avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate ionica86

Activitate ionica86

Va multumesc pentru raspuns!
Ce presupune sintagma "aveti dreptul sa va instituiti cu pretentii"?
Ce as putea sa fac mai departe in conditiile in care nu m-a intrebat daca poate sau nu sa foloseseasca polita mea de asigurare? Este legal sa faca asa ceva? Avea drepotul sa se foloseasca de polita tinand cont ca eu nu am fost implicat in accident si amiabila s-a facut intre alte persoane? Nu trebuia, oare, sa semnez ceva ca sunt de acord sa foloseasca polita mea?
Buna ziua!

De curand (doua saptamani) o persoana a facut accident cu masina mea, a incheiat cu celalalt sofer o "amiabila" si i-a dat acestuia asigurarea pe numele meu. Vreau sa stiu, daca la urmatoarea polita RCA, accidentul va fi in 'contul" meu si voi fi penalizat adica voi plati mai scump asigurarea.

Va multumesc!
Pot fi administrator la o firma cu activitate secundara in domeniul IT, daca sunt functionar public si anume inspector la compartimentul IT din cadrul Finantelor Publice?
Dar ca asociat unic si administrator, se poate?
Ma intereseaza si pe mine acest subiect. As dori sa-mi deschid un SRL sau un SRL-D, dar nu stiu exact daca am voie sa am firma sau nu. Ma puteti lamuri? Am vazut raspunsul de mai sus prin care se spune ca nu ar fi incompatibilitate, dar acel raspuns dateaza din 2012 si nu stiu daca mai este de actualitate.
Cum mai este pana la urma?
Buna ziua!
De curand soacra mea a trecut sotiei mele printr-un act de partaj voluntar nuda proprietate asupra unui apartament, insa si-a pastrat uzufructul viager.
Sotia mea mai are un frate. Vreau sa stiu daca fratele mai poate ataca in vre-un fel acest act de partaj dupa moartea soacrei mele. Pe de alta parte, soacra poate sa transmita acest drept de uzufruct altei persoane?

Multumesc!
Buna ziua!
De curand am castigat un concurs pentru functia de Inspector Asistent (clasa I) din cadrul Serviciului Public de Evidenta a Persoanelor, iar in urma promovarii mi-au spus ca o sa am salariul foarte mic, de fapt va fi salariul minim pe economie. Sunt cam dezamagit, sincer sa fiu, mi se pare cam putin tinand cont ca sunt la clasa I nu II sau III. Am cautat pe internet si nu am gasit modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru functia specificata mai sus.
Va rog sa ma ajutati!
Răspuns la discuția DNA doar in municipii?
Am inteles, scuze pentru citarea cometariului.
Sa inteleg ca dumneavoastra imi recomandati sa trimit catre Bucuresti?

Eu am fost in audienta la DNA Pitesti si procurorul de serviciu mi-a spus ca ei actioneaza doar in cadrul municipiului Pitesti, nu in tot judetul. Pentru problema semnalata mi-a spus sa depun plangere la Parchet (dar in parchet nu am incredere ca, din cate stiu, este controlat de PSD, iar cei impotriva carora vreau sa fac plangere sunt din PSD).

citare postare anterioara
Birou-De-Mediator a scris:

Fireste ca DNA cu sediul in Pitesti deserveste intregul judet. Pentru a va asigura ca demersul dvs. are si urmari, este indicat sa depuneti la registratura respectivei institutii, ori prin posta cu scrisoare recomandata, plangerea ori denuntul respectiv.
Chiar daca depuneti plangerea la structura centrala (Bucuresti), ea va fi directionata tot catre serviciul DNA teritorial.

Deci as putea sa depun reclamatia la DNA Bucuresti?