avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Soțul meu a înmatriculat o mașină pe numele lui ca ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Soțul meu a înmatriculat o mașină pe numele lui ca să ajute un vecin, iar acum avem de plătit impozit pentru că vecinul nu vrea să știe de datorie. Suntem disperați, ce putem face?

Buna ziua! Vreau sa știu cum sa procedez in cazul in care sotul meu a ajutat pe un vecin sa înmatriculeze o mașina pe numele lui iar anul trecut ia venit impozit ff mare pe numele lui iar Vecinul numai vrea sa știe de datoria care ii aparține? Putem sa mergem la poliție și sa angajam un avocat sa îl dam in judecată? Suntem disperați mulțumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti maimulte variante in care puteti actiona, cereti radierea din curculatie si-l dati in judecata pentru impozit, il obligati sa-si inmatriculeze autovehiculul, inclusiv sa-i luati automobilul si sa-l lasati pe elsa faca dovada ca este al lui. Insa fara sa ne dati detalii exacte e greu de spus care dintre cai este mai scurta si mai ieftina.
Mulțumesc ff mult de răspuns ! Problema ar fi ca el a dat mașina anul trecut undeva pe la Constanța fără acte bănuim fără nimic ,el așa face cu mașinile și noi nu am știut chestia asta,schimba mașinile aproape zilnic ,le da la schimb cu tot felul de mașini ,am vrut sa îl ajute ca el avea buletinul pe Alexandria și am intrat in cea mai mare capcana din viața noastră ! Sotul se roagă de el zilnic sa își rezolve problema dar el îl duce cu zăhărelul ..este o suma fff mare la impozit vrem sa plătească ca nu e corect sa platim noi..credeți ca putem acționa in acest fel sa îl dam in judecată? Mulțumesc mult
Dupa parerea mea...
Daca masina va apartine, actele sunt pe numele dvs., cred ca puteti depune plangere la Politie pentru furtul/disparitia ei.
Aceasta va fi identificata si vor incepe problemele pentru domnul in cauza...
Dupa terminarea procesului...vindeti masina si recuperati paguba...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da ar fi frumos sa fie doar așa ...dar a dat-o cuiva la Constanța fără acte nu avem carte nimic...credeți ca merge cu politia? Mulțumesc mult
Din cate stiu...nu poti inscrie un auto la primarie pentru impozit fara a detine acte de proprietate pe numele tau. Trebuie sa aveti mmacar un act-contract de vanzare-cumparare, donatie...Nu aveti nimic?

Alte discuții în legătură

Placute de inmatriculare auto crina67 crina67 buna seara..am o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog..am vindut o masina acum 5 ani ,in 2008,noul propietar nu s a prezentat dupa o luna sa perfectam actele ... (vezi toată discuția)
Radiere razvan_alin razvan_alin va rog sa imi spune-ti ce pot sa fac : in 2007 am vandut o masina nu sunt sigur daca am dus actele de radiere la directia economica pt ca ulterior mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? Monica H. Monica H. Buna ziua, in 2003, in virtutea incheierii unui contract de vanzare cumparare, am \\"imprumutat\\" autovehicolul unei persoane pt probe, urmand ca ulterior ... (vezi toată discuția)