Bună ziua.
Vă solicit ajutorul in legătură cu o situație în care mă aflu în anul acesta școlar. Momentan pe lângă cele 18 ore din catedră, mai am inca 6 ore la plata cu ora. In plus in școală avem în desfășurare două proiecte in cadrul cărora mai am inca 4 ore de predare pe săptămână (cu contract separat pe fiecare proiect). Întrebarea mea este: Oare cele 4 ore se calculează împreună cu celelalte 6? (în această situație depășesc cele 9 ore/ săptămâna). Sau sunt luate separat și nu au nicio legătură unele cu celelalte?
Vă mulțumesc anticipat
Buna ziua. As avea o nelămurire în privința decontării unor deplasări pe perioada examenelor de bacalaureat într-o altă localitate. Dat fiind faptul că am fost delegată pt a participa că membru în cadrul comisiei de bac și neavând mașina proprie a trebuit să mă deplasez cu mașina pe care o folosesc de fapt dar care este proprietatea mamei mele care nu o folosește pt că nu are permis. Am înțeles de la d-na contabil că nu se pot deconta drumurile dacă mașina nu este pe numele meu chiar daca am ordin de deplasare și bonurile de motorină aferente deplasării. Întrebarea mea este acum ce pot face pt a numane cu aceasta gaura in buget care este una destul de semnificativă. Vă multumesc
Buna seara.
As dori sa știu dacă în calitate de sotie exista posibilitatea de a rămâne fără imobilul în care locuim luând în considerare faptul că de curând am primit o înștiințare cu un extras de carte funciara in care pe lângă mine și soțul meu la partea B.1 mai apar banca la care am făcut contractul de ipotecă la care mai avem de platit încă 10 ani la C1 dar și Statul Român prin MFP ANAF- Administrația judeteana a finanțelor publice colectare persoane fuzice; asta in urma unui proces în care soțul meu a primit o confiscare a sumei de 27190 lei suma pe care ANAF a cerut poprire pe salariu in urma cu doua luni iar acum a dispus și intabularea dreptului la ipotecă legală în valoare cu suma respectiva asupra apartamentului. Eu nu prea înțeleg ce de petrece și nu prea înțeleg ce vrea sa insemne ceea ce s-a dispus. Dacă s-a efectuat poprirea pe salariu este legal sa de facă și intabularea pe apartamentul care este un bun comun?
Alături de extras de carte funciara am primit și o foaie pe care scrie
"Dosarul nr..... Incheiere nr.....
Asupra cererii introduse de ANAF in baza act administrativ nr..... Emis de DGRFP ...... Serviciul de colectare și executare silita persoane fizice
Fiind îndeplinite condițiile prevăzute la articolul 29 din legea cadastrului.....
Văzând referatului asistentului registrator in sensul că nu există impedimente la înscriere
Dispune
Admiterea cererii cu privire la imobilul cu nr topografic înscris în cartea funciară .... Având că proprietarii: eu și soțul in cota 1/1 de sub B1
Se intabulează dreptul la ipotecă legală în valoare de 27190 lei asupra A.1 în favoarea Statul Român, prin ANAF privind pe debitorul .....adică soțul meu sub C.2 din cartea funciară.....
As dori sa știu la ce să mă aștept. Ne poate executa silit dat fiind că nu avem banii necesari achitarii sumei respective mai ales că soțul are poprire și pe salar? Ce de poate face că eu și copilasii mei sa nu rămânem pe drumuri?
Va rog să îmi dați un răspuns!
Vă mulțumesc anticipat!
Buna ziua. As dori sa aflu daca lucrand in invatamant directorul trebuia sa imu rezerve catedra completa la intoarcerea din concediul de crestere a copilului cu varsta de pana la 2 ani. Intreb deoarece fiind doua profesoare titulare nu au ajuns orele decat pt o norma si jumatate iar eu fiind in concediu voi fi trimisa in completare de catedra in alta scoala pe cand cealalta profesoara va avea norma completa in scoala unde suntem ambele titulare. Este sau nu legal?
buna ziua
as avea si eu o intrebare daca bebelusa mea s-a nascut in 01 aprilie 2012 iar eu mi-am suspendat contractul de munca din 29 iunie 2012 pana in 31 martie 2013 nelasand o luna pentru ca si taticul sa beneficieze de concediu de ingrijire copil conform noii directive europene si respectiv noii legi care a intrat in vigoare din 1 martie 2012 asta inseamna ca nu voi mai beneficia de acel stimulent de intoarcere in campul muncii de 500 lei pe luna pe motiv ca ar fi trebuit sa stau in concediu doar pana cand copilul implinea 11 luni si nu 12?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece nimeni nu stie raspunsul la aceasta intrebare.
va multumesc anticipat