avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate adydeac

Activitate adydeac

Contractul este VOINTA PARTILOR! De-aia se si fac contractele, sa nu se razgandeasca partile pe parcurs. Nu cred ca l-a obligat/constrans nimeni sa semneze asa ceva. Dar acum se vede cu sacii in caruta si 7.000 de EURO i-au furat mintile!
Din moment ce atat si-a dorit el, iar agentia v-a gasit pe d-voastra sa platiti mai mult, care e problema? Ah, ca e mult 7.000EUR comision? Probabil, dar nu e deloc ilegal sa faci asemenea intelegeri. Banu-i ochiu' dracului! :) Succes!
Si in Cluj-Napoca este la fel. Adica trebuie sa il platesti pentru anul in curs pana in luna februarie. Dar ce platesti e pana la sfarsitul anului. Ar fi bine sa ceri in scris un raspuns la situatia ta de la serviciul de parcari al primariei.
E foarte probabil ca locul de parcare sa il aveti platit doar pana la sfarsitul anului 2018. Vedeti ce scrie in contractul pe care l-ati semnat cu ei.
Domnule Georgescu, ce legatura are libertatea cuvantului cu prescrierea faptelor penale? Sau cu amnistia? Sau cu gratierea?
Sau de unde pana unde ati adus in discutie prostia? Sau obligatia de a fi prost?
Nu vorbesc aici de principiu de drept, ci de prescrierea unei fapte de natura penala si de existenta unor astfel de prevederi legale. Si de aici toate actiunile de taraganare pana trece perioada de prescriere.

Nu inteleg utilitatea prescrierilor, amnistiei sau a gratierii pentru societate. Poate dl av Sebastian Simon reuseste sa ma lumineze...
Mi se pare cel putin alarmant cum unii avocati, juristi sau moderatori de aici ofera (sau sugereaza) solutii fie de apelare la prescrierea faptelor, fie de taraganare si/sau tergiversare a actiunilor impotriva celor care reclama "nedreptatile" carora le-au cazut victime, toate cu scopul depasirii termenului de prescriere. Mai mult, aceste lucruri se fac public si total gratuit din partea domniilor lor. :(
Buna ziua,

Nu inteleg sensul prescrierii faptelor de natura penala si nu numai - cum ar fi imprumuturi, datorii, etc. Il inteleg in sensul in care lipsa de interes sau de fonduri a celor vizati sa produca prejudicii celor din apropriere (gen mosteniri, cladiri lasate in paragina sau chiar abandonate) poate duce la prescrierea unor drepturi - chiar a proprietatii sau a dreptului de folosinta pe o anumita perioada de timp.

Nu il inteleg in sensul faptelor penale (furt, abuz in serviciu, dare si luare de mita, delapidare, agresiuni fizice si/sau sexuale, etc) si in special al imprumuturilor efectuate de la institutii bancare sau nebancare si a datoriilor (care de multe ori sunt contractate cu scopul vadit de a insela acea institutie).
Cum ajuta prescrierea faptei partea vatamata?
Cum poate legea sa protejeze astfel de acte?
Cum poate legea (care se presupune a fi in spiritul dreptatii si adevarului) sa spuna ca dupa 3-5 ani fapta se prescrie? Adica e ca si cum nu s-ar fi petrecut? Autorul scapa de orice obligatie si devine om cinstit?
Acelasi lucru si despre amnistie si gratiere, termeni foarte uzitati in ultimele luni in Romania.

Multumesc anticipat!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Floresti s-a demolat 80% dintr-o "incurcatura" de genul acesta:
[ link extern ]
[ link extern ]

Practic nu aveti cum sa deveniti proprietar pe ceva pe care nu exista acte. Cautati alt imobil!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Chichitele" de care se leaga politistii tot legi se numesc. Dar d-voastra le considerati neinsemnate. Anumite legi si reguli nu vi se aplica. Doriti sa se aplice doar cele care va dau dreptate in fata organelor de control. Restul sunt "chichite".

Sanctiunea s-a dat pentru fapta d-voastra si nu are cum sa fie anulata pentru neglijenta politistului de a completa procesul verbal. Dar mergeti in instanta - e dreptul d-voastra.

Ati gresit? Ati uitat sa va faceti ITP-ul? V-au prins? Ghinion! Data viitoare veti avea mai multa grija la "chichite" de genul acesta.

Fara masina nu ati ramas. Ati ramas fara dreptul de a circula pe drumurile publice cu acea masina. Deci erati pe drum public.

Exista taxi-uri. Exista platforme. Sau va riscati si mergeti asa cu masina. Si riscati un dosar penal.

Va faceti probleme ca va trebui sa faceti inspectia la RAR. Deduc de aici ca masina nu va trece cu usurinta testele de baza, acolo probabil ca e mai greu sa dati spaga.

Succesuri!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi sa mintiti si sa spuneti ca de fapt nu ati fost pe un drum public ci ati fost oprit de agentul de circulatie intr-o curte proprietate privata. Si asa sa dati un exemplu copiilor d-voastra despre cum se fenteaza legea. Ati fi un zeu pentru ei! Bafta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Haideti sa povestim pe chestii palpabile/verificabile:
- dvoastra ziceti ca aveti o problema la instalatia de la baie - ce anume exact? cat de tare curge sau curgea? daca nu ati rezolvat-o inca, incercati sa strangeti apa intr-un recipient si vedeti cata apa se strange in decursul a 24 ore
- cat e indexul contorului in momentul de fata? de cand e montat actualul contor?
- cand ati trimis ultima data indexul citit administratorului, inainte de a va calcula cei 400mc

Daca nu va rezolvati problema, inseamna ca va asumati si consumul aferent. Fie reparati, fie platiti - nu se poate sa plateasca altii pt d-voastra - nici reparatia, nici pierderile.

Daca aveti contoare, de ce (si ce anume) se plateste in sistem pausal? Sistemul pausal se aplica doar unde nu sunt contoare pasante care sa va inregistreze consumul individual. Sau probabil nu ati mai trimis de cateva luni indexul si v-au pus consum in sistem pausal? De cat timp nu ati mai trimis indexul real/citit?

Aici nu vorbim de acumulare de apa, pt ca nu e bazin de apa - apa se infiltreaza, curge sau se evapora. Ar trebui sa vorbim de debit (l/h), dar aici ar trebui sa stim perioada dintre cele 2 citiri efective in care s-au inregistrat cei 400mc.