Buna seara. Masina mea a suferi un accident de dauna totala in parcare. Puteti sa ma ajutati cu calculul valorii masinii inainte de accident? Am inteles ca este un program de calcul DAT dar nu am gasit nimik. Multumesc anticipat
Buna ziua!
Lucrez in invatamant de 7 ani, iar din iulie 2015 sunt in somaj pe o perioada de 9 luni. Am gasit incepand cu 1 septembrie un nou post de suplinitor in invatamant pe o perioada determinata de 1 an: 1 sept 2015 - 31 august 2016. Intrebarea mea este: ce se intampla cu somajul? se suspenda si se poate relua dupa 31.08. 2016 sau inceteaza si am dreptul la cei 30% pe perioada ramasa de luni din cele 9?
Multumesc anticipat!
Am urmat pasii si am calculat concediu de maternitate. Am fost astazi la Casa de Asigurari de Sanatate sa vad de ce calculul meu nu coincide cu cel al lor. Pana la un punct coincide dar apoi ei imi mai scad pe langa cas de 10,5%pe care l-am scazut si eu, inca un cas de 20,8% potrivit legii 263/2010. Este normal asa? Stiu ca cei 20.8% in cazul calcularii salariului sunt suportati de catre angajator, dar e valabil si ptr. concediu de sarcina si lauzie? Adica eu nemaiavand angajator ( am intrat in concediu tocmai prin CAS) sunt considerata propriul angajator? Dar angajatorii nu isi recupereaza aceste sume cumva de la casa de pensii dupa vreo 6 luni? Ii pot recupera si eu daca tot mi se opresc? Pot face ceva sa nu ii mai opreasca sau asa e legal?Ce pot face in continuare? Cui sa ma mai adresez? Ajutati-ma va rog caci sunt disperata! Multumesc!
Multumesc! Dar in cazul meu cei care au gresit (asa cred) sunt chiar cei de la CAS. Cu un exemplu de calcul pe baza sumelor prezentate de mine nu ma poate ajuta nimeni?
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in ceea ce priveste plata concediului de maternitate. Ma aflu in urmatoarea situatie: la 31 august mi-a incetat contractul de munca , iar de la 1 sept. am intrat in concediu de maternitate (sarcina si lauzie) prin CAS. Astazi mi-au fost virati banii ptr. luna septembrie si cred ca s-a gresit, suma fiind mult mai mica decat ma asteptam: 692 lei. Am avut urmatoarele 6 bruturi ( se lucreaza cu brutul, nu cu netul nu?) martie, aprilie, mai = 1100 lei lunar, iunie = 1188 lei, iulie = 1284 lei si august = 1188lei. Care e formula de calcul? eu am utilizat formule de pe net si am obtinut o suma de 824 lei ca mi-ar fi trebuit virata. In acelasi timp am o cunostinta care a intrat in concediu o data cu mine si ei i-au fost virati 800 si ceva de lei ( plata prin unitate si bruturi ca si ale mele).
Ma poate ajuta cineva cu un calcul exact? Sau cu legea care precizeaza exact modul de calcul? ( cumva O.U.G. 158/2005?) As vrea ca luni sa merg la CAS sa lamuresc situatia si vreau sa fiu sigura ca nu eu gresesc.
Multumesc!
Multumesc!
La pct. 2 - trebuie sa merg la Agentia de Somaj sa ma inregistrez, adica sa imi depun dosarul, ca apoi sa intrerup somajul? Asta nu prea as vrea, voiam sa stiu daca dupa 2 ani CCC pot obtine somajul?
La pct. 3 - La Casa de Asigurari de Sanatate mi s-a spus sa aduc niste acte + concediul si se poate intra de la 1sept., fara sa fie necesar sa imi iau din august.
Buna ziua!
Lucrez de 7 ani - profesor suplinitor calificat (contracte pe perioada determinata,
1 sept. - 31 august, dar fara intrerupere). Contractul de munca imi expira pe 31 august si sunt insarcinata. De pe 1 septembrie as vrea sa intru in prenatal si apoi postnatal prin casa de asigurari de sanatate, apoi concediu crestere copil 2 ani. Stie cineva daca dupa cei 2 ani de concediu crestere copil as putea beneficia de somaj? Multumesc!
Buna ziua! Lucrez in invatamant de 7 ani - profesor suplinitor calificat. Anul acesta pe 31 august imi inceteaza contractul pe perioada determinata. Sunt insarcinata iar DPN este 15 noiembrie. Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri:
- daca de pe 1 sept. eu nu mai sunt angajata am dreptul la concediu prenatal? si daca da, pot lua mai mult de 63 zile prenatal? pot beneficia apoi dupa concediu prenatal de indemnizatia de crestere copil?
- in cazul in care situatia de mai sus nu se aplica, daca as intra in somaj din sept as putea lua indemnizatia de crestere a copilului? daca dosarul il depun in 10 - 15 zile ( nu stiu cat dureaza pana obtin toate actele) luna sept se ia in calcul, nu o pierd? ( am inteles ca daca intr-o luna se cotizeaza macar cateva zile este ok).
Multumesc mult!