avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela1a

Activitate Daniela1a

Buna ziua,

As dori un sfat in legatura cu cesionarea unui credit.

Tatal meu decedat a avut un credit de nevoi personale facut in 2008. Platile au fost reluate in Noiembrie 2014 dupa aproximativ un an in care au fost intrerupte. Platile au fost facute direct in contul deschis asociat creditului.

Azi am primit un telefon de la o companie catre care, aparent, creditul a fost cesionat. Ei spun ca nu stiu nimic de platile facute pana acum si ca ar trebui sa discutam cu dansii si nu direct cu banca.

Ar trebui sa discutam cu cei de la banca sa retraga dosarul de la firma de recuperari? Este posibil sa fii platit inutil ratele din ultimele 5 luni?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Mostenire datorii
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Buna ziua,

In urma cu trei ani tatal meu a decedat. La momentul decesului el avea datorii la 3 banci.In proprietatea lui exista un imobil si un automobil.
Pana in momentul de fata, nu am inceput nicio actiune de succesiune. Tin sa mentionez ca nu exista nici acte de acceptare tacita: imobilul nu este locuit, automobilul nu a fost folosit de la deces, nu au fost platite impozitele pentru aceste bunuri. Singurul lucru este faptul ca am platit pentru inmormantare cu toate ca stiu ca acest fapt nu este considerat acceptare tacita conform noului cod civil.

Eu si mama locuim in casa care se afla in proprietatea ei iar in ultima vreme primim destul de multe scrisori de la banci (mentionez ca scrisorile sunt adresate in continuare tatalui meu).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. putem renunta la mostnire sau sa o acceptam sub beneficiu de inventar chiar daca au trecut 3 ani?
2. Putem fi obligate sa platim chiar daca nu exista succesiune (sa mi se opreasca salariul, spre exemplu)?

Va multumesc in avans.
av.tonicadaniela a scris:

va sfatuiesc sa va dresati unui avocat.
In instanta puteti obtine despagubirile cuvenite.

Voi fi sincera si voi spune ca prefer solutionarea pe cale amiabila a litigiului, in mare parte pentru ca mama mea nu este in cea mai buna conditie psihica in acest moment. Desigur, daca acest lucru nu va fi posibil, sunt decisa sa cer si daune morale.

va multumesc pentru sfat.
Buna ziua,

As dori sa va cer parerea in legatura cu un caz cu care ma confrunt. Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni ca urmare a unui accident casnic (fractura cranio-cerebrala). El contractase un credit in urma cu ceva timp pentru care mai trebuia sa plateasca pana in 2014. La incheierea acestui contract de credit s-a incheiat si o polita de asigurare de viata.
Dupa decesul tatalui, am anuntat banca si compania de asigurari (Groupama )de eveniment. Mentionez ca cei de la Groupama au adoptat inca de la inceput o atitudine extrem de agresiva. Drept dovada faptul ca ieri am primit decizia, si anume respingerea cererii pe motiv ca tatal meu era in "stare avansata de ebrietate" la momentul producerii accidentului.
Decizia nu numai ca m-a surprins, dar m-a si revoltat foarte tare. Pe certificatul medical constatator al decesului (completat si semnat de seful sectiei Neurochirurgie Floreasca) nu se mentioneaza nimic de acest fel. In raportul politiei nu se mentioneaza nimic despre "consumul de etanol".
Decizia a fost luata in urma unei notite facute de catre o asistenta in foaia de observatie. Aceasta a afirmat ca accidentul s-a produs ca urmare a faptului ca tatal meu era intro "stare acuta de intoxicatie cu etanol".
Detaliul crucial este acela ca tatalui meu nu i s-a masurat niciodata alcoolemia. Nivelul alcoolemie nu apare nicaieri in fisele medicale ori in raportul de la politie. M-am consultat cu medicul sub a carui ingrijire s-a aflat tatal meu iar acesta mi-a spus ca cel mai probabil este ca asistenta in cauza sa nu fie capabila sa faca diferenta dintre efectele imediate ale unui cranio-traumatism grav (confuzie, pronuntarea neclara a cuvintelor, lipsa de concentrare, pierderea echilibrului etc) si simptomele prezentate de un om in stare avansata de ebrietate.

Intrebarea mea este urmatoarea: din punct de vedere legal, se poate stabili starea de ebrietate (sau lipsa acesteia) a unei persoane pe baza unei observatii/pareri/impresii? Masurarea alcoolemiei cu un aparat patentat este sau nu singura cale de a putea stabili acest lucru?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Am o nelamurire si as dori sa-mi spuneti, daca se poate, care sunt actele necesare pentru inchiderea unui contract de credit.

Tatal meu a decedat. El avea un credit de nevoi personale la CEC bank. O data cu creditul a fost incheiata si o polita de asigurare (avem originalul acesteia) iar conditiile de deces nu incalca conditiile politei. Polita are banca drept beneficiar si acopera toata datoria ramasa.
Fratele meu a mers astazi la banca pentru a inchide creditul si i s-a cerut certificatul de mostenitor.

As vrea sa stiu relevanta acestuia avand in vedere ca datoria va fi acoperita integral de asigurare.

Multumesc.