avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Activitate causo

Activitate causo

Multumesc, deci daca a fost anulat in urma unei condamnari ucidere din culpă (art.178 C.p.) alin. 2 şi 5 c.p., dupa un an de la sentinta poate sa se prezinte la examen.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Multumesc.
In afara de "Condamnă inculpatul C.A.V. la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşiorea infracţiunii de ucidere din culpă. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni." din sentinta initiala inainte de recurs nu avem nimic, dupa recurs nu am mai primit nimic. Nici nu stim daca permisul a fost sau nu anulat, dar nu am mai condus de la acea data.
Ar trebui sa ne interesam la politie?
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
As dori sa stiu cum se procedeaza legat de permisul de conducere in cazul in care pentru un accident rutier exista o condamnare ramasa definitiva?
Am inteles de la avocat ca nu ne anunta nimeni si ca din ziua pronuntarii sentintei definitive, permisul este anulat pe o perioada de 2 ani, iar dupa un an se poate depune cerere (unde?) pentru a putea sustine examenul de permis din nou. Imi puteti spune cum se procedeaza?
Mentionez ca in momentul accidentului nu mi-a fost suspendat carnetul de conducere, intrucat nu am fost considerat vinovat de producerea accidentului, insa in urma procesului penal am fost condamnat la culpa comuna.
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Nu prea inteleg, cheltuielile sunt cele de la prima instanta + o suma mica la recurs. Deci sau astept sa mi se emita un titlu executoriu sau ma duc sa ma interesez la prima insatanta?
As dori daca ma puteti ajuta cu un sfat. In septembrie 2011 s-a finalizat un proces penal legat de un accident de masina cu sentinta judecatoreasca de 2 ani si 6 luni cu suspendare, cu drept de recurs. Recursul a avut loc in ianuarie 2012, sentinta ramanand neschimbata. Nici acum nu s-au primit oficial cheltuielile de judecata. Ele se cunosc, dar nu a existat nici o instiintare referitor la suma totala si contul in care trebuiesc platite. Avocatul a spus ca urmeza sa se primeasca o instiintare cu toate datele referitor la plata cheltuielilor, vreau sa stiu daca mai trebuie sa asteptam sau ....
Discuție Dreptul la vot
Doresc sa stiu daca un condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare contionala pentru ucidere din culpa are drept de vot.
Buna ziua,
as dori sa stiu daca in cazul in care posed atestat de conducere moped, dar am permisul de conducere anulat in urma unei condamnari ucidere din culpa, pot conduce un motocilu aixam care se conduce fara permis de la 16 ani.
Multumesc.