avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate panalaurentiu

Activitate panalaurentiu

Soția mea a intentat divorț iar eu am aflat dupa doua luni. Se mai poate face ceva sa ma apar? Trebuia in termen de 25 de zile sa fac întâmpinare. Am primit deja citatia pentru primul termen care este in septembrie. Se considera ca am acceptat ce cere in actiune ? Multumesc
Buna ziua! Fratele meu care este cetățean german a terminat liceul în germania in urma caruia a obținut un atestat de calificare tehnică ( liceu fara bacalaureat). Problema este ca a terminat clasa a 11 a cu foaie matricolă iar clasa a 12 a a facut doar primul semestru, cel de al doi le semestru nu la terminat dar a avut dreptul legal in Germani sa faca un an de voluntariat la o grădiniță in urma caruia s a considerat liceul încheiat si i s a eliberat acest certificat unde scrie clar ca poate sa se inscrie la scoala postliceala si la anumite facultăți tehnice din Germania.
Fratele meu acum locuieste in Romania si s a înscris la o școală postliceala pe baza unei adeverințe data de Ministerul Educației unde ii recunoaște acea diploma data de liceul din Germania. Acum incepe problema : Doamna Director de la postliceala nu a vrut să i i a in considerare adeverința eliberată de minister pentru ca nu are foaia matricolă din clasa a 12 a. Cei de la minister acum ridica din umeri și s au răzgândit, adică zic ca nu pot sa elibereze cetificat de recunoaștere pt ca nu are foaia matricolă de clasa 12 a. Adica in Germania in U.E. recunoaște că are liceul terminat, în România tot in U.E. spune că nu poate sa studieze la postliceala. Ce este de facut si încotro sa ma îndrept. Va multumesc
Multumesc mult pentru amabilitate !

george-neagu a scris:

Da, puteti sa vindeti cafea la pahar de la aparatul de cafea pe codul CAEN 4711 si plata la casa de marcat.

Buna ziua!
Am închiriat un spațiu comercial intr o piață si mi s a impus codul CAEN 4711 dupa care imi pot desfășura activitatea. Ma puteti lamurii va rog daca e legal sa vand cafea la aparatul de cafea in interiorul spațiului comercial deținut? Aparatul de cafea nu este cu bancnote sau monede, plata se face la casa de marcat, clientul isi ridica paharul cu cafea de la aparat.
Copilul meu a luat media 9 la purtare , doamna diriginta in primul consiliu al clasei de la începutul semestrului 1, practic dupa 3 zile de cand a cunoscut copilul s a antepronuntat citez. David se îndreaptă către un 9 la purtare. Copilul a fost hartuit tot semestrul, umilit subtil, persiflat. Copilul are media generală 9.56 Si nu are nici o absență motivata sau nemotivată. Am fost la director care nu mi a dat explicații de bun simt, m a trimis sa vorbesc cu diriginta. Cu diriginta nu pot comunica. Am facut o cerere scrisă cu nr de înregistrare în care solicit reevaluarea notei la purtare. Sunt foarte revoltat. In functie de ce raspuns primesc , daca nu este cel pe care l consider eu corect ma pot adresa instanțelor judecătorești? Multumesc
Eu inteleg perfect ce spuneti, sunt pățit si de aceea suflu si in iaurt. Pot sa va mai intreb un lucru daca ma puteti ajuta. Dacă deschid un punct de lucru nou, am un termen limita de execuție a analizei de risc? Sau in ziua cand deschid punctul de lucru trebuie deschis cu analiza de risc odata demarată. Multumesc
Multumesc pentru radpuns. La intocmirea PV de constatare nu am primit nici o contraventie, doar un plan de masuri dispuse pentru realizare in termen. Unde m am conformat. Acum telefonic imi spune ca doreste sa ma sancționeze si ca in termen de 5 zile sa ne vedem la spațiul comercial.

POPA GHEORGHE a scris:

Aplicarea amenzii contraventionale este de competenta politiei.
O data cu constatarea lipsei sistemului antiefractie si a lipsei analizei de risc politia poate aplica si sanctiuni contraventionale prevsazute de legea in vigoare.
La intocmirea PV de constatare puteati primi doar un avertisment si un plan de masuri dispuse pentru realizare in termen.

Buna ziua, am deschis un spațiu comercial vanzare cu amănuntul, iar după 5 luni de la deschidere am fost vizitat de poliția de la secția 15 bucuresti , unde mi s a înștiințat că trebuie să fac o analiză de risc in termen de 60 de zile si imi incheie un proces verbal. Zic ok. Ma conformez, fac analiza cu firma autorizată, montez camere. Acum imi spun cei de la poliție ca trebuie sa fiu sancționat pt ca la primul control n am avut sistem de supraveghere. Este legal asa ceva? Multumesc
buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat: in speta in urma unui control a agentilor de la garda de mediu( un control care la care ei mi au dat de inteles ca este de rutina) eu am prezentat toate actele cu o singura exceptie, explicandu le ca am si actul respectiv care mi lipsea dar este la sediul firmei si nu la punctul de lucru. mi au zis ca nu este necesar sa l aduc, si sa semnez ca nu este nici o problema, ca nu mi dau nici o amenda, au scris la sanctiuni "nu se acorda nici o sanctiune in momentul efectuarii controlului" si dusi au fost. peste 4 luni primesc prin posta un proces verbal de amenda cu doua amenzi aplicate in cuantum de 100.000 ron( 1 miliard lei vechi) motivand ca n am prezentat toate documentele necesare efectuarii controlului. intrebarea mea este: erau obligati acesti agenti sa faca demersuri in aflarea adevarului respectiv SA MI LASE INVITATIE la sediul G.N.M pentru lamuriri? mentionez ca, cu 6 luni in urma aceeasi doi agenti ai G.N.M mi au facut acelasi control atunci tot pentru 1 act mi au facut invitatie la G.N.M unde le am aratat ca il am si nu au avut ce sa mi faca. in concluzie sunt obligati sa lase invitatie sau nu. exista vre o lege in care se stipuleaza aceste lucruri?