Buna ziua. As dori sa va intreb prin noul cod al muncii, in ce conditii se obtine ajutorul de somaj; daca prin concediere se poate obtine acest ajutor; si perioada de proba la angajare cat poate dura ( o zi, doua zile, etc.) , si in aceasta perioada de proba, se lucreaza program normal de lucru , ca toti ceilalti angajati?
Buna ziua. Am si eu doua nelamuriri: 1. cum pot sa-mi obtin cartea de munca de la vechiul loc de munca, in conditiile in care firma la care am lucrat, motiveaza ca nu a primit-o de la ITM Bucuresti? Mentionez ca am plecat de la firma respectiva prin demisie, in luna martie a.c., iar firma are sediul central in Bucuresti, iar punct de lucru in Craiova. 2. Cum se procedeaza la angajare prin noul cod al muncii - se mai incheie contract individual de munca, se inregistreaza salariatul in REVISAL? Ce presupune contractul de munca pe perioada determinata de o luna de zile; afecteaza cumva la vechimea salariatului, si se poate lua somaj dupa o luna de zile? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua. In situatia in care am demisionat de la firma la care am lucrat pana de curand; mi-am primit ultimul salariu pe luna februarie 2012, dar nu am primit cartea de munca si nici decizia prin care mi s-a desfacut cotractul de munca; as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a le obtine? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara. In situatia in care am demisionat de la firma la care am lucrat pana de curand; si nu-mi primesc ultimul salariu (pe luna februarie a.c.),si nici cartea de munca,ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat pentru raspuns.