avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Soțul meu a înmatriculat o mașină pe numele lui ca ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Soțul meu a înmatriculat o mașină pe numele lui ca să ajute un vecin, iar acum avem de plătit impozit pentru că vecinul nu vrea să știe de datorie. Suntem disperați, ce putem face?

Buna ziua! Vreau sa știu cum sa procedez in cazul in care sotul meu a ajutat pe un vecin sa înmatriculeze o mașina pe numele lui iar anul trecut ia venit impozit ff mare pe numele lui iar Vecinul numai vrea sa știe de datoria care ii aparține? Putem sa mergem la poliție și sa angajam un avocat sa îl dam in judecată? Suntem disperați mulțumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Este buna, dar nu-l "dati in judecata" (adica sa va judecati in civil). Nu va este beneficios.


cuziamusia a scris:

Este evident va masina este proprietatea soțului d-voastra. Așa apare la poliție si la fisc. Folosiți somatia de plată a impozitului si o adeverința de la poliție pt a proba dreptul de proprietate si a depune o plângere penală împotriva vecinului. Soțul să susțină firm și tare că mașina este a lui si a dat o împrumut vecinului pe câteva luni pt al ajuta, iar vecinul a abuzat de incredere și a vândut unui tert mașina soțului. De ce nu ați făcut plângere până acum....pt că vecinul va tot dus cu vorba cu promisiuni si jurăminte că va recupera mașina si o vă va înapoia, că va despagubi pt cât va păgubit prin vănzarea mașini d-voastră. Trebuie sa va tineti tare pe această poziție. Vă asigur că până sa fie judecat si condamnat, doar strâns cu ușa, cercetat de Parchet va va oferi plata daunele cauzate cu dobândă doar să vă retrageti plângerea. Să nu acceptați. Continuati până la final când va fi condamnat și obligat la a vă despagubi. Aveți nevoie de sentința și pt radierea mașinii și a evita să fiți obligați in viitor la plată. Vă recomand sa procedati așa cât mai repede. Im orice moment soțul d-voastră se poate trezi cu poliția la poartă arestat si inculpat pt omor din culpă dacă mașina d-voastră este implicată în vreun accident mortal. Încă nu vau ajuns amenzi acasă pt viteză ori alte infracțiuni???

procedati asa. va este mai cu folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placute de inmatriculare auto crina67 crina67 buna seara..am o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog..am vindut o masina acum 5 ani ,in 2008,noul propietar nu s a prezentat dupa o luna sa perfectam actele ... (vezi toată discuția)
Radiere razvan_alin razvan_alin va rog sa imi spune-ti ce pot sa fac : in 2007 am vandut o masina nu sunt sigur daca am dus actele de radiere la directia economica pt ca ulterior mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? Monica H. Monica H. Buna ziua, in 2003, in virtutea incheierii unui contract de vanzare cumparare, am \\"imprumutat\\" autovehicolul unei persoane pt probe, urmand ca ulterior ... (vezi toată discuția)