avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate Cineva2424

Activitate Cineva2424

Cum ați rezolvat problema? Văd că parerile sunt împărțite pe aici pe forum


Mirela_Mirela a scris:

Se poate obtine autorizatie de constructie pe un teren, avand specificat in extrasul de carte funciara:

Categorie folosinta: pasune
Intravilan: DA

Legea OUG 34/2013 cu modificarile ulteriore se refera la folosinta terenului tip pasune din extravilan.

Va multumesc.

Buna ziua! Am cumpărat un teren curând, ș în categoria pășune, însă știind că este în intravilan nu ne-am făcut griji, ba am și întrebat autoritățile daca putem construi, răspunsul e că dacă e în intravilan, da. Numai că tot citesc că inclusiv pasunile în intravilan ar avea interdicție. Mă poate ajuta cineva cu un răspuns? Până se emite certificatul de urbanism mai e cale lungă și mă gândesc în continuu la acest lucru. Știu că s-a dat o lege ca se trece automat în curți construcții, odată cu autorizația de construcție, dar nu știu dacă și pentru categoria pășuni intravilan.
Buna! Cum ai rezolvat? Ai reușit să ridici casa?

stefanalex a scris:

De la primarie mi s-a spus ca nu pot construi din cauza legii 34/2013 pt ca, categoria de pamant este faneata. Ce pot sa fac?


Discuție Pensie de urmas
Problema mea este urmatoarea: Am luat pensie de urmas pana in 2011 cand am terminat masterul. In septembrie 2009 m-am angajat, fara insa sa stiu ca trebuie sa anunt Casa de Pensii pentru a-mi sista pensia de urmas.
Am lucrat 4 luni, full time, urmand ca din octombrie 2010 sa mi se retina cate 50 Ron din pensie pentru a restitui suma respectiva. Nu stiu cum s-a calculat insa anul acesta, in februarie 2012 m-am vazut chemata la Casa de Pensii pentru a mai restitui inca 600 Ron.

Inrebarea mea este urmatoarea. Tinand cont ca In Decembrie 2010 m-am angajat din nou, part time, salariu 900 Ron, este posibil sa vina dupa 3 ani instiintare acasa ca trebuie sa restitui suma aferenta celor 11 luni? ( Decembrie 2010 - Octombrie 2011?

Daca mai aveam de restituit sume catre Casa de Pensii nu era normal sa ma anunte atunci cand am resituit suma pentru perioada Septembrie- Decembrie 2009? Este posibil sa primesc o instiintare in prima parte din 2013?
As dori sa expun in urmatoarele randuri problema cu care ma confrunt in prezent. Am lucrat la o companie din decembrie 2010 pana in aceasta luna cand am decis sa imi dau demisia. Inainte de a-mi da demisia, am avut o discutie cu directorul si s-a decis demisia prin ambele parti. Ziua urmatoare nu m-am putut prezenta la munca din motive grave de sanatate, insa nu am aviz medical pentru ziua aceasta si urmatoarea deoarece am apelat la ajutorul unei clinici particulare. Tot ce am de acolo care dovedeste ca am fost la dansii este o reteta medicala. Am doi martori, colegi de munca, care m-au ajutat sa ajung acolo. Peste doua zile, mi s-a comunicat telefonic sa depun tot ce am din partea companiei. Am facut acest lucru, am inaintat demisia, care s-a refuzat a fi inregistrata. Mai mult, sunt amenintata ca contractul de munca va fi desfacut cu Art 61,a) din motive de incalcare a regulamentului intern ( absente nemotivate). Eu am anuntat ca nu pot veni, am cei doi martori de la locul de munca, cu toate acestea nu s-a rezolvat nimic, pentru ca este pur si simplu un act de razbunare. Cum as putea sa ma apar? Mentionez ca un an si o luna am fost inregistrata cu un contract pe 3 ore, iar eu lucram minim 9. Mai mult decat atat, doua luni apar neacoperite, deci nu am fost nici macar inregistrata. Stiu ca daca fac sesizare la itm nu se va descoperi nimic, s-au mai facut in trecut de catre altii care au plecat. La ce autoritate pot apela, superioara itm-ului? Nu am bani pentru a-mi lua un avocat, ceea ce ar fi de folos, tinand cont ca vorbim de o persoana juridica. Sunt multe persoane care au lucrat aici si care pot sustine punctul meu de vedere despre aceasta companie. Ce sa fac mai departe tinand cont ca am fost amenintata? multumesc anticipat