sau pana in ziua precedenta zilei nasterii ?
2.E vreo problema daca de la 14 ian pana la 24 aprilie (concediu prenatal+lauzie 42 zile) sunt doar 95 de zile, nu 126?
3. daca cele 42 de zile de lauzie se implinesc in 24 04 2014, concediul pentru cresterea copilului incepe pe 25.04.2014, nu?
4. Daca nu am prezentat concediile medicale la timp angajatorului si ele nu au fost inca inregistrate, dar am fost platita..e o problema daca trec pe adeverinta ca am primit indemnizatia de maternitate?
Multumesc mult!
4. Daca nu am prezentat concediile medicale la timp angajatorului si ele nu au fost inca inregistrate, dar am fost platita..e o problema daca trec pe adeverinta ca am primit indemnizatia de maternitate?

Cum a putut angajatorul sa va plateasca concediul medical fara sa-i predati certificatele medicale?

1. Trec pe adeverinta ”a beneficiat de ...

Dvs. sunteti si angajatorul daca tot dvs. completati adeverinta?

Sunt multe neclaritati in mesajul dvs. pentru a putea primi un raspuns concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pregatire pentru ccc doriacristina doriacristina Buna ziua As dori sa stiu daca atunci cand angajata face o cerere pentru suspendarea CIM deoarece va intra in concediu de crestere al copilului, ar trebui ... (vezi toată discuția)
Probleme indem crestere copil crisadi crisadi buna ziua Am o mamica care incepand cu 15.09.2010 a intrat in concediu de maternitate, a nascut pe 09.12.2010. Cand se implinesc cele 42 de zile de conc pt ... (vezi toată discuția)
126 de zile concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc trascaelena trascaelena Am intrat in concediul prenatal in data de 15 februarie 2012,am nascut la data de 24 martie 2012,adica am avut doar 38 de zile de concediu inainte de a ... (vezi toată discuția)