avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate Anett

Activitate Anett

Vă mulţumesc pentru răspuns.
Masa partajabilă constă numai din îmbunătăţirile aduse imobilului. Îmbunătăţiri făcute în timpul căsătoriei. Nemaivorbind despre faptul că am dovedit că în tot acest timp eu am avut venituri substanţial mai mari decăt fostul soţ şi dânsul timp de trei ani deloc n-a avut venit.
Cred că sentinţa este definitivă şi irevocabilă, fiind pronunţată în aprilie.
În procesul de partaj s-a făcut exprtiză privind îmbunătăţirile efectuate la un imobil şi s-a stabilit valoarea acestora la suma de 30000 ron ( suma este actualizata cu rata inflatiei ) . Conform hotararii s-a stabilit ca am participat fiecare cu 50% la aceste imbunatatiri. Totusi , in aceeaş hotarare se stabileşte ca fostul sot trebuie sa-mi plateasca 6300 roni şi nu 15000 roni. Se pare ca judecatoarea nu a tinut cont de raportul de expertiza. Poate să facă aşa ceva?
Hotararea a ramas definitiva in mai 2013. Se mai poate face ceva?
Răspuns la discuția Majorare pensie de intretinere
Multumesc, voi tine cont de sfatul Dvs. Dar nu stiu cum sa procedez. in continuare. E de ajuns daca in raspunsul la intampinare mentionez motivele de drept sau trebuie sa depun o cerere de modificare a actiunii?
Multumesc!
Multumesc! Din pacate n-am posibilitate materiala sa apelez la un avocat. de aceea am solicitat ajutor aici, daca cumva cineva poate sa-mi spuna cum pot motiva in drept cererea.
Buna ziua!
Am inaintat la judecatorie o cerere de majorare a pensiei de intretinere (platit de fostul sot pentru copilul nostru). El a formulat o intampinare prin care solicita respingerea cererii ca nemotivata in drept, respingerea actiunii ca neintemeiata si cere ca sa motivez in drept ( temei de drept material).
Eu am solicitat majorarea pe motivul ca nevoile copilului au crescut , la fel si salariul minim pe economie a crescut . Am motivat in drept cererea astfel:
"În drept, îmi întemeiez acţiunea pe: dispoziţiile art. 44, raportat la art.86 si 94 Codul familiei şi HG nr. 23/ 2013 din 22 Ianuarie 2013." Nu este de ajuns? Cum altfel pot motiva cererea?
Răspuns la discuția Pasaport pentru copil
Multumesc pentru raspuns. Am hotararea judecatoreasca definitiva prin care fetita este incredintata mie spre crestere si educare.
Buna dimineta
Sunt divortata si am o fetita de 11 ani. In decembrie as vrea sa merg, impreuna cu ea, pentru cateva zile in strainatate. Cum pot obtine pasaport pentru ea si sa o duc in aceasta excursie, daca tatal lui nu vrea sa dea consimtamantul?
Răspuns la discuția Taxa tranzactie imobiliara
Multumesc pentru raspuns. Simtean eu ca ceva nu este in regula. Notarul la care am facut antecontractul de vanzare cumparare mi-a zis ca in jur de 6900 lei va fi taxa. :( , suma care mi s-a parut enorm de mare.
La vanzarea unui imobil , la pretul de 211.000 lei, care va fi cuantumul impozitului pe care va trebui sa platesc la notar si cum se calculeaza? Imobilul se afla in proprietatea mea de mai mult de 6 ani.