avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate razvanbonciu

Activitate razvanbonciu

Răspuns la discuția Acordul vecinilor
carmengutu a scris:

daca nu are asociatie de proprietari obligatoriu este de locatari si exista o stampila in bloc a administratiei, semneaza cine o are si indeplineste practic functia de presedinte. in ce priveste vecinii puneti sa semneze altcineva din familie sau puneti sa semneze cati sunt. nu vine nimeni la usa lor sa verifice aceste acorduri ale vecinilor.

Nu exista stampila in bloc...e doar cineva care se ocupa cu strangerea banilor pentru lumina pe scara, etc. dar stampila nu are nimeni.
Buna seara
Mai am de atasat la dosarul pentru inregistrarea unui srl acordul vecinilor si al asociatiei de propietari. Problema este ca blocul nu are asociatie de propietari si doi dintre vecinii directi sunt plecati. Ce pot face?
Zilele acestea am sa deschid un SRL cu 2 asociati.
Doresc ca asociatul sa aiba drept de semnatura pe contracte/facturi/la banca. Cum pot face acest lucru?
Cam ce pret are redactarea unui act constitutiv pentru un SRL cu doi asociati? Unde il pot face? Il pot completa eu acasa si apoi sa ma duc cu el la notar / avocat ? In cate exemplare originale trebuie facut? Multumesc.
Răspuns la discuția Contract de comodat
Va multumesc mult pentru informatii.
Răspuns la discuția Contract de comodat
eu am urmatorul model:


CONTRACT DE COMODAT




INTRE:

Art. 1. _________________________________ legitimat cu C.I. seria ____ , nr ___________ eliberata de _____________________ la data de ____________, CNP _____________________, cu domiciliul în _____________________, ____________________________________________, proprietar (conform Contractului de Vanzare - Cumparare nr. __________ din __________) a apartamentului nr.____, situat in ______________________________________________________, in calitate de COMODANT
si
Art. 2. ___________________________________ in curs de infiintare, cu numar de rezervare_________________________, prin reprezentant legal _____________________________ ( administratorul societatii in curs de infiintare/constituire), identificat prin C.I. seria _____, nr. _________, eliberat de____________, la data de___________, cu domicilul in___________________________________________________________________________________,CNP ______________________, in calitate de COMODATAR

OBIECTUL CONTRACTULUI
Art. 3. Se da in comodat imobilul situat in ________________________________________________________________________ in vederea stabilirii sediului social al societatii in curs de infiintare/constituire

TERMEN
Art. 4 . Comodantul acorda comodatarului folosinta apartamentul mai sus mentionat, cu incepere de la data semnarii contractului pe o perioada de ___ (_______________________) luni/ani.

OBLIGATIILE PARTILOR
Art. 5 Comodantul se obliga:
- sa dea comodatarului spre folosinta apartamentul, ce face obiectul prezentului contract;
- sa restituie comodatarului cheltuielile facute cu intretinerea apartamentului.1
Art. 6. Comodatarul se obliga:
- sa foloseasca si sa intretina apartamentul, ca un bun proprietar;
- sa foloseasca apartamentul, potrivit destinatiei stabilite prin prezentul contract;
- sa restituie la data incheierii contractului bunul imprumutat.

RASPUNDEREA
Art. 7. Comodatarul raspunde pentru deteriorarea sau pierderea ? in tot sau in parte ? a lucrului daca nu dovedeste ca deteriorarea ori pieirea s-a produs fortuit sau ca deteriorarea este consecinta folosirii potrivit destinatiei si fara culpa din partea sa.


DAUNE COMINATORII
Art. 8. In cazul in care comodatarul nu elibereaza apartamentul, la sfarsitul contractului, acesta este obligat sa plateasca comodantului, daune cominatorii in valoare de 100 RON pentru fiecare zi de intarziere.


FORTA MAJORA
Art. 9. Forta majora apara de raspundere partea care o invoca.
Partea contractanta care invoca forta majora, o poate face opozabila celeilalte parti cu conditia informarii despre aparitia cauzei de forta majora in cel mult 5 zile de la aparitia acesteia adaugand o confirmare a unor autoritati competente care sa certifice realitatea si exactitatea cauzei.

INCETAREA CONTRACTULUI
Art.10. Raporturile contractuale inceteaza prin restituirea lucrului in stare corespunzatoare la termenul prevazut in contract.
Art. 11. In caz de nerespectare a obligatiilor de catre comodatar, comodantul poate cere rezilierea contractului.

LITIGII
Art. 12. Litigiile dintre partile contractante, in cazul in care nu vor fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente.

CLAUZE FINALE
7.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
7.2. Prezentul contract, impreuna cu anexele sale care fac parte integranta din cuprinsul sau, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
7.3. In cazul in care partile isi incalca obligatiile lor, neexercitarea de partea care sufera vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea intocmai sau prin echivalent banesc a obligatiei respective nu inseamna ca ea a renuntat la acest drept al sau.
7.4. Prezentul contract a fost incheiat intr-un numar de 3 (trei) exemplare, astazi ________________, data semnarii lui.




COMODANT, COMODATAR,


Este bun?
Răspuns la discuția Contract de comodat
Acest contract trebuie legalizat la notar ?
Buna ziua

Am nevoie de un contract de comodat pentru sediu social insa proprietarul trebuie sa plece in alta tara zilele acestea. Poate completa acest contrac si ulterior sa il completez eu cu numarul de rezervare a societatii (momentan nu am posibilitatea sa ajung la reg. com. sa fac cererea de inregistrare).
Răspuns la discuția Bani firma / profit
Multumesc mult. Eram sigur ca nu se poate proceda in variante pe care am precizat-o, insa doream sa aflu exact cum pot intra in posesia acesor bani in mod legal.
Am o nelamurire...daca am un client caruia ii tai factura si pun separat cei 16% (impozitul pe profit) restul banilor care imi raman pot face orice cu ei ? sau exista o alta procedura pentru a intra in posesia profitului ?