avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate savyn

Activitate savyn

Răspuns la discuția Comunicare PV contraventie


mariustz a scris:

Procesul verbal oricum trebuie sa fie predat doar celui caruia ii este destinat, obligatoriu trebuie sa incerce sa trimita asa prima data, in caz contrar, daca nu se gaseste la adresa, trebuie sa fie facut prin afisare la domiciliu in prezenta a cel putin un martor.
Citeste si aici: [ link extern ] /
sau aici :[ link extern ] /

Ideea e ca tu esti in termen din momentul in care SEMNEZI pentru acel plic ce contine procesul, cele 15 zile se scurg de cand ai semnat pentru primire, adica degeaba ajunge la posta si postasul il arunca in cutia postala, pentru ca tu poti sa anulezi legal acel PV doar pentru faptul ca nu pot dovedii ei cu semnatura ta ca ti l-au trimis tie, evident.

Tu cand ai dat datele ai solicitat sa se trimita la adresa noua, iar ei au trimis oricum la cea veche?




Exact. Am solicitat sa imi trimita la o alta adresa si ei nu au facut asta. Cand am atras atentia sefului de sectie ca am solicitat acest aspect m-a intrebat "pe ce baza?" si a continuat spunandu-mi ca ei sunt obligati sa transmita la adresa de domiciliu.
Cu alte cuvinte, se va face afisarea la domiciliu fara stiinta mea iar acel proces verbal nu v-a ajunge niciodata in mana mea, fapt ce va rezulta in plata integrala a contraventiei si lipsa oportunitatii de a scadea prin examen durata suspendarii la 30 zile.
Răspuns la discuția Comunicare PV contraventie
Este exclus sa imi comunice noii proprietari. Faceam asa daca puteam.
Eu vreau sa mi se comunice ca sa pot plati jumatate din suma in termen si sa predau permisul in vederea suspendarii. Nu pot face acest lucru fara sa am procesul verbal in mana si in termen.
Am primit la firma o solicitare sa declar cine a fost la volan intr-o data anterioara pentru ca s-a savarsit o contraventie. Am comunicat datele, insa, intrucat sunt in proces de a schimba domiciliul (am vandut deja apartamentul la care am domiciliul) am solicitat ca domiciliu ales pentru comunicarea procesului verbal o alta adresa decat domiciliul. Din cate am inteles de la politie, agentul care se ocupa de aceasta contraventie refuza sa comunice contraventia (prin care se si suspenda dreptul de a conduce) la o alta adresa decat cea trecuta ca domiciliu.
Banuiesc ca la un moment dat se va face afisare la domiciliu, fapt de care eu nu pot lua la cunostiinta.
Nu am reusit sa-l gasesc pe agent si mi s-a spus ca nu o sa-mi dea procesul verbal in mana pentru ca l-a transmis deja (insa la posta nu mi l-au gasit).
Banuiesc ca la un moment dat voi ramane fara permis fara sa stiu.
Nu doresc sa scap de contraventie asteptand doua luni ci doar sa mi se comunice legal pentru a putea plati in termen jumatate de amenda ceea ce nu se poate face fara procesul verbal si dovada comunicarii.
Ce pot face in acest sens? Pot contesta comunicarea in lipsa primirii procesului verbal si solicitarea instantei sa-mi faca legal aceasta comunicare? Ce contest daca nu am luat legal la cunostiinta de acest document?
Se aplica prevederile art. 158 din Codul de Proc Civila in cazul comunicarilor facute de SPCLEP?

Va multumesc anticipat
In candrul unei proceduri de achizitie simplificata, unul din ofertanti a notat pretul serviciilor si al lucrarilor in candrul propunerii tehnice.
Care este articolul de lege ce interzice acest lucru?
O primarie, pe care o reprezint, executa silit prin popriere pe salariu pentru: impozite pe masina si pe teren neplatite.
Doamna a contestat, aparandu-se, in fapt, prin faptul ca impozitele sunt pe locuinta care se afla in patrimoniul fiului ei minor, iar autovehiculul este cumparat prin contract de catre sotul ei (in timpul casatoriei).
In drept, d-na isi justifica aceasta contestatie prin art. 354 care spune asa "Veniturile din muncă ale unui soţ, precum şi cele asimilate acestora nu pot fi urmărite pentru datoriile comune asumate de către celălalt soţ, cu excepţia celor prevăzute la art. 351 lit. c)."
Iar art. 351 lit. c) stipuleaza ca sotii raspund cu bunurile comune pentru "obligaţiile asumate de oricare dintre soţi pentru acoperirea cheltuielilor obişnuite ale căsătoriei;"

Astfel, doresc sa stiu care este intelesul sintagmei "cheltuieli obisnuite" si, mai ales, daca impozitele fac parte din ele.
Acea procura nu inseamna ca banii obtinuti din vanzarea casei ii revin acestuia. El este un simplu intermediar si nu ii revine nici o parte din acea suma (afara de cazul in care contractul stipuleaza altfel).
Inselaciunea, conform art 215, este prezentarea ca adevarat a unei minciuni sau ca minciuna a unei fapte adevarate. Inprumutatul v-a prezentat o situatie adevarata, dar care nu prezinta relevanta pentru recuperarea baninor.
Este posibila incadrarea faptei la inselaciune, conform alin. (3), daca puteti demonstra ca acesta a promis ca de acolo va v-a plati datoria.

