avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanB87

Activitate BogdanB87

Legea 55/2002

Am un caine din rasa Cane Corso... Care conform legilor idioate si antice din tara asta trebuie sa poarte botnita... zic legi idioate deoarece cainele meu este un caine educat...fara nici o urma de agresivitate... e atat de blanda ca fuge de bichoni...
La un moment dat am gasit o exceptie, pe care in momentul de fata nu o mai gasesc niciunde...
Exceptia spunea asa: Caini care au probleme respiratorii sunt exceptati de la purtarea botnitei... cu o adeverinta de la veterinar.
Aveti idee de aceasta exceptie?
Ieri a primit o amenda de 1500 ron sotia de la minunata structura MAI -Jandarmeria Romana.

Multumesc anticipat!
“”Anulează executarea silită efectuată în Dosarul execuţional nr. 2018/EX/2018 al B.E.J.A. Dragomir Daniel şi Stepanov Voislav, precum şi actele şi operaţiunile execuţionale aferente acestui dosar execuţional. Dispune comunicarea prezentei hotărâri cu B.E.J.A. Dragomir Daniel şi Stepanov Voislav. Obligă intimatul să plătească contestatorului suma de 1600 lei cheltuieli de judecată.””

Asta e decizia instanței!
Rapoartele tranzacțiilor bancare efectuate de angajatorul meu in contul executorului, pe care se specifica ca sunt pentru proprirea aferentă dosarului meu, la care se Adaugă suma pentru cheltuielile de judecată care e in decizia instanței. Și tranzacțiile efectuate de ei in contul meu. Plus definitivarea cauzei.
Aveți cumva idee ce acte trebuie sa ii pun la dispoziție executorului judecătoresc?
Și acesta trebuie sa fie din localitatea unde au ei sediul?
Buna ziua,

Acum mult timp am avut o problema... nu am mai putut plăti un credit... care după foarte mulți ani a fost vândut către kruk... Ei m-au dat in judecată și au obținut executarea silită... Eu am făcut contestație solicitând perimarea/prescripția dreptului de a solicita executarea silită, ceea ce instanța a admis.
In perioada in care contestația mea sa judecat ei mi-au tras o anumită suma lunar. După ce instanța a anulat executarea silită, fiind obligați de decizia judecătorească, mi-au virat o parte din bani înapoi. Însă a mai rămas o parte pe care nu au restituit-o... Și când le-am solicitat sa restituie și diferența mi-au spus ca la ei nu mai apare ca trebuie sa îmi dea bani înapoi. Apoi evident le-am dat mail cu tranzacțiile bancare/transferurile făcute de angajatorul meu către executor plus cheltuielile de judecată insotite de calculul matematic care arată clar ca nu pușca sumele ... însă chiar și cu documentele in fata ei susțin ca mi-au returnat tot “ce le-a transmis executorul ca trebuie sa înapoieze” ...
Ce ma sfătuiți sa fac?

Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca este legal ca unui angajat sa i se fractioneze programul de munca in cadrul aceleiaşi zi de munca?

Programul fractionat arata asa: 07:00-14:30 si o ora de la 19:20 de Luni pana Vineri.

Multumesc!
Inca o intrebare,

NIF-urile au un termen de valabilitate? Trebuie scoase cand se semneaza contractul cu banca?

Daca au fost scoase in Noiembrie 2015 mai sunt valabile?

Multumesc mult pentru raspunsuri tutoror!
Dacă procurile sunt cu apostila are vreo relevantă?
Buna ziua,

Vreau sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa, iar proprietarii apartamentul dorit de mine sunt cetateni germani, care locuiesc in Germania in acest moment. Iar pentru vanzare au facut 2 procuri la un notar in Germania prin care imputernicesc o doamna din Romania sa vanda apartamentul in numele lor.

Insa notarul cu care lucrez eu a spus ca nu sunt bune acele procuri... ca trebuiau facute la consulat sau ambasada Romaniei in Germania pentru a putea vinde apartamentul prin acele procuri. Mentionez ca aceasta opinie am primit-o de la 2 notari.

Problema e ca proprietarii nu inteleg de ce acele procuri trebuie refacute, deoarece le-au facut anul trecut in noiembrie la indicatile altui notar(necunoscut mie) din Romania si nedumerirea lor este de ce legea difera de la notar la notar...

Puteti sa ma ajutati cu o lege unde este specificat acest aspect incat sa le pot trimite datele din lege si sa reusim sa rezolvam aceasta situatie?

Multumesc!

Editat de moderator simonette12- motiv: la solicitarea utilizatorului
Buna ziua,

La un divort la notar, de comun acord, unde s-a stabilit ca tutela copilului ramane la mama.

Peste cativa ani se poate cere in instanta schimbarea tutelei copilului? Poate cere tatal sa i se dea lui tutela?

Daca mama isi reface viata si va locuii cu un alt barbat, fie ca e casatorita sau nu, e in dezavantajul ei? Conteaza daca se recasatoreste sau doar sta in concubinaj?

La ce varsta poate decide copilul cu care dintre parinti vrea sa locuiasca?

Multumesc!