avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate georgia_qaz

Activitate georgia_qaz

activitatea este reglementata de legea 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor
puteti activa ca intermediar in asigurari fie ca agent de asigurare fie ca broker de asigurare
brokerul de asigurare este doar persoana juridica si trebuie sa indeplineasca numeroase conditii de autorizare si functionare (vezi Ordinul CSA nr 15/2010)
agentul de asigurare poate fi persoana fizica dar nu poate intermedia o clasa de asigurare pentru mai multi asiguratori. ca agent de asigurare trebuie ca asiguratorul cu care se incheie contractul de agent de asigurare sa inregistreze agentul de asigurare la CSA(Comisia de supraveghere a asigurarilor)
multumesc mult pentru raspuns!
dar este posobil sa fie afectate in acest proces de iesire din indiviziune partile de proprietate individuale (care nu sunt in indiviziune)? judecatorul ma poate obliga sa cedez o parte din proprietatea mea, asa cum scrie in raportul de expertiza?
Răspuns la discuția Garantii
Exista si posibilitatea solicitarii unei polite de asigurare (garantii de plata ) emisa de o societate de asigurare in favoarea firmei tale prin care aceasta se obliga sa-ti achite facturile in caz de neplata a clientului (trebuie citite si conditiile de asigurare). Prezinta avantajul pentru clientul tau ca se obtine in termen mai scurt decit scrisoarea de garantie bancara si nici nu implica pentru el constiuirea de cash colateral.
Buna ziua,
am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea speta: proces prin care s-a solicitat iesirea din indiviziune (imposibila practic) dintr-o curte in care exista 3 proprietari (mostenitori) cu bucati de proprietate intercalate intre ei pentru care exista hotarire judecatoreasca de delimitare a proprietatii fiecaruia si o parte aflata in indiviziune care faciliteaza accesul fiecaruia in curte. Judecatorul a cerut petentului sa faca o expertiza prin care sa prezinte solutii pentru iesirea din indiviziune fara a afecta propritatile stabilite de instantele judecatoresti anterioare. Surpriza intervine in raportul de expertiza care nu face referire la hotaririle anterioare si nu se delimiteaza strict la partile aflate in indiviziune ci vine si redistribuie parti din proprietatile anterioare catre petent.
Intrebarea mea este daca exista posibilitea ca o proprietate sa fie redistribuita de catre judecator?
Raportul de expertiza sau expertul poate face asa ceva intr-un raport de expertiza? poate fi dat in judecata (desigur probabil separat) pentru tentativa de frauda ?
multumesc mult pentru raspuns.
sa inteleg ca un testament prin care lasa mostenire toate bunurile copiilor sai si ma imputerniceste pe mine pentru administrarea bunurilor pana la majoratul minorilor este acoperitor? se poate ca in acest testament sa ma poata numi si tutore al copiilor cu valabilitate juridica? pentru aceste acte precum si pentru inregistrarea acestora in Registrul National Notarial privnd Capacitatea Persoanelor este suficent sa ne prezemtam la un notar sau este necesar sa luam legatura cu un avocat?
multumesc inca o data!
Buna ziua,

va adresez rugamintea de a ma ajuta cu informatii privind modalitatea prin care sora mea care are 2 copii, locuieste impreuna cu tatal copiilor care a recunoscut legal copii dar nu este casatorita legal cu aceasta, poate sa ma imputerniceasca pe mine astazi ca, in cazul in care aceasta decedeaza, sa am dreptul exclusiv de a administra bunurile proprietate ale ei (obtinute fara aportul tatalui copiilor prin contract de vanzare cumparare de la parintii nostri) in beneficiul copiilor ei. Dorim practic solutii legale prin care sa protejam minorii ca ei sa beneficieze de toate bunurile proprietate a surorii mele in cazul decesului acesteia si sa le protejam interesele in situatia in care tatal acestora ar avea intentia de vinde aceste bunuri (2 apartamente).
Multumesc anticipat!