Buna seara,
Readuc in atentia dumneavoastra o discutie inceputa anul trecut legata de partajarea bunurilor comune. Nu am stiu cum sa continuu subiectul inceput atunci, asa ca am ales sa scriu aici, cu scuzele de rigoare adresate moderatorilor.
Pe scurt, actiunea de partaj inceputa in iunie anul 2011 este tot la prima instanta si am cateva nelamuriri, din nou #-o
S-a platit taxa de timbru, s-au efectuat expertizele in cauza - imobiliara, expertiza topo, evaluare - s-au audiat martorii, interogatoriul partilor, s-au depus inscrisurile...Instanta a solicitat un alt istoric de la banca de unde avem creditul, desi eu depusesem deja unul. La termenul din 9 mai, desi asteptam sa ramana in pronuntare, d-na judecatoare a dispus completarea taxei de timbru, confor rapoartelor de expertiza, desi aceste rapoarte se aflau la dosar de acum 3 luni.
Intrebarea mea este: taxa de timbru dispusa acum este aferenta si terenului, care este bun propriu (conform act donatie pe numele meu), acest lucru rezultand si din contractul autentificat la notar, cat si din raportul de expertiza (s-a evaluat terenul apartinand reclamantei la valoarea de.....lei)
Este corect asa ceva? Pot ataca cumva aceasta dispozitie?
De asemenea, d-na judecatoare a solicitat din nou interogatoriul meu la termenul din 16 mai, sub sanctiunea amenzii.
Eu nu mai lucrez din data de 7 mai ac, nu am venituri, iar taxa dispusa este in valoare de 2090 lei, enorm de mare.
De asemenea, as vrea sa mentionez ca procesul s-a taraganat foarte mult, iar atitudinea d-nei judector nu este tocmai profesionista, am inceput sa am impresia ca are ceva personal cu mine. Inclusiv avocatul meu are aceeasi parere, astazi mi-a comunicat ca mai bine platesc si astept finalul, intrucat d-na judecator are o problema cu noi.
As dori, daca puteti, sa imi acordati cateva sfaturi, ce pot face in continuare. D-nul avocat mi-a spus ca pot doar solicita o scutire/reducere de taxa, insa nu pot ataca decizia.
Va multumesc, o seara frumoasa!