avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate ictudor

Activitate ictudor

Buna ziua!
In urma cu 5 ani am vandut apartamentul in care locuiam, si am reziliat si contractul de telefonie fixa, achitand la zi toate facturile. Mi s-a comunicat atunci ca deoarece perioada contractuala nu s-a incheiat, mai trebuie sa achit 420 ron, taxa de reziliere. Nu am achitat atunci.
Au urmat timp de 1 an si jumatate tot felul de adrese postale, conform carora trebuie sa achit aceasta taxa, mai crescuse intre timp.
Azi, 26,03,219 am primit un mail de la o firma de recuperare, GetBack, ce ma someaza la plata sumei de 669 ron, in 48 de ore.
Va rog, oferiti-mi un sfat pentru aceasta situatie
Este posibil ca fiind pensionar de boala, grad 2, si cu certificat handicap, sa-mi fac PFA( as lucra in proiectare)? Stiu ca pentru a putea avea venituri suplimentare trebuie sa fac cerere sa fiu trecut in gradul 3 de pensie, cu drept de munca 4 ore, dar nu stiu unde si cui sa ma adresez.
OK, multumesc frumos! O zi buna si sanatate!
Buna seara! As dori sa fac o Cerere catre Asociatie, prin care sa-mi prezinte situatia apometrelor existente, montate, mai exact cate din cele functionale mai au, sau nu, valabil Certificatul metrologic, deoarece sunt presat acum sa-mi schimb eu apometrul, pe motiv ca s-au inregistrat pierderi de apa, in ultimele 2 luni, cand mi-am renovat apartamentul.
1.Am sansa sa primesc un asemenea raspuns?
2. In cazul in care ceilalti proprietari nu au valabil Certificatul metrologic, nu ar trebui sa si-l reinnoiasca cumva? De ce se cearta administratorul doar cu mine pe tema aceasta, tinand cont ca (din cate am inteles de la seful de scara) celelalte 9 apartamente nu au valabil acest Certificat? Eu oricum in urmatoarele 48 h, il voi schimba pe al meu, cu unul nou.
Va multumesc!
DEOARECE AVEM DIFERENTE MARI DE APA, "PIERDERI", AM HOTARAT SA VERIFICAM CONTOARELE DE APA DIN FIECARE AP. AVEM VREUN ARTICOL DE LEGE DE PARTEA NOASTRA, ASTFEL INCAT SA SE POATA FACE VERIFICAREA TUTUROR, FARA CA UNII SA REFUZE ACEST LUCRU?
BUNA ZIUA!
VA ROG SA-MI SPUNETI CARE SUNT, SAU UNDE POT GASI, TOTALITATEA DREPTURILOR PERSOANELOR CU HANDICAP (GRAD II), RESPECTIV PENSIE DE BOALA. M-AR INTERESA IN SPECIAL IN SITUATIA ACHIZITIONARII UNUI TEREN SI A UNEI MASINI DIN AFARA TARII; AM INTELES CA AR FI CEVA REDUCERI DE TAXE, DAR NU STIU EXACT CE SI CUM.
VA MULTUMESC!
Buna ziua!
In Asociatia noastra de proprietari, Admin. si Presedintele au angajat o lucrare de izolare a unei scari, fara ca in prealabil proprietarii de la acea scara sa fie consultati cu privire la pretul lucrarii (doar verbal li s-a spus ca aprox. 6000 lei, apoi 8000 lei, iar cand s-a afisat tabelul de cheltuieli a reiesit 9100 lei!!!), si fara sa existe o Hotarare luata in scris, cu semnaturile proprietarilor, cum ca ar fi de acord cu vreun pret al lucrarii. Pe acest motiv s-a convocat Adunarea Generala, pt demiterea Conducerii si concedierea Admin., lucruri hotarate in A.G. reconvocata.
Administratorul este angajat cu Contract de munca, si din cate stiu doar cu preaviz de 15 zile se poate desface contractul (daca exista cumva si alte solutii va rugam frumos sa ni le comunicati). Dar, in Preaviz am dori sa descriem si situatia expusa mai sus, insa nu stim ce Lege si articol sa invocam, pt ca preavizul sa nu poate fi contestat.
Va multumim anticipat!