avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate aurababy

Activitate aurababy

Răspuns la discuția Probleme cu bancile si ap
ISTORICUL APARTAMENT

Statul Roman prin Directia Generala a finantelor Publice a Mun. Buc a dobandit ap prin mostenire ca urmare a decesului lui XX produs la data de XX si a vacantei succesorale constatata prin certificatul de vacanta succesoralan nr. x emis de BNP X
Conform art. 5 al 7 din Norma metodologica de aplicare a OG 14 din 2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate potrivit legii in proprietatea privata a Statului, Norma aprobata prin HG nr. 731 din 2007 cu modificarile ulterioare, Certificatul de vacanta succesorala amintit constituie titlu de proprietate al Statului asupra imobilului

PS am citit HG 731 nu am gasit nici o limitare de a vinde a celor care cumpara de la stat...poate exista ceva in codul fiscal ... ???
Răspuns la discuția Probleme cu bancile si ap
Da aveti dreptate.
O sa postez istoricul poate e vre o chichita ce nu mi dau eu seama.
Cineva mi a sp ca statul nu merge la notar sa semneze contracte si cum atunci acest ctr. este incheiat la notar cu statul reprez de Mnsterul de Finante
A 2 ea aspect ce l-a pus sub semnul ? daca l-a dob. la licitatie de la stat de ce nu are un act de adjudecare ci un Ctr de vc ?
Am si eu o problema si peste tot unde intreb nu stie nimeni.
Vreau sa cumpar un ap cu credit de la banca, proprietarul vanzator a dobandit apartamentul prin cumparare de la stat reprezentat prin Ministerul de Finante (prein contract de VC incheiat la notar) atribuit in urma unei licitatii , iar statul la randul lui a dobandit prin mostenire in urma unei succesiuni vacante.
Acum problema este ca BANCA spune ca vanzatorul nu are voie sa vanda ap (datorita modului lui de dobandire) la un pret mai mare decat cel de achizitie altfel se numeste specula si banca nu poate da credit pt asa ceva.
Intrebare: aveti cunostinta sa existe vre un text de lege care sa impuna aceste limitari de a vinde vanzatroului ? si daca da unde ?

Multumesc
Răspuns la discuția credit ipotecar
Pe scurt da...iti iau ce este proprietatea ta de la imobil la masina etc... pana se acopera valoarea datoriei tale la ei.
#-o
Am si eu o problema si peste tot unde intreb nu stie nimeni. Numai cei de la banca au venit cu aceasta ipoteza.

Vreau sa cumpar un ap cu credit de la banca, proprietarul vanzator a dobandit apartamentul prin cumparare de la stat in urma unei licitatii publice, iar statul la randul lui a dobandit prin mostenire in urma unei succesiuni vacante.

Acum problema este ca BANCA spune ca vanzatorul nu are voie sa vanda ap (conform unui text de lege pe care nu a putut sa il prezinte) la un pret mai mare decat cel de achizitie altfel se numeste specula si banca nu poate da credit pt asa ceva.
Intrebare: aveti cunostinta sa existe vre un text de lege care sa impuna aceste limitari de a vinde vanzatroului ? si daca da unde ?
PS nu esista notate in CF nici un fel de interdictii sau sarcini asupra ap.
Multumesc mult
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Va multumesc am luat aminte la sfaturile dv. suna complicat si nu cred ca voi putea face ceva singura sper sa gasesc un avocat la fel de de citit ca dv. care sa se descurce.
Multumesc si multe succese profesionale va doresc
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Buna va pun si eu o intrebare in calitate de utilizator.
Eu am un bebe tatal cetatean strain domiciliat in germania pot eu de aici din ro sa primesc drepturile la pensia alimentara daca tatal copilului nu este in tara ? exista vre-o speranta in acest sens? Ma gandeam ca se pricpe cineva la drept international dintre dv. si imi poate spune acum ca suntem in UE poate pot primi si eu ceea ce se cuvine copilului. Unde trebuie sa deschid procesul in ro sau in germania. Mentionez ca exista o hotarare definitiva de divort prin care mi-a fost incredintat minorul iar tatal pe atunci in ro si cu venituri aici a fost pus sa plateasca pensie alimentara dar dansul a binevoit sa plece din tara X-( si uite asa a plecat si pensie alimentara!!!:((
Răspuns la discuția ntrebare sa
Actul constitutiv al firmei, hotararea aga certificat constatator de la orc sa fie actual (adica cel putin de 1-2 luni ) certificatul de inregistrare , actele de proprietate ale imob cum a fost el dobandit si copii de pe buletine. si daca imi spui un pret iti spun si taxele ce le ai de platit : vanzator-impozitul, cumparator onorariul notarial.
Nu va plafonati daca nu va plce pretul uniu notariat nu ramaneti la ei sunt o gramada.
Cum poate un salariat sa si recupereze salarul restant pe 2 luni de la firma la care nu mai lucreaza (si cei care inca mai lucreaza) in cazul in care aceasta din urma doreste sa declare faliment........salariatul trebuie sa depuna cerere de inscriere in tabloul de ordine al creditorilor..??...are firma obligatia de a l anunta pe salariat inceperea procedurii sau procedura se desfasoara, fostul angajat nu a aflat (deoarece au sediul in alt oras decat fostul punct de lucru) si ramane neplatit......?
Si incazul angajatilor cererea la tribunal de insc in tabloul cred. se timbreaza???
Mai este utila o actiune la tribunalul dr.muncii pt neplata salarului...?
SUntem cam multi in situatia asta >>>HELLLP>>>> PLZ:(
ass avea un model daca mai ai nevoie .....?