avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate camylungu

Activitate camylungu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu as vrea sa va dezamagesc, dar eu am avut contract de donatie autentificat la notar, pentru suma de 10000 euro si instantele de judecata nu au luat in calcul acest act la partaj. Situatia a fost oarecum diferita, fiind vorba de un imobil construit in timpul casatoriei. Mult succes!
Răspuns la discuția Stabilire domiciliu copil la mama
Va multumesc!
Răspuns la discuția Stabilire domiciliu copil la mama
Multumesc frumos!
In legatura cu problema copilului, nu vreau sa incep procedura inainte de a ajunge in uk, nu vreau sa risc acum.
Dupa ce ajungem acolo se vor ivi probleme, tatal o sa faca tot posibilul sa ma oblige sa revin in tara, intrucat el nu are viza pentru Uk.
Nu stiu daca ar putea sa ceara in instanta in Romania sa ne oblige sa revenim.
De asemenea, declaratia notariala este valabila trei ani, dupa aceea nu o voi mai obtine, deci nu mai pot veni in Romania.
Tocmai de aceea as vrea sa stiu ce pot face de acolo.
Multumesc
Buna ziua,
Pentru inceput vreau sa multumesc tuturor celor care isi rapesc din timp pentru a raspunde intrebarilor noastre.

Ma aflu in urmatoarea situatie:
Sunt casatorita cu un cetatean egiptean, cu resedinta temporara in Romania si avem un bebe de 8 luni. Eu lucrez in Uk, de 2 ani, momentan sunt in Romania, in concediu de maternitate. Copilul s-a nascut in Uk, are certificat de nastere britanic si romanesc. In martie ne vom intoarce in uk, am reusit sa obtin acordul tatalui pentru calatorie.
Intrucat casatoria noastra a ajuns in impas, vreau sa divortez si sa pastrez eu copilul, sau sa obtin dreptul de a tine copilul, chiar si fara divort. Mentionez ca toate procedurile se vor derula din uk, dupa plecare, intrucat risc sa pierd acordul tatalui.
Care sunt pasii de urmat, ce ma sfatuiti sa fac, avand in vedere si riscul ca tatal sa plece cu copilul in egipt si sa il pierd.
A doua problema, o voi scrie aici, urmand ca dumneavoastra sa ma atentionati daca nu e categoria corecta.
Sotul are doua SRL. In una este asocist unic si administrator, iar in cealalta este administrator si eu asociat cu 20% iar el cu 80. Societatea in care eu sunt asociata nu are activitate si are datorii mari. De fapt, el m-a mintit ca a inchis-o, noi fiind despartiti cat am lucrat in uk. Am aflat acum, primind o instiintare de la ANAF. I-am cerut sa ma scoata, de mult timp, dar nu poate fi asociat unic in ambele si refuza. Dupa cate vad eu, el va pleca probabil in tara lui, lasand societatile cu datorii. El nu are proprietati, eu da, bunuri proprii. Ce risc in cazul in care se executa silit societatea si ce trebuie sa fac?
Va multumesc pentru rabdarea de a citi si pentru sfaturi.
Cu stima,
Carmen
Buna seara,

Readuc in atentia dumneavoastra o discutie inceputa anul trecut legata de partajarea bunurilor comune. Nu am stiu cum sa continuu subiectul inceput atunci, asa ca am ales sa scriu aici, cu scuzele de rigoare adresate moderatorilor.
Pe scurt, actiunea de partaj inceputa in iunie anul 2011 este tot la prima instanta si am cateva nelamuriri, din nou #-o
S-a platit taxa de timbru, s-au efectuat expertizele in cauza - imobiliara, expertiza topo, evaluare - s-au audiat martorii, interogatoriul partilor, s-au depus inscrisurile...Instanta a solicitat un alt istoric de la banca de unde avem creditul, desi eu depusesem deja unul. La termenul din 9 mai, desi asteptam sa ramana in pronuntare, d-na judecatoare a dispus completarea taxei de timbru, confor rapoartelor de expertiza, desi aceste rapoarte se aflau la dosar de acum 3 luni.
Intrebarea mea este: taxa de timbru dispusa acum este aferenta si terenului, care este bun propriu (conform act donatie pe numele meu), acest lucru rezultand si din contractul autentificat la notar, cat si din raportul de expertiza (s-a evaluat terenul apartinand reclamantei la valoarea de.....lei)
Este corect asa ceva? Pot ataca cumva aceasta dispozitie?
De asemenea, d-na judecatoare a solicitat din nou interogatoriul meu la termenul din 16 mai, sub sanctiunea amenzii.
Eu nu mai lucrez din data de 7 mai ac, nu am venituri, iar taxa dispusa este in valoare de 2090 lei, enorm de mare.
De asemenea, as vrea sa mentionez ca procesul s-a taraganat foarte mult, iar atitudinea d-nei judector nu este tocmai profesionista, am inceput sa am impresia ca are ceva personal cu mine. Inclusiv avocatul meu are aceeasi parere, astazi mi-a comunicat ca mai bine platesc si astept finalul, intrucat d-na judecator are o problema cu noi.
As dori, daca puteti, sa imi acordati cateva sfaturi, ce pot face in continuare. D-nul avocat mi-a spus ca pot doar solicita o scutire/reducere de taxa, insa nu pot ataca decizia.
Va multumesc, o seara frumoasa!
Răspuns la discuția Contestatie la executare sau nu??
Offfff, e clara situatia, trebuie sa platesc tot eu. Daca tot platesc sute de lei lunar si pentru el, ce mai conteaza acum 1000 lei, nu?
Asta ne este dreptatea in ziua de azi.
Multumesc pentru raspunsuri. O zi frumoasa

