Bună ziua. Am o garsoniera pe care vreau sa o închiriez în regim hotelier și as vrea sa știu ce forme legale trebuie sa urmez. Garsoniera e încă pe numele socrilor dar își dau acordul. Mulțumesc
Buna ziua. Anul trecut am deschis un PFA pe CNP că și agent de asigurări la o companie de asigurări. Am activat doar 3 luni după care am renunțat. Acum incerc sa îmi închid PFA-ul dar îmi trebuie acord de la ei, după cum m-au sfătuit la Finanțe. Am fost la companie și mă păsuiesc permanent deoarece nu au niciun interes sa îmi aprobe ieșirea din sistem. Va rog sa mă sfătuiți cum sa acționez că sa ii conving că nu mai vreau sa colaborez cu ei. Mulțumesc
Buna ziua. Lucrez la o grădiniță privată că Educatoare. Am absolvit liceul pedagogic profil Bilingv engleză și Facultatea de Științe specializarea Sociologie-Etnologie. Angajatorul îmi spune acum, după 8 luni de la angajare că nu mă mai incadrez cu studiile pt postul acesta și că ar trebui sa urmez și Facultatea de Profesor în învățământul preșcolar altfel e nevoita sa mă bage in șomaj. Grădinița fiind acreditată, îmi spune că are nevoie de cadre calificate și practic eu sunt supracalificata pt post. Va rog sa mă sfătuiți cum as putea sa le dovedesc contrariul. Am o colega, mana dreaptă a directoarei carea sapă permanent. Mulțumesc
Multumesc dar nu se ia in considerare faptul ca eu am fost in concediu crestere copil 2 ani inainte de cele 6 luni? Deci, avand in vedere ca am 2 copii, situatia e in felul urmator: am lucrat din iunie 2011pana in nov 2012 cand s-a nascut prima fetita, apoi 2 ani concediu de crestere, in oct 2014 am inceput serv ca apoi in martie 2015 s-a nascut cea de-a 2 a fetita, acum in ianuarie am inceput serviciul si mai stau aici pana la 1 iulie 2017. Cum va fi cu somajul ulterior daca imi modifica la 2 ore? Perioada de concediu de crestere copil nu se ia in calcul ca si cotizare pt indemnizatia de somaj?
Multumesc pentru raspunsul prompt. Imi puteti spune, va rog care ar fi diferenta in ceea ce consta ajutorul de somaj daca imi schimba incadrarea la 2 ore si care ar fi pt cea de 8 ore? Multumesc inca o data!
Buna ziua. As avea o nelamurire. Eu am fost in concediu crestere copil timp de 2 ani, m-am intors la serviciu dar am fost instiintata ca dupa cele 6 luni in care sunt obligati sa ma primeasca inapoi in firma, ma vor trimite in somaj. Pe langa acestea, vor sa-mi reduca programul de lucru la 2 ore. Spuneti-mi va rog daca voi mai beneficia atunci de ajutor de somaj si cat ar fi acesta? Mentionez ca salariul cu care sunt incadrata acum e cel minim pe economie. Multumesc
Buna ziua, ma aflu intr- ipostaza mai neobisnuita, o dubla iposataza mai precis: cea de viitoare mamica (sunt in sapt 7 de sarcina) si cea de Inspector R.U. la firma la care lucrez. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac ca din perspectiva angajatorului? Stiu ca trebuie sa am o adeverinta de la medic care sa ateste starea mea si un act de instiintare al angajatorului, cu care ma afisez la medicul de medicina muncii si la ITM. Nu sunt sigura daca acestea sunt singurele documente pe care trebuie sa le duc sau mai este si altceva. Tin sa metionez ca in firma nu mai e nimeni care ar putea sa ma informeze, fiind o firma micuta. va multumesc!