Art. 215, alin. (3) din C. pen. prevede:
"Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate."
Răspuns la discuția Angajat refuzare delegatie
ma scuzati, ma refeream la 44 si 45. Multumesc pentru atragerea atentiei.
Răspuns la discuția Angajat refuzare delegatie
Art. 44 si 45 din Codul Muncii stipuleaza exact limitele delegatiei si ale detasarii, acestea fiind 60 zile (se poate prelungi dar exclusiv cu acordul salariatului) in cazul delegatiei si, respectiv, un an, in cazul detasarii.
Dorinta dumneavoastra este legitima. Adresati-va conducerii ca vreti sa fiti concediati pe art. 65 (desfacerea contractului individual de munca pentru motive care nu tin de persoana salariatului) pentru ca nu mai doriti sa fiti delegat si refuzati sa va mutati in noul loc in care isi desfasoara angajatorul activitatea.
Singurele optinuni ale angajatorului sunt sa mute in romania, pe postul original sau sa va concedieze pe art. 65.

Mult succes.

P.S. Pentru desfacerea contractului individual de munca din motive care nu tin de persoana salariatului beneficiati de compensatii. Uitati-va peste art. 67 C. mun.
Răspuns la discuția Adeverinta vechime in munca
gruianul a scris:

Pe ce baza legala poate un lichidator sa refuze sa-i elibereze adeverinta de vechime in munca unei persoane indreptatite?
Mai degraba fondul problemei ar fi că lichidatorul s-a "dispensat" de arhivă prin nerespectarea prevederilor legale in vigoare...

In baza art. 4, alin. (1) din Legea 85/2006 care dispune ca "Toate cheltuielile aferente procedurii [...] vor fi suportate de averea debitorului", ori, daca procedura a fost incheiata prin sentinta, noi nu avem fonduri disponibile raspunderii acestor solicitari (ma refer, bineinteles, la solicitarile al caror raspuns necesita scrisori recomandate si expedierea de colete, cu actele necesare).
Cu alte cuvinte, noi nu putem justifica aceste cheltuieli, care, desi par mici, ajung la o suma considerabila intrucat solicitantii sunt foarte multi si din afara judetului in care ne desfasuram activitatea.
Mentionez ca noi nu avem reaua-credinta de a refuza inmanarea actelor, ci doar nu le putem trimite sau raspunde solicitarilor.

Va multumesc tuturor deosebit de mult pentru raspunsuri si pentru prezentarea bazei legale.

P.S. Adevarat, invocarea legii 544/2001 a fost o greseala din partea reclamantului, insa aceasta poate fi usor remediata, cu o noua cerere.
Nu exista un astfel de articol. Romania a fost si sanctionata pentru limitarile acesului partilor la dosarul cauzei din care fac parte.
Cel mai apropiat articol, care va poate ajuta, este art. 94 din Codul de procedura penala, care stipuleaza:

"Consultarea dosarului

(1) Avocatul are dreptul de a solicita consultarea dosarului pe tot parcursul procesului penal. Acest drept nu poate fi exercitat, nici restrâns în mod abuziv.

(2) Consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informaţii din dosar, precum şi de a obţine fotocopii pe cheltuiala clientului.

(3) În cursul urmãririi penale, procurorul stabileşte data şi durata consultãrii într-un termen rezonabil. Acest drept poate fi delegat organului de urmãrire penalã.

(4) În cursul urmãririi penale, procurorul poate restricţiona motivat consultarea dosarului de cãtre suspect, inculpat sau avocat, pe o perioadã de cel mult 15 zile, dacã prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfãşurãri a urmãririi penale.

(5) În cursul urmãririi penale, avocatul are obligaţia de a pãstra confidenţialitatea sau secretul datelor şi actelor de care a luat cunoştinţã cu ocazia consultãrii dosarului.

(6) În toate cazurile, avocatului nu îi poate fi restricţionat dreptul de a consulta declaraţiile pãrţii sau ale subiectului procesual principal pe care îl asistã ori îl reprezintã.

(7) În vederea pregãtirii apãrãrii, avocatul inculpatului are dreptul de a lua cunoştinţã de întreg materialul dosarului de urmãrire penalã în procedurile desfãşurate în faţa judecãtorului de drepturi şi libertãţi privind mãsurile privative sau restrictive de drepturi, la care avocatul participã"

Va urez succes