Buna seara, am lucrat la firma X in perioada septembrie 2010 aprilie 2012 ,ulterior aceasta firma a dat faliment (sau pur si simplu patronul nu a mai vrut sa continue cu productia nu stiu exact motivul) in fine patronul de lla firma X a vorbit cu un alt patron de la firma Y cu care mai faceau afaceri impreuna sa ne preia pe noi (muncitorii) dar ne-a pus sa ne dam demisia de la el. ne-am dat demisia dupa care am continuat activitatea la firma Y dar contract la firma Y mi s-a facut in iulie 2012(deci este aceasta perioada mai -iulie "libera") acum in dec 2012 s-au mai sistat lucrarile si la firma Y si stau acasa din ianuarie( acum nu stiu daca este inchis contractul ar fi trebuit sa fiu anuntat in cazul asta nu?) dar as avea dreptul sa ies in somaj desi am perioada aia de mai-iulie in care nu am lucrat sa zic asa, deci am la firma X 20 de luni plecar prin demisie( ca asa a spus patronul de la firmaX) 2 luni stationare (sa zic asa am lucrat dar in proba cum se zice) iar din iulie pana in decembrie 2012 la firmaY am dreptul la somaj in conditiile astea. sper ca nu v-am zapacit de cap. Va multumesc anticipa, o seara placuta!
multumesc frumos pentru raspunsuri. cu stima si respect!
buna ziua! as dori sa stiu si eu la cat timp mai este acum dreptul la somaj? am lucrat timp de un an de zile dupa care am fost in somaj am terminat somajul am mai stat vreo 7 luni dupa care m-am angajat iar , acum am 1 an si 6 luni de cand lucrez dar se va inchide firma si as vrea sa stiu daca am dreptul la somaj sau nu! va multumesc!
va multumesc frumos pentru raspuns.intr-adevar am fost la proces dar un prieten mi-a spus ca lui ia venit acasa decizia aia, ma rog, acum as mai vrea sa va intreb: cheltuielile de judecata in valoare de 450 de lei pe care trebuie sa le platesc in ce termen trebuiesc platite, si in cazul in care trebuia platite intr-un termen mai scurt si au trecut 4 luni se dubleaza sau ce se intampla??/ va multumesc inca odata!
buna ziua .am intrat pe site-ul Ministerului de justitie iar la stadiu procesual scrie fond,iar la termenii de judecata scrie data procesului si condamnare iar dedesubt solutia.deci nu cred ca s-a facut recurs,nu scrie nimic despre asa ceva, intrebarea mea este ,daca sunteti binevoitor si veti vrea sa-mi raspundeti, trebuie sa-mi vina decizia aia acsa sau nu? cum v-am mai spus doaman judecator a zis sa astept sa vina acasa iar cei de la arhiva au zis ca nu vine nimic acum poate dvs stiti mai bine, iar cheltuielile de judecata daca nu le-am platit pana acum s-au dublat sau ce? va multumesc,cu stima si respect!
pai ce interes ar avea parchetul sa fac recurs, si daca ar face nu ar trebui sa fiu anuntat?? va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns. cu respect
nu inteleg,cine sa faca recurs, eu sunt inculpatul si nu am facut nici un recurs,instanta face recurs??
nu inteleg de ce iau luat permisul daca nu era el la volanul masinii.
buna ziua! pe data de 22 aprilie 2011 am fost prins de catre politie conducand pe drumurile publice un autovehicul cu o imbibatie alcoolica de 0,95 in aerul expirat. pe data de 8 noiembrie am fost la proces,acum cred ca nu am fost eu atent dar in timpul procesuluyi nu am mauzit ce sentinta mi s-a dat doar cand a spus doamna judecator sa astept sa-mi vina decizia acasa. dupa o vreme am fost iar la judecatorie si am citi pe infochiosc sentinta care mi s-a dat: 6 luni cu suspendare 2 ani si 6 luni de incercare si 450 de lei cheltuieli de judecata. am fost si la arhiva si i-am intrebat despre decizie daca trebuia sa-mi elibereze vreo hartie au spus ca nu dar am mai citit undeva ca pentru dosar(pentru a putea da de permis imi trebuie copia dupa aceea decizie. deci trebuie sa imi vina vreo hartie acasa cu aceea hotarare sau nu?? si cheltuielie dejudecata in cat timp ar trebui platite. eu nu le-am platit iar sentinta mi s-a dat pe 8 nov 20011. Multumesc!