Reapartamentare
Poate fi stabilit, prin vot in adunarea generala a asociatiei de proprietari, reapartamentarea?
Este legal ca in adunarea generala a asociatiei de proprietari sa se decida lucrari/masuratori cadastrale in interiorul proprietatii individuale?
Nu este un abuz? Mai ales daca votul se decide in adunarea reconvocata.
Cele doua sedinte - convocata si reconvocata - au fost convocate print-un singur anunt si cu urmarea unei singuri proceduri de convocare. Exista o "moda" mai nou, ca cele doua sedinte sa fie convocate simultan. Desi, aliniatul 2 al art. 48 din Legea nr. 196/2018 conditioneaza cronologic convocarea celei de-a doua sedinte, de situatia in care la prima sedinta nu sunt prezenti majoritatea membrilor asociatiei de proprietari. Aceasta modalitate "preventiva" de a convoca cele doua sedinte consider ca nu este legala. Nu scrie nicaieri, "pentru situatia in care la prima sedinta......, convocarea se va face preventiv".
In plus, pe langa faptul ca nu este semnat anuntul convocator cu ordinea de zi de toti membrii comitetului executiv, exact unul care nu a semnat a solicitat, prin avocat, introducerea unui nou punct pe ordinea de zi a reconvocatei. Cea convocata deja "preventiv" si cu ordine de zi deja stabilita si comunicata. Avocata persoanei respective oferea asigurari ca este legal sa fie introdus un nou punct pe ordinea de zi. Acest lucru, la prima sedinta, la care nu s-a intrunit numarul necesar.
Dupa divortul de a doua sotie, fostul sot a dobandit prin partaj o suma. Prin sentinta de divort s-a stabilit ca ii datoreaza copilului 25% din venit.
In acest context, ii datoreaza copilului 25% din suma obtinuta prin partajul cu sotia nr.2?
Aș dori să semnalez un aspect pe care nimeni nu pare să-l considere de luat în seamă: abuzul unor cetățeni asupra functionarilor publici.
Da, dreptul la petiționare este un drept garantat de constituție. Insă, funcționarul public ește la rândul său un cetățean al aceleiași tări, cu aceleași drepturi fundamentale apărate de aceeași constituție. Și acesta are dreptul la integritate fizică și psihică. La demnitate. La apărarea propriei imagini.
In general, aproape orice instituție publică se ciocnește de acestă sitituație. Pentru că, în afară marii mase de cetățeni onești, care sunt îndreptățiți să se adreseze instituțiilor publice, există un număr restrând de persoane, cu vădite probleme de comportament, dacă nu și psihice, care găsesc în instituțiile publice terenul de joacă pentru descărcarea propriilor frustrări. Pornind de la mentalitatea că, dacă te adresezi unei instituții publice, tu ai drepturi absolute, aceștia jignesc, fac presiuni, amenință.
Consider că dacă un funcționar public se simte amenințat, dacă îî este afectată imaginea, dacă i se aduc injurii, ar trebui încurajat să se adreseze instanței și să-și apere drepturile. Nu mi se pare corect ca acestuia să i se pretindă să “încaseze” umilințe și nedreptăți.
În concluzie, aș dori să știu care sunt pârghiile legale la care un funcționar public poate apela, în astfel de situații. Și aș dori sâ înțeleg această direcție a statului de a apăra unilateral drepturilor unei categorii de cetățeni numiți petenți (de fapt de a le oferi puterea care devine uneori abuz), în defavoarea unei alte categorii, numite funcționari publici.
puimicc
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Exista temei legal pentru ca serviciul mentionat sa impuna convocarea adunarii generale si alegerea comitetului? Cui sa impuna? Si cum, daca nu exista sanctiuni?
ynocentta a scris:
Sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala care detine autoritatea si competenta sa impuna convocare adunare generala si alegere echipa manageriala
Există asociații de proprietari în care nu există organe de conducere. Cum pot fi determinate să îsi aleagă comitet executiv, președinte și cenzor, dacă Legea nr. 196/2018 nu oferă instrumente legale autoritătilor locale, în acest sens? Nu există sancțiuni. Deși legea prevede că sunt "obligatorii". Doar pentru nedeschiderea contului bancar există sanctiuni.
Politia animalelor poate fi sesizata pentru o astfel de problema? Faptul ca stapanul lasa pisica libera si aceasta face mizerie?
ynocentta a scris:
Initial incercati solutionarea amiabila direct cu persoana care a adoptat pisica
Daca acesta este reticent,sesizati oficial,politia teritoriala,serviciul politia animalelor
Succes !
Buna ziua, imi spuneti, va rog, daca un vecin a adoptat o pisica in bloc si aceasta este lasata libera si face mizerie in fata usii altor vecini, unde se poate reclama si ce masuri pot fi luate?