Buna . Sora mea a fost exmatriculata in cls Xl din cauza absentelor , si nu sa mai interesat de scoala 2 ani in care acesti ani a lucra la "negru", si daca isi reia cursurile la seral ( fara frecventa) si lucreaza are dreptul sa isi ceara pensia de intretinere . ?
PS: Ea traieste in concubinaj fara parinti.
Pss: Poate avea castig de cauza?
Buna! Care sunt motivele sau ce motive pot avea sa cere daune morale . Va rog cat mai multe raspunsuri .Multumesc.
P.S. De exemplu daca ma parasit mama si a plecat cu un alt barbat si pe mine ma abandonat pot sa i cer daune morale?
Buna . Daca cineva ma face prin mesaje telefonice : hot, huligan, si alte injuri aduse la adresa mea , care este procedura si la cine trebuie sa apelez, si intru-un eventual proces pentru ce pot sa acuz. Mesajele pot si folosite ca dovada in proces? Multumesc astept raspunsuri.
Buna Tuturor' ma numesc Adrian si am o problema daca pot sa i spun asa si ea este .
Parintii mei sunt in divort si prima pronuntare este pe data de 12 sept ,iar eu pe data de 6 mai fac 18 ani . Dar tata cand a bagat actele la divort ma scris si pe mine acolo sa imi plateasca pensia alimentara , si intrebarea mea este va trebui sa o dau eu in judecata sa ii cer pensie alimentara sau sau sunt "inclus" in procesul de divort ? cu toate ca o sa am 18 ani cand se pronunta divortul . Multumesc astept raspunsuri.
Buna ma numesc Adrian si sunt elev in cls X , parintii mei divorteaza pe cale judecatoreasca si primul proces este pe data de 11 sep. 2012 , iar eu pe data de 6 mai, voi face 18 ani . Am si o sora de 19 ani dar a abandonat scoala si lucreaza. Si sunt interesat de urmatoarele aspecte:
-eu voi mai primi pensie alimentara din partea mamei ?(daca DA pe ce perioada de timp o voi primi), daca fac 18 ani dar precizez sunt inscris la scoala.
--Sora mea nu este precizata in proces ,dar poate avea ceva pretentii?
--cat poate dura un proces ca acesta ?
--iar eu locuiesc cu tata din aprilie, tata poate cere pensie retro-activa de cand locuim impreuna aman doi la cererea ei ?