avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj bunuri comune

Buna seara,

Readuc in atentia dumneavoastra o discutie inceputa anul trecut legata de partajarea bunurilor comune. Nu am stiu cum sa continuu subiectul inceput atunci, asa ca am ales sa scriu aici, cu scuzele de rigoare adresate moderatorilor.
Pe scurt, actiunea de partaj inceputa in iunie anul 2011 este tot la prima instanta si am cateva nelamuriri, din nou #-o
S-a platit taxa de timbru, s-au efectuat expertizele in cauza - imobiliara, expertiza topo, evaluare - s-au audiat martorii, interogatoriul partilor, s-au depus inscrisurile...Instanta a solicitat un alt istoric de la banca de unde avem creditul, desi eu depusesem deja unul. La termenul din 9 mai, desi asteptam sa ramana in pronuntare, d-na judecatoare a dispus completarea taxei de timbru, confor rapoartelor de expertiza, desi aceste rapoarte se aflau la dosar de acum 3 luni.
Intrebarea mea este: taxa de timbru dispusa acum este aferenta si terenului, care este bun propriu (conform act donatie pe numele meu), acest lucru rezultand si din contractul autentificat la notar, cat si din raportul de expertiza (s-a evaluat terenul apartinand reclamantei la valoarea de.....lei)
Este corect asa ceva? Pot ataca cumva aceasta dispozitie?
De asemenea, d-na judecatoare a solicitat din nou interogatoriul meu la termenul din 16 mai, sub sanctiunea amenzii.
Eu nu mai lucrez din data de 7 mai ac, nu am venituri, iar taxa dispusa este in valoare de 2090 lei, enorm de mare.
De asemenea, as vrea sa mentionez ca procesul s-a taraganat foarte mult, iar atitudinea d-nei judector nu este tocmai profesionista, am inceput sa am impresia ca are ceva personal cu mine. Inclusiv avocatul meu are aceeasi parere, astazi mi-a comunicat ca mai bine platesc si astept finalul, intrucat d-na judecator are o problema cu noi.
As dori, daca puteti, sa imi acordati cateva sfaturi, ce pot face in continuare. D-nul avocat mi-a spus ca pot doar solicita o scutire/reducere de taxa, insa nu pot ataca decizia.
Va multumesc, o seara frumoasa!
Nu ati fost prezenta in instanta cand a dispus completarea taxei de timbru? O poate calcula avocatul sa isi dea seama la ce se refera, raportat la valoarea bunurilor.
Daca terenul nu era in discutie, nu cred ca s-ar fi evaluat.

Judecatorii nu au nimic cu justitiabilii, uneori cu atitudinea lor; mai sunt si ei obositi, sunt oameni.
S-a pus in dicutia partilor interogatoriul? Cum s-a ajuns la aceasta administrare de proba? De regula se cer clarificari scrise...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de 3% intr-un partaj conventional lupas  alexandra lupas alexandra am convenit de comun acord cu sotul asupra impartirii bunurilor comune urmand ca tranzactia incheiata sa o prezentam la termenul de judecata stabilit.ni s-a ... (vezi toată discuția)
Anulare raport de expertiza in cale de atac apel-respins ca netimbrat anadanaila anadanaila pe rolul unei judecatorii am avut o actiune de partaj judiciar, valoarea masei de partaj apreciind/o la suma de cca.15.000 lei avand in vedere ca valoarea de ... (vezi toată discuția)
Completare taxa de timbru dupa efectuarea expertizei rechi1958 rechi1958 Dupa expertizarea si evaluarea masei partajabile , instanta va cere completatrea taxei de timbru la valoarea stabilita de catre expert ? Noi am inaintat la ... (vezi toată discuția)