As mai avea o intrebare cu bunavointa dumneavoastra
Daca nici eu nu mai achit creditul si las banca sa ne execute pe amandoi, poate afecta asta decizia instantei, avand in vedere ca am solicitat atribuirea imobilului in natura?
Ma gandesc ca nu stiu daca voi recupera din banii platiti pana acum, la felul cum merg lucrurile. Macar asa ar plati si el o parte din credit.
Multumesc!
Buna ziua,
Ma lovesc din nou de o problema. Am pierdut un procers de evacuare si am fost obligata la plata cheltuieli de judecata reprezentand onorariu avocat in valoare de 1000 ron. Mi s-a pus in vedere sa platesc, ori vor incepe executarea silita.
In paralel se desfasoara procesul de partaj care merge foarte greu, suntem la faza de expertize acum.
Mentionez ca platesc singura creditul la banca (eu titular, el coplatitor) si am platit singura cheltuielile casei dupa divort, desi el locuia acolo.
Ma pot folosi de aceste aspecte pentru a face contestatie la excutare?
Ce motive as putea sa invoc, sau ce cale legala am pentru a nu plati?
Nu este o suma mare, dar ma supara ingozitor faptul ca desi el imi datoreaza o gramada de bani, tot eu trebuie sa platesc acum.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Partaj imobil in natura
Buna ziua!
Revin cu detalii legate de expertiza casei care s-a efectuat astazi. Doamna expert a avut ca obiective identificarea terenului si a constructiei si propunere partajare in natura a imobilului in 2 variante: pentru cote de 50-50 cum a cerut paratul si cote de 80-20 cum am cerut eu. Doamna ne-acomunicat ca din punctul dumneaei de vedere partajarea nu este posibila. Insa ea trebuie sa faca oricum propunerile intrucat instanta a solicitat acest lucru. Asa ca ne-a intrebat cum vrem sa partajam. Eu am spus ca nu doresc iar paratul i-a indicat cum ar vrea el. Prima data a cerut sa se imparta fiecare camera in jumatate #-o apoi a cerut livingul, jumatate din baie si terasa din fata, pentru cota de 50-50, iar pentru cota de 80-20 a solicitat masarda.
Mie mi se pare o aberatie partajarea acelui imobil, intrucat nu o sa avem posibilitatea de a ne desfasura activitatile zilnice in conditii bune. In primul rand toate variantele propuse ar insemna modificarea proiectului casei, alte autorizatii si toate formalitatile necesare iar eu nu sunt dispusa sa platesc din nou pentru asta.
Acum vreau sa ma pregatesc pentru a face obiectiuni la raportul de expertiza si v-as ruga daca puteti sa imi faceti cateva recomandari. De asemenea va rog sa ma sfatuiti ce argumente sa aduc in fata instantei pentru a nu dispune partajarea in natura. Va multumesc!
Răspuns la discuția Partaj imobil in natura
Multumesc pentru raspuns.
Din punctul meu de vedere casa nu este partajabila comod in natura, in primul rand constructia nu permite acest lucru si apoi terenul este al meu. Dar am vazut si cazuri in care s-a dispus totusi partajarea in natura a constructiei cu drept de superficie pe teren.
In cauza s-a dispus expertiza topo, se va efectua maine. Insa voiam sa stiu si eu ce criterii se au in vedere pentru a sti ce sa fac mai departe.
O seara placuta!
Buna ziua!
Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari:
1. ce inseamna partajare "comoda" in natura si care sunt criteriile avute in vedere de catre experti la stabilirea acestui aspect?
2. daca unul dintre soti solicita partajarea in natura si celalalt solicita atribuirea imobilului cu plata sultei, instanta poate dispune partajarea in natura?
3. o constructie P+M, mansarda necompartimentata, nelocuibila, accesul la mansarda se face prin living, iar la parter exista un dormitor, o baie, o bucatarie si un living unit cu holul (nu exista usa) poate fi partajabila in natura? Constructia este finalizata in proportie de 80%.
4. in cazul in care constructia este partajabila dar unul din soti este proprietar pe teren si o cota majoritara din casa, instanta poate sa il oblige pe celalalt (majoritar) sa accepte partajarea in natura?
5.Ce probe as putea sa aduc astfel incat Instanta sa nu hotarasca partajarea in natura?
Sunt in procese cu fostul sot de 2 ani, divort de comun acord(la care nu s-a prezentat si s-a tot amanat), actiune de evacuare pe care am pierdut-o, acum partaj si sunt disperata de faptul ca nu voi putea scapa de acesta nici pe aceasta cale. El nu are in minte decat razbunare si mi-e teama ca lucrurile nu se vor termina nici acum.
Va multumesc din suflet pentru initiativa dumneavoastra!