Lichidarorul care se ocupa in prezent de administrarea firmei la care am lucrat, firma intrand in insolventa, nu imi elibereaza decizia de incetare a contractului individual de munca si adeverinta de vechime in munca. Tin sa mentionez ca am fost in concediu de ingrijire copil pana la data de 7 aprilie 2012. Pe data de 15 martie 2012, am facut cererea de incetare a suspendarii contractlui individual de munca si de reluare a activitatii. Mi s-a comunicat ca societatea se afla in insolventa si actele mentionate mai sus vor fi intocmite de catre lichidatorul care a luat in administrare firma. In momentul de fata mi-am gasit un nou loc de munca, unde imi sunt cerute pentru angajare decizia de demisie in baza art. 65, si adeverinta de vechime. Cartea de munca am fost si am ridicat-o personal de la ITM, dar am observat ca nu este incheiata, pentru ca nu am primit acea decizie de incetare a CIM. Noul angajator nu-mi poate face CIM pentru ca eu nu am situatia incheiata la societatea la care am lucrat. Nu inteleg de ce sunt atata timp amanata, din moment de mi s-a comunicat ca actele sunt facute si ca o sa fiu contactata sa ma duc la lichidator sa le ridic. Ce ma sfatuiti sa fac?
Societatea in momentul de fata numai functioneaza, decizia de concediere o astept si eu impreuna cu decizia de incetare a suspendarii c.i.m si cu adeverinta de vechime, dar acum ma amana pe motiv ca asteapta sentinta de la tribunal. Ce pot face in acest moment ca sa pot beneficia de somaj?
Tin sa mentionez ca vin din concediu ingrijire copil, am facut o cerere de incetare a suspendarii contractului de munca si de reluare a activitatii cu trei saptamani inainte de inplinirea varstei de doi ani a copilului. Mi s-a comunicat ca firma se afla in insolventa sau cel putin asa mi s-a spus... Am cerut decizia de incetare a suspendarii c.i.m si decizia de concediere ca sa pot depune actele pentru ajutorul de somaj in perioada aceea de 10 zile dupa implinirea varstei de 2 ani a copilului, adica 8 aprilie 2012. Acum am primit o amanare a actelor pe motiv ca asteapta sentinta de la tribunal si ca fara aceasta eu nu pot face nimic. Este normal ce se intampla? Si in cat timp de pronunta aceasta sentinta care eu nu stiam pana astazi de asa ceva...cand am insistat sa mi se dea actele sa le pot depune pentru somaj saptamana aceasta?
Am ceva nelamuriri.
Este nevoie sa fac aceasta cerere de reluare a activitatii venind din concediu ingrijire copil daca firma se afla in insolventa?
II dau angajatorului aceasta cerere si mai departe ce se intampla?
Am inteles ca angajatorul are datoria chiar daca firma acum se afla in insolventa sa-mi faca o cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii ( unde daca firma nu mai functioneaza?) Cu aceasta cerere ce se intampla o duce angajatorul la ITM caci am auzit ca daca nu fac acest lucru sa fie inregistrata la ITM, pot primi amenda. Asa este?
Apoi angajatorul mai emite o cere de concediere in baza art. 65 din Codul Muncii care-mi da dreptul sa beneficiez de indemnizatia de somaj? Decizia aceasta trebuie dusa tot la ITM de angajator? De unde pot stii eu ca a fost depusa? Am ceva doveditor? Presupun ca un formular ramane la mine... Astept lamuriri cat mai repede.
Multumesc!
Buna ziua,
Baietelul meu face 2 ani pe 7 aprilie 2012, pe data de 8 trebuie sa ma intorc la lucru(duminica). Firma la care am lucrat este in insolventa, si am inteles ca as beneficia de ajutor de somaj.
Va rog sa ma lamuriti ce acte imi trebuie pentru dosarul de somaj,si daca trebuie sa mai fac cererea de reangajare ,si ce acte mai trebuie sa iau de la firma unde am lucrat, atata timp cat cartea de munca se afla la ITM si pe care trebuie sa o ridic personal doar cu cartea de identitate (dupa spusele angajatorului)
Mai am o problema,daca imi gasesc un loc de munca si as incepe pe 9 aprilie ce se intampla ci CIM care este suspendat pana la data de 7 aprilie 2012.
Alta intrebare.Cand trebuie sa ma prezint la firma pentru acte ?
Va multumesc ,si astept raspunsul cat mai curand.