avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate focpamantaerapa

Activitate focpamantaerapa

Răspuns la discuția Cumparare imobil fara soț
Din ceea ce i-au dat parintii copilului meu, alocatia copilului, o parte de inainte de casatorie, alta din salariul meu. In definitiv pt copil l-as achizitiona ca doar nu voi intra in mormant cu el.

gi-jane2 a scris:

Sa il cumpere mama si sa va doneze.
De unde provin banii?

Răspuns la discuția Cumparare imobil fara soț
Va multumesc pt raspuns. Nu intenționez să divorțez, nu mi-aș dori, dar paza bună trece primejdia rea. Noi ne-am casatorit nu f tineri, fara nicio casatorie anterioara.

adriandimitriu a scris:

1. stabiliti o clauza cu sotul.
2. divortati (daca va ganditi la partaj, samanta deja a incoltit)

Buna ziua!
As dori sa achizitionez un imobil dar in caz de partaj, sa nu il impart cu sotul. Nu avem nicio clauza la casatorie.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sa il cumpere mama si sa mi-l doneze.
Sa il cumpar pe numele copilului minor si eu sau mama mea ( bunica copilului) sa fie autoritate tutelara cu mentiunea ca bunul sa nu fie instrainat.
Sau ce alta sotutie ar fi?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Darea/Luarea de bani la meditatii
Nu trebuia sa faceti meditatii cu copiii de la clasa.

Nu se merita sa aveti probleme pentru unii care nu invata nici ce li se preda in doua ore pe saptamana. Si in plus, nu e bine sa stie toata scoala unde locuiti.

Cu siguranta profesorul de franceza a aflat de la unii elevi si asa, acela ,cred ca a incercat sa va puna pielea-n bat. Sau un vecin i-a oprit pe scara blocului si i-a descusut.

Copiii, oricat de mult bine le-ati face si cu bani si fara bani, cei din ziua de azi, nu-s asa inocenti cum am fost noi. Eu cunosc adulti mai inocenti si puri la suflet decat multi copii din zilele noastre.
Si nu va dati prieten cu copiii. Pastrati limita si impuneti-o. La urma urmei sunteti profesorul lor, aveti o varsta, ati facut mai multe scoli decat ei, v-ati tocit coatele pe bancile mai multor scoli si nu e cazul sa fiti prietenul lor.
Rata celor doi e in functie de salariu. Doar ca cel care are rata mai mica si salariul mai mic (doamna) ramane cu mai mult din salariu decat celalalt cu rata si salariul mai mare(domnul) deoarece domnul are de dat bani fratelui care s-a imprumutat sa-l ajute in achizitionarea primei casei. Asa ca in caz de divort nu stiu daca judecatorii ar tine cont de faptul ca al doilea credit era al fratelui si nu al sotului (desi acesta ii da fratelui bani pentru credit din 2010 si va mai dura ).
Buna ziua,
As dori sa va intreb ce se intampla in caz de divort in conditiile in care ambii soti au avut inainte de casatorie cate un imobil luat prin Prima Casa si pentru care au platit cativa ani singuri (separat, fiecare si-a platit imobilul) inainte de casatorie.
Unul are gasoniera, celalat are un apartament. In caz de divort fiecarui ii revine imobilul sau? Sau ce se intampla? Deoarece dupa casatorie ambii trebuie sa platesca pt Prima Casa. Daca fiecare isi plateste (cu numele sau) imobilul in caz de divort fiecaruia ii ramane ce a achizitionat prin credit? Mobilierul si ce contin cele doua imobile sunt cumparate separat inainte de casatorie, necontribuind niciunul la achizitionarea bunurilor celuilalt.
Cum este bine sa se procedeze, preventiv?
Va multumesc..
Răspuns la discuția spor doctorat 2012
se refera la faptul ca se tine cont de grade si de vechime, dar nu de spor.
si totusi cunosc o persoana( doctor in 2009) care are are prevazut in fluturasii din 2010 si 2011 un spor de doctorat de 300 roni (pe langa gr 1 si vechime - acestea doua fiind ca ale mele).
aici se vede cel mai bine discriminarea.

faceti rost de fluturasii celor cu doctorat in 2009 (din anii 2010 si 2011) si intentati proces. pe langa discriminare prin articole de lege, se vede si discriminarea financiara.
E cam tarziu pentru olteni. De azi, 15 mai pana pe 22 mai nu-s decat 3 zile lucratoare la dispozitie. Adica mi se pare ca e postat ca sa se spuna ca datoria cuiva a fost facuta, dar nu ca sa aiba rasunet printre doritori.
Răspuns la discuția Discriminare salariala
Eu sunt discriminat pe chestiunea cu sporul de doctorat: teza sutinuta in decembrie 09, diploma abtinuta in martie 10 si eu ca am diploma din 2010 nu primesc spor/ compensatie de 15% iar cei care o au de inainte de 2009, primesc spor sub denumirea de compensatie.Ministeru Educ a spus ca nu se tine cont de adeverinta eliberata in locul diplomei. Eu mi-am cam pregatit plangerea si eu sufleteste, deoarece Legea cu nr 330/2009, aceea din 284/2010 si art 8 din Anexa nr 5 a Legii cu nr 63/2011 discrimineaza pe fata: asa ca ma pregatesc de inca un hop. Am avut eu o gramada ca sa ma impotmolesc la acesta. Dati in judecata. Nu conteaza ce va spun in tara, mergeti la recursuri peste recursuri ( cu cat mai negativ cu atat mai bine- cititi site-urile CEDO) si sa asa ajungeti la CEDO. Acolo demersurile sunt mai simple si mai putina batatie de cap.
Nu-i usor, dar cu perseverenta, se pot multe.

Va doresc ce imi doresc si mie: Mult succes!