avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate andreeag0121

Activitate andreeag0121

Buna ziua, in data de 9.10.2015 am avut surpriza anuala de sistare a apei calde. Nu mi-am facut griji, se intampla in fiecare an cam in aceeasi perioada dar in doua saptamani problema se remediaza. De data aceasta, pana in ziua de astazi, apa calda lipseste cu desavarsire. Un vecin binevoitor a adunat o suma uriasa la intretinere, aproape 30000 de lei! In fiecare an este chemat in judecata (sau cel putin asa ni se spune de catre asociatia de proprietari), plateste o suma de 1000-2000 de lei, procesul se suspenda, dupa care nu mai plateste pana la procesul urmator. Si de aceasta data situatia este la fel, chemarea lui in judecata, timp irosit si cine stie daca se poate rezolva ceva si de aceasta data. Intrebarea mea este, se poate face ceva o cerere catre radet la care sa se ataseze inaintarea documentelor catre judecatorie cu suma datornicului? Administratia blocului poate fi trasa la raspundere pentru lipsa de reactie in decursul acostor ani( aceasta suma nu poate fi stransa decat in multi ani de nesimtire)? Va multumesc!
Buna ziua,
Am divortat in toamna anului 2013, la notar, de comun acord. Copilul minor a ramas in grija mea, cu drept de vizita oricand din partea tatalui(asadar conform legii romanesti custodie comuna). Eu impreuna cu copilul am ramas in apartament, la partaj sotul meu fiind de acord sa paraseasca domiciliul si sa pastreze doar automubilul familiei. As dori sa stiu daca sotul meu mai are dreptul sa pastreze buletinul cu domiciliul la adresa in care nu mai locuieste de la divort, si daca ma pot adresa cuiva ca acesta sa fie nevoit sa isi modifice domiciliul. Mentionez ca fostul meu sot are in prezent probleme cu legea, doreste sa paraseasca tara. As dori daca se poate un sfat cum ar putea copilul sa ramana doar in custodia mea pentru a nu intampina probleme daca fostul meu sot paraseste tara in acte ce vor fi necesare pe parcursul cresterii copilului! Va multumesc!
De cativa ani m-am mutat impreuna cu sotul meu in apartamentul parintilor sai acestia fiind plecati din tara. Toate bune si frumoase pana cand intr-o seara a inceput cineva sa tipe sa tranteasca usi si etc. Am aflat cu stupoare ca la un etaj inferior, la parter mai exact, o persoana cu probleme psihice(pentru ca altfel nu imi explic comportamentul lui), surdo-mut sau doar mut pentru ca aude daca suni la usa dar daca ii spui ceva se face ca nu aude. Acesta locuieste impreuna cu mama lui o batranica la fel de terorizata de copilul ei ca si noi.
Acum doi ani de zile am renovat apartamentul pentru ca eram invadati de gandaci, si pentru ca am facut scandal administratia i-a obligat si pe dansii sa renoveze. Din pacate la doar doi ani dupa ce au renovat parchetul l-au scos si apartamentul este din nou plin cu saci de gunoi si un miros incredibil.
Peretii apartamentului nostru deja au crapaturi de la batutul incontinuu si izbitul de usi si desi dam foarte des cu cele mai scumpe solutii deja au inceput sa ne dea din nou tarcoale gandacii.
Desi am vorbit de foarte multe ori cu administratorul blocului acesta ne da acelasi raspuns:nu putem face nimic.
In concluzie, intrebarea mea este, chiar nu se poate face nimic? Nu le doresc raul dar nici eu nu pot sa ma trezesc in fiecare noapte cu bormasina in cap si cu izbitul de usi.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Executare silita credit din 2008
Buna seara,

Revin cu ceva clarificari. Creditul a fost facut in anul 2008. In acea perioada aveam 19-20 ani. Nu stiu cat conteaza asta dar ce stiu sigur este ca nu aveau voie sa-mi dea acest credit dar cumva au facut-o. Ultima plata a fost facuta in 2009 ( asta am aflat cand am primit instiinarea de executare silita, pentru ca eu eram ferm convins ca a fost achitat integral, in fine, asta este alt subiect alta mancare de peste). Ceea ce ma intereseaza in momentul de fata sunt urmatoarele:


1. De curand m-am casatorit iar cadou de nunta am primit un autoturism care este trecut pe numele sotiei, nu al meu. Pe numele meu nu am absolut nimic, nici macar frigiderul, iar ea are decat acest autoturism. Intrebarea mea este: Afecteaza cu ceva aceasta problema a MEA ceea ce detine sotia mea? Daca ei vor duce pana la capata executarea, vor "executa" si aceasta masina?

2. Bineinteles, nu vreau sa "trag nicio teapa",chiar intentionez sa-i contactez si sa gasesc o solutie la problema asta. Ce ma da peste cap pe mine este faptul ca de cand eu am trait cu impresia ca totul este in ordine cu acest subiect nu am primit nici macar o notificare de la aceasta banca sau executor care sa ma traga de urechi,din contra, primeam plicuri promotionale, iar de curand, mai exact joi 24.10.2013, m-am trezit cu o scrisoare de la executor care ma anunta ca am termen de x zile sa ma prezint la sediul lor pentru a le comunica unde se afla bunurile mele mobile si imobile pentru a incepe executarea silita conform sentintei judecatoresti nr. ... de la judecatoria ...... Sunt angajat cu salariu minim pe economie si bineinteles nu o sa am de unde sa le dau lor toti banii odata dar ce doresc eu sa va intreb este:

Exista vreo sansa in situatia asta, cand deja executarea este pronuntata de catre judecator, de a incheia o intelegere/esalonare/etc prin care eu ma oblig de exemplu sa le platesc X lei pe luna?

Va multumesc pentru rabdare si eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția Executare silita credit din 2008
Contractu era pe o perioada de 120 luni. Ratele au incetat undeva in anul 2009. Am primit deja incuviintarea de excutare silita desi nu am fost anuntati in prealabil de deschiderea unui astfel de proces. Este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii imobiliare.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca o banca mai are dreptul sa deschida proces de executare silita in cazul unui credit deschis in 08.2008, instiinare in data de 22.10.2013, in cazul in care creditu este in val de aprox 20.000 lei, imprumutatul avea la data respectiva 19 ani, iar din anul 2008 pana acum au fost primite doar cateva notificari din partea bancii.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția norma de ore lucrate pe zi
pentru o firma de paza, norma de lucru 24 de ore lucrate cu 48 de ore libere are temei legal?
Buna ziua, m-ar interesa cate ore se poate lucra legal in paza pe zi, in baza legii.Va multumesc