avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Irina_I

Activitate Irina_I

Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua!
As dori sa stiu daca un angajat care are o norma de 6 h/zi poate beneficia de tichete de masa.
Dar un angajat cu jumatate de norma?
Va rog, puteti specifica în ce lege se gasesc aceste informatii?
Multumesc!
Buna ziua! As avea o nelamurire privind stabilirea rezidentei fiscale pentru o persoana care lucreaza in America (Atlanta). Lucreaza acolo remote pentru diversi clienti din America. Incaseaza salariu, angajatorul fiind o persoana nerezidenta. Mentionez ca atat firma angajatoare cat si clientii pentru care lucreaza nu au nicio treaba cu Romania, deci activitatea persoanei respective nu este in Romania. Ea ar dori sa vina in Romania pentru o perioada de peste 6 luni (mentionez ca are dubla cetatenie, romana si americana). Intrebarea este, in aceste conditii, unde se stabileste domiciliul fiscal? Este considerata aceasta o activitatea desfasurata in strainatate (ce inseamna o activitate desfasurata in starinatate)? Multumesc!
Buna ziua,

In iunie 2010 am intrat in concediu de crestere a copilului. Conform vechii legi am benefiaciat de concediu de 2 ani, urmand sa ma intorc la serviciu anul acesta pe 3 iunie. In noiembrie 2011 conducerea institutiei la care lucrez m-a informat ca, avand in vedere optiunea mea de a creste copilul (citez din memorie) ar fi mai bine sa nu ma mai intorc la serviciu si sa imi caut alt loc de munca.
As dori sa stiu daca legal exista vreo posibilitate da a mi se incheia contractul de munca (chiar si cu varianta salariilor compensatorii). Mentionez ca am o functie de conducere (Director sucursala).
Multumesc!