avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii- contract de munca, demisie, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii- contract de munca, demisie, salariu,etc.

Buna ziua. Am si eu doua nelamuriri: 1. cum pot sa-mi obtin cartea de munca de la vechiul loc de munca, in conditiile in care firma la care am lucrat, motiveaza ca nu a primit-o de la ITM Bucuresti? Mentionez ca am plecat de la firma respectiva prin demisie, in luna martie a.c., iar firma are sediul central in Bucuresti, iar punct de lucru in Craiova. 2. Cum se procedeaza la angajare prin noul cod al muncii - se mai incheie contract individual de munca, se inregistreaza salariatul in REVISAL? Ce presupune contractul de munca pe perioada determinata de o luna de zile; afecteaza cumva la vechimea salariatului, si se poate lua somaj dupa o luna de zile? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 4 Iulie 2012
1. Faceti o sesizare catre ITM Bucuresti sa vi se comunice situatia carnetului dvs de munca
[ link extern ]

2. Anterior inceperii activitatii, se incheie c.i.m. care se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor si se transmite inspectoratului teritorial de munca.

3. C.i.m. incheiat pe durata determinata presupune doar faptul ca durata acestuia este determinata , la sfarsitul perioadei pentru care a fost incheiat partile putand decide prelungirea duratei acestuia. In caz contrar, c.i.m. inceteaza de drept , fapt ce denota posibilitatea salariatului de a beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca dupa iesirea la pensie aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce tip de contract de munca se mai poate incheia dupa data pensionarii si ce contributii se mai platesc la stat ? Se mai pot intocmi conventii ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nicolas25 nicolas25 buna ziua. astazi eu trebuia sa fiu angajat, adica sa semnez un contract de aangjare la cetelem ifn.sa . eu eram in somaj adica miam depus actele de somaj pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca ioan.morosan ioan.morosan Buna seara! Vreau sa intreb cum sa putea proceda in urmatoarea situatie: Contractul actual de munca imi expira la finele lunii, 28.02.2010. Cu data de ... (vezi toată discuția)