Buna ziua
As dori daca se poate sa imi spuneti o firma nou infiintata in 2016, neplatitoare de TVA si cu impozit pe venit, ce declaratii trimestriale trebuie sa depuna ? Multumesc anticipat
Buna ziua
As dori sa stiu daca un cetatean strain doreste sa deschida o societate comerciala in Romania, acea societate comerciala va beneficia din partea statului Roman de scutiri de taxe si impozite, sau orice alt fel de benefici. Multumesc anticipat
Buna ziua
As avea o rugaminte daca se poate la complectarea revisalului : pentru un CIM pe perioada determinata sa spunem 01.11.2012 cu ultima zi de lucru 07.11.2012 in revisal data inceperii evident 01.11.2012 si data sfarsit se trece 07.11.2012 sau 08.11.2012, data de 07.11.2012 fiind considerata ultima zi de lucru ? Multumesc
Buna ziua
In luna mai 2012 angajam o doamna care este cu functia de baza la alta firma si la firma noastra cu 4h. In perioada 01.05.2012-31.05.2012 doamna vine cu concediu medical (copie cu orginalul , deoarece originalul este dus la firma la care este cu functia de baza) il complectam , mergem cu el la Casa de asigurari si din cunostintele noastre stiam ca se deconteaza un CM doar la functia de baza, iar la celelalte contracte pe rol (nu cu functie de baza) se trece invoit sau CFS. Stupoare, il primeste, ne spune ca totul e OK si sa asteptam banii in cont dupa ce se parcurg circuitele minunate din sitemul nostru de sanatate. Asa trece si luna iunie,CM iunie fiind in continuare la cel din mai. Primim concediu, complectam depunem. Totul ok. Cind sa depunem declaratia pe luna iulie 2012 la aceeasi persoana, concediu continuare la cel din mai, ni se spune ca de fapt angajata nu are dreptul de cotizare si ca nu ii se va deconta sumele din concediile medicale depuse :(. La intrebarea de ce nu ni s-a spus cind am fost cu celelalte concedii sa remediem, mai ales ca se "verifica la primire" ca poate cine a preluat nu a fost atenta la zilele din stagiul de cotizare. Poate sa ma ajute si pe mine cineva in aceasta privinta cu legea, articolul din care sa reiasa zilele minim lucrate pentru decontare unui CM si ce as mai putea face in momentul acesta in legatura cu aceste concedii medicale? Multumesc anticipat
Buna ziua. Am o problema mai delicata daca pot sa spun asa. Bunica mea a locuit cxu un domn acum 10-12 ani in concubinaj. La momentul respectiv in contractul de vinzare cumparare al garsonierei bunicii este trecut si concubinul cu "uzufruct viager". Bunica fiind in virsta bnu mai poate sa se intretina singura si doreste sa se mute cu "nepoti" (noi) sa o intretiem. Precizez ca domnul respectiv (fostul concubin) este internat intr-o casa de batrini, dus de fiul dinsului fiind operat la picior, orb si cu piwerderi de memorie, bunica ne mai fiind in stare sa aiba grija de el. Am doua intrebari :
1. Care este mai bun dintre "Contract devinzare-cumparare" sau "Contract de intretinere" pentru a nu fii atacat de catre fiul bunicii (unchiul meu) care nu doreste sa o intretina si sa o ajute dar vrea parte din garsoniera;
2. Ce probleme ridica, tipul de contract ca raspuns de la pct. 1, in legatura cu domnul care are drept de uzufruct viager in garsoniera bunicii daca vreau sa transfer,cu catul mai convenabil de la pct 1, pe numele meu ?
Multumesc pentru timpul acordat.
Stima si respect,
Marius