avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare imobil fara soț
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare imobil fara soț

Buna ziua!
As dori sa achizitionez un imobil dar in caz de partaj, sa nu il impart cu sotul. Nu avem nicio clauza la casatorie.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sa il cumpere mama si sa mi-l doneze.
Sa il cumpar pe numele copilului minor si eu sau mama mea ( bunica copilului) sa fie autoritate tutelara cu mentiunea ca bunul sa nu fie instrainat.
Sau ce alta sotutie ar fi?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
focpamantaerapa, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:54, 29 Iunie 2023
1. stabiliti o clauza cu sotul.
2. divortati (daca va ganditi la partaj, samanta deja a incoltit)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2023
adriandimitriu, utilizator
Sa il cumpere mama si sa va doneze.
De unde provin banii?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Va multumesc pt raspuns. Nu intenționez să divorțez, nu mi-aș dori, dar paza bună trece primejdia rea. Noi ne-am casatorit nu f tineri, fara nicio casatorie anterioara.

adriandimitriu a scris:

1. stabiliti o clauza cu sotul.
2. divortati (daca va ganditi la partaj, samanta deja a incoltit)

Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
focpamantaerapa, utilizator
Din ceea ce i-au dat parintii copilului meu, alocatia copilului, o parte de inainte de casatorie, alta din salariul meu. In definitiv pt copil l-as achizitiona ca doar nu voi intra in mormant cu el.

gi-jane2 a scris:

Sa il cumpere mama si sa va doneze.
De unde provin banii?

Cumparati atunci direct copilului , adica sa cumpere direct copilul si sa va dea drept de uzufruct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc care sunt bunurile proprii la partaj in cazul divortului? cristeo cristeo Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in prezent sunt casatorita si urmeaza ca impreuna cu sotul sa cumparam un apartament. O mare parte din banii ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil - misu.teracota misu.teracota sunt casatorita si am 1 copil minor prescolar in prezent locuim singuri (eu,sotul si copilul) in apartamentul socrilor care sunt coproprieteri, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat cocutza13 cocutza13 Buna ziua, Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta. Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei ... (vezi toată discuția)