avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate Tirlea Andrei

Activitate Tirlea Andrei

Este si normal sa fie asa. In caz contrar toata lumea ar migra dupa bunul plac, fara sa existe o stabilitate pe post, fara sa ai posibilitatea in calitate de conducator de a alege oamenii cu care lucrezi. In politie de exemplu, nu poti nici daca primesti acordul unitatii care te primeste. Acolo esti conditionat de acordul unitatii cedente. In situatia data legiuitorul chiar nu specifica faptul ca refuzul trebuie motivat, asa cum se intampla in M.A.I. Totusi, desi se intampla asta in M.A.I., refuzul unitatii cedente este mereu motivat pe lipsa de personal.
Politiei nu i puteti cere radierea pt ca nu aveti temei. Exista posibilitatea unei radieri fiscale de la directia de taxe si impozite locale daca aveti impozitul achitat la zi si actul translativ de proprietate prin care ati dobandit bunul. Ulterior, avand linistea scoaterii de pe rolul fiscal, puteti merge la politie pentru a sesiza o eventuala infractiune. Se poate cere anularea inmatricularii doar in cazul in care o instanta stabileste ca aceasta a fost realizata cu incalcarea nornelor legale si se poate solicita radierea doar daca declarati furtul. Furtul este putin probabil sa l declarati pentru ca in cazul unei demonstratii contrare o sa aveti probleme de natura penala. Apelati urgent la un specialist. Nu este o situatie de solutionat pe un forum gratuit.

Claus85 a scris:

Multumim de răspuns ...Suntem disperati numai știm cum sa o luam ce sa facem...dacă mergem la poliție și o declaram furată de el și vândută nu rezolvam nimic? Ce Spune-ți ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La inmatricularea autovehicululii sotul dvs a folosit un act translativ de proprietate din care rezulta ca este proprietarul. Luarea pe rolul fiscal s a facut de asemenea in baza aceluiasi act translativ de proprietate. Cazul este unul f complicat cata vreme actul acesta este efectul unei simulatii. In principiu aveti la indemana sesizarea organelor de cercetare penala cu privire la savarsirea ibfractiunii de abuz de incredere...dar in fapt intreaga situatie este rodul unui act secret simulat printr o vanzare cel mai probabil. Aveti nevoie de un avocat competent cu experienta in acest domeniu...pt ca am vazut mai sus pareri total neavizate...
Trebuie sa mearga la biroul de accidente usoare pentru a declara incidentul ulterior i se va elibera o autorizatie de reparatie cu care va putea merge la service. In cazul in care are CASCO va apela la firma de asigurari repetand procedura prealabila descrisa anterior.
In mod normal la luarea pe rolul fiscal, ditl ul va solicita cartea autovehiculului. Este imperativ necesar sa i se elibereze duplicatul cartii iar ulterior sa i se scoata mentiunea de sechestru din central de catre DRPCIV. Dupa eliberarea duplicatului, luarea pe rolul fiscal, ridicarea mentiunii de sexhestru, va trebui sa procedeze la transcriere in cadrul SPC ului arondat adresei de domiciliu.

cyan a scris:

Cu c.f. demonstrati si ca masina este inregistrata pe numele dvs, la primarie, cu actul de adjudecare demonstrati numai ca ati castigat licitatia.

Ma poate ajuta cineva cu OUG sau cu proiectul OUG adoptat sau propus spre adoptare de guvern in ceea ce priveste controlul judiciar si controlul judiciar pe cautiune? Am nevoie sa o gasesc undeva, sa stiu ce numar are, sa o lecturez...Va multumesc!!!
Domnule, instanta acorda cateva mii de euro in cazul unor victime cu suferinte morale grave cauzate de infirmitati serioase sau unor victime ale unor tentative de omor calificat si dumneata vrei 1000 de ron pentru ca ti-au pierdut cartea :)))) asta nu inseamna ca te tine ceva sa nu actionezi banca in judecata si sa le ceri daune morale de cat doresti dumneata...
Incredibil...am verificat acum din nou portalul instantei si a disparut ce era scris in sectiunea - ªedinţe. Wow...daca la ora 14 imi aparea dosarul cu termen pt maine, la ora 0 nu mai apare nimic...incredibil...
Notarul asta a vrut sa va autentifice si actele unei alte eventuale vanzari...in rest, modul dumneavoastra agresiv de a intelege si exterioriza ideea conform careia notarul sa actioneze precum un judecator, sa stabileasca cine are dreptate si cine nu, sa se subroge in drepturi unui complet de judecata este doar lipsit de sens si logica juridica. Intradevar, un notar poate purta un dialog care sa lamureasca o situatie si care sa va indrume spre solutia juridica admisa de lege...in rest...faptul ca promitentul cumparator nu a platit in termenul stabilit in antecontract (banuiesc o promisiune bilaterala), nu impunea altceva decat dreptul dumneavoastra de a cere unele daune interese in justitie sau pastrarea acelei arvune plus o actiune pentru obtinerea de daune interese. Notarul doar autentifica contractul de vanzare sau in cazul de fata promisiunea de vanzare cumparare semnata in prealabil...
Am decis sa nu merg maine...trebuia sa fiu citat prin posta daca prezenta mea ar fi fost imperativ necesara. Imi pare rau ca nu am luat un nr de la registratura in momentul in care am depus raspunsul la intampinare. Ma gandesc ca noua procedura civila presupune procesul in scris...din moment ce eu am depus plangere, ei intampinare iar eu am fost apoi obligat sa depun un raspuns la intampinare. Imi doream sa tin o pledoarie...pentru ca intr-un an sper sa reusesc la examenul de admitere in barou... Asta a fost motivul principal pentru care am inaintat plangerea contraventionala. Sunt in anul 3 si nu am studiat mai deloc procedura civila...sper sa nu fi gresit pasii in acest sens.